‘Çorlu ve Ergene’de vatandaşlar evinden çıkamaz hale geldi!’

‘Çorlu ve Ergene’de vatandaşlar evinden çıka... CHP Tekirdağ vekili Dr. Aygun, Çorlu ve Ergene’de vatandaşın dışarı çıkamaz hale geldiğini belirterek, TBMM’ye soru önergesi verdi...

CHP Tekirdağ vekili Dr. Aygun, Çorlu ve Ergene’de vatandaşın dışarı çıkamaz hale geldiğini belirterek, TBMM’ye soru önergesi verdi.

Çorlu ve Ergene’de vatandaşları evinden çıkamaz, çocukları sokakta oyun oynayamaz hale getiren ağır koku, TBMM gündemine girdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, ağır kokunun vatandaşlarda fizyolojik ve psikolojik sorunlara neden olduğunu, sağlıklı çevrede yaşamanın Anayasal bir hak olduğunu vurguladı. TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaşların isyana dönüşen tepkisi üzerine apar topar Tekirdağ’a gitme kararı aldı. TBMM Dilekçe Komisyonu, 30 Temmuz - 1 Ağustos 2019 tarihlerinde Ergene Havzası’nda üç gün boyunca inceleme yapacak.

Tekirdağ’ın Çorlu ve Ergene ilçelerinde her geçen gün artan ve vatandaşlarımızın hayat kalitesini düşüren, solunan havayı ağırlaştıran ve yaşanmaz hale getiren “koku sorunu” TBMM gündemine girdi. Vatandaşlar, gelişmelere isyan etti.

SORU ÖNERGESİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’daki yetkilileri aradı, ancak yeterli bir bilgi alamadı. Aygun, bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle kapsamlı bir soru önergesi verdi.

ÇORLU’DA AĞIR KOKU

Aygun, Çorlu’da Havalimanı’na yakın Emlakbank Konutları bölgesinde başlayan kokunun Türkgücü Mahallesi’ne kadar yayıldığına işaret ederek, “Kokunun bölgedeki geri dönüşüme ilişkin bir fabrikadan kaynaklandığı düşünülmektedir” dedi.

ERGENE NEHRİ’NDEKİ AĞIR TABLO

Ergene ilçesinde de Sağlık Mahallesi’ne yayılan ağır kokunun vatandaşları ve çocukları dışarı çıkamaz hale getirdiğine işaret eden Aygun, “Sağlık Mahallesi, adı ile tezat bir şekilde ‘sağlıksız’ bir hava ile karşı karşıyadır. Büyük bir çevre felaketine dönüşen Ergene Nehri’ndeki artan kirliliğin ve Nehir etrafında arıtmasız çalışan fabrikaların, bölgedeki koku sorununu giderek ağırlaştırdığı bilinmektedir. Ergene ve Çorlu ilçelerinde her geçen gün artan koku sorunu, vatandaşlarımıza hem psikolojik hem fizyolojik açıdan zarar vermektedir” dedi.

Aygun, Anayasa’nın 56. Maddesinde “Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu”, “devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama görevine sahip olduğu” hükmü yer aldığına işaret etti.

DUYARSIZLIK VATANDAŞLARI ÜZÜYOR

Bakanlığın Anayasa uyarınca koku sorununa neden olan kaynakları bularak bir an önce gereken önlemleri alması gerektiğine işaret eden Aygun, “Tekirdağ’da bu konuda ilgili makamların ve mülki amirlerin soruna olan duyarsızlığı da vatandaşımızı oldukça üzmektedir” dedi.

Aygun, bu kapsamda şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

1) Çorlu’da yaşanan ve giderek artan koku sorununun kaynağı nedir? Kaynağı tespit edebildiniz mi? Tespit ettiyseniz bu konuda nasıl bir önlem alacaksınız?

2) Ergene’de artan ve giderek ağırlaşan koku sorununun kaynağı bulunmuş mudur? Bu konuda ne gibi önlemler almayı planlıyorsunuz?

3) Ergene ve Çorlu’da arıtmasız çalışan fabrikaların tespitine dönük denetimleri arttırıp, bu konuda köklü bir çözüm üretecek misiniz?

4) Ergene ve Çorlu’da yaşayan vatandaşlarımızın feryadına kulak vererek, bölgeyi “temiz ve solunabilir” hava kalitesine kavuşturabilecek misiniz?

TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU APAR TOPAR ERGENE’YE GİDİYOR

Ergene ve Çorlu’daki vatandaşlar, ağır koku nedeniyle, savcılıklara giderek suç duyurusunda bulunmaya başlandı. Konu, TBMM Başkanlığı gündemine de girdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu, artan şikayetler üzerine 30 Temmuz - 1 Ağustos 2019 tarihlerinde Ergene Havzası’na giderek gelişmeleri inceleme kararı almak zorunda kaldı.

"‘Çorlu ve Ergene’de vatandaşlar evinden çıkamaz hale geldi!’" haberi, 30 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Çorlu ve Ergene’de vatandaşlar evinden çıkamaz hale geldi!’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Çorlu ve Ergene’de vatandaşlar evinden çıkamaz hale geldi!’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Politika Haberleri