CRR Konser Salonu, Bu Sezon Zengin Bir Müzik Programıyla İzleyicilere Keyifli Anlar Yaşatıyor

CRR Konser Salonu, Bu Sezon Zengin Bir Müzik Programıyla İzleyicilere Keyifli Anlar Yaşatıyor

CRR Konser Salonu, Bu Sezon Zengin Bir Müzik... Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, sanatseverlere zengin bir program sunarak yeni sezonuna başlıyor. Sezon boyunca klasik müzikten caza, baleden etnik müziklere kadar geniş bir yelpazede izleyicilere hitap edecek olan CRR Konser Salonu, uluslararası ve yerel sanatçıları ağırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 2024 sezonuna etkileyici bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Yerel ve uluslararası sanatçıları ağırlayacak olan CRR Konser Salonu, 60 konserden oluşan geniş bir programla müzikseverlerle buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Volkan Arslan, İBB Kültür Etkinlikleri Müdürü Gülayşe Eken ve CRR Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, CRR'nin yeni sezonunun detayları paylaşıldı.

CRR Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan, yaptığı konuşmada, müziğin evrensel bir dil olduğuna vurgu yaparak, İstanbul gibi kültürlerin buluştuğu bir şehirde sanatı geniş kitlelere ulaştırmanın önemine değindi. Bu sezon özel bir vurgu yaparak, yeni kurulan İBB Genç Akademi Orkestrası'nı programa eklediklerini belirten Orhan, sanatın farklı renklerini ve dünyanın dört bir yanından gelen ünlü isimleri ağırlayacakları bir program hazırladıklarını ifade etti.

CRR SON 21 SENENIN REKORLARINI KIRDI

CRR Konser Salonu'nun 2023 sonbahar sezonunda rekorlar kırdığını açıklayan Orhan, geçen sezon doluluk oranının %61'e yükselerek geçmiş 21 senenin rekorunu kırdığını belirtti. Ayrıca kapalı gişe konser sayısının da üç kat artarak 24'e ulaştığını ifade etti. Programda cazdan klasik müziğe, oda müziklerinden etnik müziğe kadar geniş bir yelpazede etkinliklere yer verildiğini belirten Orhan, bu sezonun müzikseverlere unutulmaz deneyimler sunacağını söyledi.

Basın toplantısında konuşan İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan ise İstanbul'da kültür ve sanata herkesin kolaylıkla erişebilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve kent genelinde kültür merkezleri aracılığıyla yurttaşların yaşadıkları bölgelere özgü etkinliklerle buluştuklarını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat faaliyetlerine halkın geniş katılımını sağlamayı amaçladıklarını belirten Aslan, CRR'nin bu anlamda önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Programın çeşitliliği hakkında bilgi veren Orhan, caz kategorisinde Gonzalo Rubalcaba, Emma Smith, Salman Gambarov gibi önemli isimlerin yanı sıra klasik müzikte beş Türk piyanistin yer alacağı özel bir konserin izleyicilerle buluşacağını söyledi. Ayrıca Mayıs ayında "Ulus Uyanıyor" adlı bir mini oratoryo konseri, Ramazan ayında ise "Ramazaniyeler" etkinlikleriyle İstanbullulara seslenileceğini belirtti. Çağdaş romantik dönem bestecilerinden, Japon keman virtüözü Sayaka Shoji'nin katılımıyla gerçekleşecek konserin de öne çıkan etkinliklerden biri olduğunu ifade etti. Programda ayrıca Münih Filarmoni'nin üflemeli sanatçılarına da yer verileceğini kaydetti.

"CRR Konser Salonu, Bu Sezon Zengin Bir Müzik Programıyla İzleyicilere Keyifli Anlar Yaşatıyor" haberi, 20 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan CRR Konser Salonu, Bu Sezon Zengin Bir Müzik Programıyla İzleyicilere Keyifli Anlar Yaşatıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CRR Konser Salonu, Bu Sezon Zengin Bir Müzik Programıyla İzleyicilere Keyifli Anlar Yaşatıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 Türkiye'nin tamamında geçerli olacak: Emeklilerin hepsi ücretsiz faydalanacak
  2. 09:47 12 şehirde IŞİD'e operasyon: 41 gözaltı
  3. 09:40 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Kutuplaştırıcı siyasetin raf ömrü doldu, şimdi müzakere zamanı
  4. 09:34 Kibariye ihanet iddialarıyla ilgili konuştu: Yapmayan yok
  5. 09:31 Doğukan Güngör'den Müjdat Gezen'e cevap: Gayet mutluyuz
  6. 09:23 Buğra Gökce: İmar affı katliama davet belgesidir
  7. 09:17 WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
  8. 09:12 Ankara’da sağanak yağış: Evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı
  9. 09:06 Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı
  10. 09:01 İflas haberleri artarken o şirket 90 bin lira maaşla personel alıyor: İşte detaylar
  11. 08:54 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı
  12. 08:48 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 408 araç
  13. 08:45 Bakan Işıkhan'dan Taksim açıklaması: Kitlesel eylemlere açık değil
  14. 08:38 Boran Kuzum’dan Cengiz Bozkurt’u şaşırtan “popo” açıklaması
  15. 08:34 Son halini Sertap Erener'e benzetmişti: Rafet El Roman'dan Ahmet Hakan'a estetik cevabı
  16. 08:28 Naci Görür’den kritik ‘deprem’ uyarısı: Bu bölge er geç depremle sınanacak
  17. 08:25 AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede devir teslimden önce milyonluk sözleşme
  18. 08:22 Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi
  19. 08:17 Nahya bu kez Ali Erbaş hakkında parodi yaptı: A8 lazım, Mehmet’e görünme elinden alır bak
  20. 08:12 Aytunç Erkin yazdı: Kanlı 1 Mayıs’ın tanığı o günü anlattı
Yaşam Haberleri