Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin: Süreç sabote edildi

Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin: Süreç sabote edildi

Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Sadullah ... HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kobani Davası'nda sarf ettiği sözlerle ilgili dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açıklamalarda bulunmuş oldu.

Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan ve şu anda DEVA Partisi'nin Genel  Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, çözüm sürecinin sabote edildiğini söyledi. Ergin; "Çözüm süreci faaliyetleri içerisinde yapılan çalışmalara dönük bir yargılama var ise bu tek taraflı olmaz” dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kobani Davası'nda sarf ettiği sözlerle ilgili dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açıklamalarda bulunmuş oldu.

"Hukuk devletinde bu kurumlarla işbirliğinin döndürülmesi normal"

Medyacope’den Ferit Aslan'a konuşan Ergin, Demirtaş’ın “Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin çözüm süreci başladığında Abdullah Öcalan’ın iki mektubunun Erdoğan’ın elinde olduğunu söyledi. Süreç devam ederken Sincan Cezaevi’nde açlık grevindeki HDP yöneticilerini ziyaret etti” sözlerine yanıt verdi. Ergin, Demirtaş’ın sözlerinin doğru olduğunu belirterek, “Birtakım mesajlar, birtakım görüşmeler yapılmıştır. Bu başbakan düzeyinde, bakanlar düzeyinde olmuştur. Güvenlik Müsteşarlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanları düzeyinde olmuştur Doğal olarak bir hukuk devletinde bu kurumlarla bu işbirliğinin döndürülmesi normal”” diye konuştu.

”Sabote edildi”

 Ergin, sürecin çalışmalarının yapıldığı dönemde akil insanların Türkiye’nin dört bir yanına gittiğini söyledi ve probleminin çözümü için halka bir araya geldiğini belirtti. Ergin, çalışmaların sabote edildiğini belirterek, “O dönemde toplumsal destek çok yükseldi. Çözüm sürecine yüzde 70’lere varan toplum desteği oluştu. Bu çok kıymetliydi. Toplumun içine yayılmış nifak tohumları, bu defa sevgiye, kardeşliğe dönüşmeye başlamıştı. Ama sabote girişimleri rağbet gördü ve süreç neticelendirilemedi, olumlu sonuçlandırılamadı” ifadelerini kullandı.

"Çözüm süreci yargılaması yapılacaksa herkes birlikte yargılanmalı”

Parlamentoda bu çalışmaları yapanlarla ilgili belli hukuki korumalar getiren yasanın çıkarıldığı aktaran Ergin, daha sonra bu çalışmaların içerisinde olan insanların belli noktalarda takibata uğradığını dile getirdi. Ergin, “Bu takibat yapılacaksa, bu çalışmaların içerisinde olanların tamamı, başbakanından, bakanına, bürokratına hep birlikte yargılanmalı. O emek vermeden ayrı, başka eylemler var ise onun yargılaması ayrı bir konudur. Ama yalnız çözüm süreci faaliyetleri içerisinde yapılan çalışmalara dönük bir yargılama var ise bu tek taraflı olmaz” dedi.

Ne olmuştu?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in adını Kobani davası savunmasında sıklıkla geçirdi. Demirtaş, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in kendilerine çözüm süreci başladığında Abdullah Öcalan’ın iki mektubunun Erdoğan’ın elinde olduğunu söylediğini belirtti. HDP yöneticilerinin çözüm sürecinde açlık grevinde olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Adalet Bakanı’nın kendisi Sincan Cezaevi’ndeki arkadaşları ziyaret etti” dedi. Hükümetin çözüm sürecinde Öcalan’la görüşme hazırlığı yaptığını söyleyen Demirtaş, sürece zarar gelmemesi için açlık grevini bitirmek için harekete geçtiklerini belirterek “Polis ise ‘Öcalan posteri var’ diye on binlerce Kızıltepeli’nin buluştuğu mitingte gençlere işkence yapıyor. O dönem Fethullahçıların da bundan haberi var” diye konuştu.

