Çorlu tren katliamında suçlu 'gazeteci' bulundu

Çorlu tren katliamında suçlu 'gazeteci' bulundu

Çorlu tren katliamında suçlu 'gazeteci' bulundu Çorulu tren katliamının başından bu yana olayı araştıran ve ihmalleri ortaya çıkaran gazeteci Mustafa Hoş tazminat cezasına çarptırıldı. Oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel ise "25 kişinin katilleri işinde gücünde" diyerek tepki gösterdi.

Uzunköprü’den İstanbul’a giden tren, 8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu yakınlarında rayların altındaki toprak menfezin kaymasından dolayı devrildi. Yaşanan olayda, 5 vagon rayların dışına savruldu. Kaza sonucu 25 kişi öldü, 317 kişi yaralandı. Ölenlerin aileleri 2,5 yıldır adalet arayışı içinde.

Çorlu Tren Katliamı dabasının savcısı Galip Yılmaz Özkurşun, katliama ilişkin yaşananları ilk günden bu yana takip eden ve ihmalleri ortaya çıkaran Gazeteci Mustafa Hoş hakkında ‘yargı otoritesini bilinçli şekilde hedef almak’ suçlamasıyla 110 bin liralık tazminat davası açmıştı. Katliamda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel de kendisine ve Çorlu ailelerinin avukatlarına dava açıldığını duyurdu. Sel, “Çorlu Tren Katliamı yüzünden Mustafa Hoş ceza alıyor. Ben sanık olarak Salı günü yargı önüne çıkıyorum. Avukatlarımız hakkında açılmış davalar var. 25 kişinin katilleri ise işinde gücünde. Bu işe bir yanlışlık var!? Bu adalette bir sapma var!” diye konuştu.

Mustafa Hoş'a 40 bin lira tazminat cezası

Gazeteci Mustafa Hoş, sosyal medya hesabından 40 bin liralık ceza aldığını duyurdu. Hoş, bilirkişi raporuna rağmen sorumluların yargılanmadığını vurgulayarak, “Çorlu treninde 7’si çocuk 25 insan ihmallerden öldü. Belge ve delillerle ihmalleri ortaya çıkardım. Son bilirkişi “TCDD Kusurludur” dedi. Asıl sorumlular halen yargılanmıyor. Ama bugün ben mahkûm oldum. Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun’un açtığı davada 40.000 TL tazminata karar verildi” ifadelerini kullandı.

Hoş şöyle devam etti:

Mahkeme tanıklarımın dinlenmesini bile kabul etmeden ikinci duruşmada alel acele karar açıkladı. Dava açıldığında şunları söylemiştim…

 

Hakkımda açılan ve halen devam eden dava sayısı 9. Yargıtay’da 3 dosya bekliyor… Ayrıca savcılık soruşturma aşamasında olan 3 tane dosya var. Tamamı gazetecilik yaptığım için.

 

Davalarla yıldırmaya, korkutmaya vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi tazminatlarla açlığa mahkûm etmek istiyorlar. Benim param pulum, düzenli bir gelir elde ettiğim bir işim bile yok. Her şeye rağmen ne korkarım ne vazgeçerim. Ben gazeteciyim.

 

Son olarak şunu da ekleyeyim. Savcı Galip Özkurşun Çorlu Tren Ailelerini davanın seyrini kullanarak (ki bu suçtur) bana karşı kışkırtmaya çalıştı. Onlar aracılığıyla tehdit etti. Tanık dinleme kabul edilseydi aileler mahkemede bunları anlatacaktı.

Çorlu aileleri, Mustafa Hoş’a ceza verilmesine tepki gösterdi. Hoş’a siyasiler, gazeteciler ve sanatçılar da destek oldu. Hoş’a verilen tazminat cezasını CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Gazeteci Enver Aysever, Tiyatrocu Şevket Çoruh ve Opera Sanatçısı Güvenç Dağüstün ile birlikte ödeyeceğini açıkladı.

Çorlu ailelerinin tepkileri ise şöyleydi:

Çorlu’da oğlu Oğuz Arda Sel ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel: Çorlu tren katliamı Mustafa Hoş’un ihmalleri yüzünden olmadı! Gerçek sorumlularla uğraşın.

Annesi Rubize Kartal ve babası Gani Kartal’ı kaybeden İsmail Kartal: Asıl sorumlu ve kusurlular yargılanmıyor olayı aydınlatan ve biz ailelere destek olan Mustafa Hoş cezaya çarptırılmış bile yazıklar olsun böyle adalete.

Tren faciasında hayatını kaybeden Hakan Sel’in ağabeyi Fatih Sel: Mustafa abi tanıdığım en yürekli ve en iyi kalpli insanlardan biridir. En kötü günlerimizde yanımızda oldu ve gerçekleri ortaya çıkarmak için mesleğini yani gazetecilik yaptı. Eğer O’nu çevrenizde tek değeri para olan gazetecilerden sanıyorsanız yanılıyorsunuz. O insana değer verir.

Tren faciasında 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş’u ve 5 aylık yeğeni Beren Kurtuluş’u kaybeden Zeliha Bilgin: Bu ülkede araştıranlar yargılanır, katiller ödüllendirilir.

Tren faciasında kızı Sena Köse’yi kaybeden Aysun Köse: “Ne yapmış Mustafa Hoş, Cana mı kastetmiş, yalan mı uydurmuş, gerçekler nasılda dokunuyor. Doğru insanları incitiyorsunuz. Bu ülkeye ne hale getirdiniz.

"Çorlu tren katliamında suçlu 'gazeteci' bulundu" haberi, 06 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çorlu tren katliamında suçlu 'gazeteci' bulundu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çorlu tren katliamında suçlu 'gazeteci' bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  2. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  3. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  4. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  5. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  6. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  7. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  8. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  9. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  10. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  11. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  12. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  13. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  14. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  15. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  16. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  17. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  18. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  19. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  20. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
Gündem Haberleri