Cryptos Gems İle Kripto Piyasalarındaki Son Durum

Cryptos Gems İle Kripto Piyasalarındaki Son Durum

Cryptos Gems İle Kripto Piyasalarındaki Son ... Kripto piyasasının öncüsü ve belirleyicisi olan Bitcoin 2021 yılı Kasım ayında 69 bin seviyelerine kadar çıkarak yatırımcılar için çok büyük fırsatları da beraberinde getirmişti.

Ancak bu tarihten itibaren sürekli olarak düşmeye başlayan ana coin bugün 30 bin dolar direncini hala kıramadı. Bu keskin düşüş yatırımcıların büyük zarara uğramasına neden oldu. En önemlisi de bu piyasaya karşı 2009 yılından bu yana büyük bir mücadele ile var edilmek istenen güven duygusu oldukça büyük ölçüde sarsıldı. Riskli yatırımlardan olan kripto paralar bu keskin ve hızlı düşüşler ile büyük bir güven kaybı da yaşadı.

Peki bu düşüşler neden yaşandı? kısa ve uzun vadede kripto paralar hakkında beklentiler nelerdir? her bir yatırımcının merak ettiği bu sorulara ülkemizin güvenilir platformlarından birisi olan Cryptos Gems yetkilileri yanıt verdi. İşte Cryptos Gems ile yapılan röportajdan bazı başlıklar;

Bitcoin Neden Düşüşe Geçti

Bitcoinin Kasım ayında ulaştığı pik noktanın ardından sürekli ve sert bir düşüşe geçmesinin ilk nedeni elbette küresel piyasalarda yaşanan sıkıntılar. Tüm dünyada bir krizin baş göstermesi ve buna karşılık olarak ABD Merkez Bankasının izlemiş olduğu faiz politikaları kripto para piyasasını büyük ölçüde etkiliyor. Faiz artırımının yapılması ve piyasalarda oluşan genel güvensizlik sonucunda ilk vurgun Bitcoin ve kripto paralar gibi riskli varlıkların değer kaybetmesine neden oluyor.  Piyasasının bu zorlu dönemlerinde yatırımcılar kripto para piyasasında ya izlemeye geçiyor ya da elindekiler çıkarmanın yollarına bakıyor. Bu olumsuz yaklaşımlar sonucunda Bitcoin hacim kaybediyor ve sürekli bir düşüş kaçınılmaz oluyor.

CryptosGemsCom platformunda Bitcoine düşüş nedenleri hakkında daha detaylı bilgilendirmeler yapıyoruz. Günlük olarak pariteleri takip ederek yükselmeye düşmelere yönelik anlık analizlerimiz sayfamızda yer alıyor.

Luna Krizi Kripto Para Piyasasındaki Düşüşü Nasıl Etkiledi

Luna krizi Kripto para piyasaları için kara bir leke olarak değerlendirilir.  Zaten yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle düşmeye başlayan Kripto paralar en büyük darbeyi Luna krizi ile birlikte aldı. Luna’nın %99,8 değer kaybetmesi ile birlikte bu piyasaya olan güven büyük ölçüde azaldı. Her ne kadar piyasada etkileri azalmış gibi görünse de Luna krizi bu düşüşün en önemli etkenlerinden birisi.  Bitcoin ve Kripto paralarda hala beklenen hacme ulaşılamadı. Yatırımcılar yaşanan bu güvensiz durum sonucunda kripto paralara karşı çok daha fazla temkinli yaklaşır bir hale geldi. Bu da işlem hacimlerinin eski düzeylere gelebilmesi için uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçebilmesi İçin Baz Alınan Direnç Noktaları Nelerdir

Bitcoin uzun bir dönemdir 30 bin dolar seviyesinde seyrediyor. Ancak buradaki yerini henüz sabitlemiş durumda değil. Günlük değişimlere bakıldığında aslında Bitcoin için %4- %5 bir hareketlilik gözlemleniyor. Bu hareketleri çoğunlukla 30 bin doların altında seyrediyor.  Kripto piyasasında aktif olarak bilgilendirme yapan uzmanlar Bitcoin için 3 bin dolar seviyesini bir direnç noktası olarak belirliyor.  Eğer Bitcoin 32 bin dolar ve üzerinde kalıcılığını sağlayabilir ise bundan sonraki direnç noktası olarak 34 bin 647 noktası hedefleniyor.  Ancak henüz 32 bin direnç noktasına ulaşabilmiş değil. Tabi ki öncelikli bu direnç noktasının aşılması gerekiyor. Önümüzdeki ilk kritik seviye burası.

Önümüzdeki Yakın Dönem İçin Kripto Para Piyasalarında Nasıl Yorumluyorsunuz

Kripto para piyasası içerisinde birçok farklı Risk barındırıyor. Örneğin yakın dönemde yaşamış olduğumuz Luna krizi balinaların ve uzman analistlerin dahi tahmininde olan bir durum değildi ve herkes bu kriz ile kan kaybetti.  Ancak Elbette bunlar Kripto para piyasalarında karşılaşabileceğimiz olası durumlar.  Bu tür olaylar nadir yaşanacağı için değerlendirmeleri bu yönlü yapmamak gerekiyor.  Bir analizci olarak elbette Kripto paraların bu dönemde zor günlerden geçtiğini zaten ekonominin her alanında bu zorluklar yaşandığı için bu söylediğin geçici bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Fed’in fazi politikalarını yakından takip ediyoruz. Yakın dönemde bu yönlü bir seyir olsa da kripto paraların en hızlı şekilde toplanacağını söylemek hiç de zor değil. 

@CryptosGemsCom platformunda günlük ve önemli olaylara karşı değerlendirmelerimiz yer alıyor. Tüm yatırımcılar takip edebilirler.

 

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!

"Cryptos Gems İle Kripto Piyasalarındaki Son Durum" haberi, 09 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Cryptos Gems İle Kripto Piyasalarındaki Son Durum haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cryptos Gems İle Kripto Piyasalarındaki Son Durum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  2. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  3. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  4. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  5. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  6. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  7. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  8. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  9. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  10. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  11. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  12. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  13. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  14. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  15. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  16. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  17. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  18. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  19. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  20. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
Yaşam Haberleri