Erdoğan’ın “Delil olmazsa ben bunlara terörist der miyim?” sözlerinden alıntı yapan Demirtaş, “Siz niye yargılama yapıyorsunuz size ne gerek var. Adam hükmü vermiş. Benim fotoğraflarımı kullanıyor. İmralı ve Kandil’deki fotoğraflar nasıl çekildi? Cezaevine gizli makine mı soktuk, kim çekti fotoğrafları? Cezaevi müdürü sizin talimatınızla fotoğraf makinasını kendisi getirmedi mi? Fotoğrafçı da değil bizzat cezaevi müdürünün kendisi fotoğrafları çekmedi mi, tek tek bunlar olmuş mu diye bizlere göstermedi mi? Sonra o fotoğrafları size getiren müdür değil miydi, onları bizlere teslim eden Sadullah Ergin değil miydi? Kandil fotoları nasıl çekildi? KCK yöneticilerinin ‘Silahsızlanmaya hazırız’ mektubunu getirdiğimizde bunlar önemli değil miydi? Çık bu tarz şeyleri inkâr et. Biz dönüşte çok yorgunduk, bir gece orada dinlensen diye düşündük. İmralı, Ankara, Kandil yüzbinlerce kilometre yol yaptık. Bunun için danışmandan da faydalanamıyoruz fakat Sadullah Ergin aradı ‘O mektup çok önemli bir an önce getirmeniz gerekir. Beyefendi de dahil herkes çok heyecanlı.’ Sınırda kimliklerimize bile bakmadılar ‘Silah bırakılacak mı? diye sordular biz ‘Evet’ dediğimizde neredeyse sınırdaki polisler halay çekecekti” dedi.

"Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin: Süreç sabote edildi" haberi, 13 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin: Süreç sabote edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin: Süreç sabote edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Medyacope

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 14:54 Elektrikli Araçların Kökenleri: 1900'lü Yıllara Yolculuk
  2. 14:46 İsrail'in Refah'a Giriş Kararı Beklenirken: Hamas ile Rehine Takası Gündemde
  3. 14:38 Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
  4. 14:36 Afganistan'da Cami Saldırısı: 6 Ölü, Güvenlik Endişeleri Artıyor
  5. 14:25 NBA Play-offlarında Heyecan Dorukta: Nuggets, Thunder ve Celtics Yarı Finale Yükseldi!
  6. 14:23 Özgür Özel açıkladı: 1 Mayıs'ta gaz görmek istemiyoruz
  7. 14:20 Mart Ayında Türkiye'nin Dış Ticaretinde İhracat Arttı, İthalat Azaldı
  8. 14:16 Asgari ücret sistemi değişiyor mu? Almanya modeli Türkiye'ye gelebilir
  9. 14:15 Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Artık cebinizden 1 lira çıkmayacak!
  10. 14:14 TÜİK: Türkiye'nin Turizm Geliri İlk Çeyrekte %5,4 Arttı, Ziyaretçi Sayısı %10 Yükseldi
  11. 14:09 Kötü haber: Türkiye'ye doğru Balkanlar'dan yola çıktı!
  12. 14:09 Panathinaikos'ta Fatih Terim Dönemi Sonu: Yeni Teknik Direktör Arayışı Başladı
  13. 14:07 Binler kişinin emekliliği tek kalemde silinecek! E-devletten kontrol edin!
  14. 14:03 AK Partili vekilin villa skandalı! Boğaz manzaralı villası kaçak çıktı!
  15. 14:02 Türkiye'nin Desteklediği Eğitimle Gambiya, İİT Zirvesi'ne Güvenle Hazırlanıyor
  16. 14:01 Yenidoğan bebek vurgununda detaylar ortaya çıktı! Yüzlerce bebeği naklettiler
  17. 13:59 Torpil iddiası gündemde: ''Türkiye birincisini mülakatta elediler''
  18. 13:58 Onuachu Süper Lig'de Parladı: Trabzonspor'un Zaferinde 3 Gol, 1 Asist!
  19. 13:52 ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu'ya Tutuklama Kararını Reddediyor
  20. 13:50 Fenerbahçe'de Şok Yasak İddiası: Galatasaray Maçlarına İzleme Engeli!
Politika Haberleri