Columbia üniversitesi ve Japon şirket koronavirüsü öldüren ışık icat ettiler!
Columbia üniversitesi ve Japon şirket korona... Columbia Üniversitesi ve Japon şirketin ortak çalışması ile insana zarar vermeden korona virüsü öldüren ultraviyole ışın üretti.
Japon ışık ekipmanı üreticisi Ushio, Columbia Üniversitesi iş birliğiyle insana zarar vermeden yeni tip korona virüsü yok eden ultraviyole (UV) ışın yayan "Care222" adlı cihazı üretti.Mikropları öldürürken insanlara zarar vermeyen cihaz, yüksek riskli otobüs, tren, asansör ve ofis ortamlarının dezenfekte edilmesinde kullanılacak.Ortamın tavanına asılan Care222, 2,5 metre mesafeden havadaki virüs ve bakterilerin yüzde 99’unu 7 dakikada etkisiz hale getiriyor. Kyodo ajansına göre, dünyada türünün ilk örneği kabul edilen cihaz, 222 nanometre dalga boyunda deri yüzeyine ve göze nüfuz etmeyerek genetik kusurlara yol açmıyor. Ushio, 222 nanometrelik UV'nin insan için zararsız olduğunu tarafsız testlerde Hiroşima Üniversitesince onaylandığını bildirdi.300 bin yen (2 bin 860 dolar) fiyat etiketli 1,2 kilogram ağırlıklı Care222 için şimdilik sadece sağlık kurumlarından sipariş alınabiliyor.Öte yandan firma, Care222 emitörlerinin monte edileceği genel amaçlı ampul üretimi için Toshiba ile proje yürüttüğünü açıkladı.
"Columbia üniversitesi ve Japon şirket koronavirüsü öldüren ışık icat ettiler!" haberi, 22 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Columbia üniversitesi ve Japon şirket koronavirüsü öldüren ışık icat ettiler! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Columbia üniversitesi ve Japon şirket koronavirüsü öldüren ışık icat ettiler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.