Cübbeli Ahmet 'Ayasofya' deyip 'İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı

Cübbeli Ahmet 'Ayasofya' deyip 'İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı

Cübbeli Ahmet 'Ayasofya' deyip 'İstanbul Sö... Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin imzasının çekilmesine tepki gösterilmesinin ve tartışmaların, ‘Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasıyla oluşan olumlu havayı dağıtmak için’ olduğunu savundu.

AKP içinde ve Dilipak ile AKP Kadın Kolları arasındaki gerilimde suskunluğunu koruyan Cübbeli Ahmet, İstanbul Sözleşmesi'ni savunan insanlara "Ayasofya’nın açılışından sonra gündem değiştirmek isteyenler" dedi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AKP’de İstanbul Sözleşmesi’ne karşı seslerin yükseldiği dönemde TÜGVA’nın açıklamasını paylaşmış ve takipçilerine İstanbul Sözleşmesi’ne tepki göstermeleri çağrısında bulunmuştu. TÜGVA tarafından yapılan açıklamayı alıntılayarak çağrı yapan Cübbeli, “Ey Müslümanlar! Bayramdır, yazdır, tâtildir demeyelim. Bugün bu “İstanbul Sözleşmesi”ne gereken tepkiyi vermezsek yarın çoluk çocuğumuzu eşcinsellikten kurtaramayız ve bunun vebâlinin altından kalkamayız. Bu hususta TÜGVA’nın şu açıklamasını da çok önemli buluyorum” demişti. 

Cübbeli Ahmet, İstanbul Sözleşmesi’ni savunanları “Ayasofya’nın açılışından sonra gündem değiştirmek isteyenler” olarak değerlendirdi. Ünlü, “Ayasofya’nın açılışından sonra gündem değiştirmek için bu konuyu köpürten kimselerin iyi niyetli olduğunu düşünmek herhalde safdillik olur” açıklamasını yaptı.

“AYASOFYA HAVASINI DAĞITMAK İÇİN”

Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin imzasının çekilmesine tepki gösterilmesinin ve tartışmaların, ‘Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasıyla oluşan olumlu havayı dağıtmak için’ olduğunu savundu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ünlü, “Bizim İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduğumuz yıllardır yaptığımız konuşmalarla sabittir. Zaten yıllardır bizim İslam’a muhalif konulardaki beyanlarımız sizler tarafından dikkatle takip edilmektedir, ama bu güne kadar İslam’a ters düşen birçok konuda çıtı çıkmayıp şimdi Ayasofya’nın açılmasıyla oluşan olumlu havayı dağıtmak için bazı merkezlerin çaba gösterdiği müşahede edilmektedir” diye yazdı.  

Ünlü, takipçilerine şöyle seslendi: 

“Ayasofya’nın açılması nedeniyle Cumhur İttifakı’nın yaptığı hizmetin bütün dünya Müslümanları nezdinde sevinçle karşılanması ve bu vesîleyle halkın tekrar Cumhur İttifakı’na desteğinin artması bazılarını tedirgin ettiği için kimileri hadlerini aşan beyanlarda bulunarak bazı konularda ortalığı karıştırmak ve fitne çıkartmak istemektedir. Bundan dolayı îtidalli hareket ederek ifsadımızın ıslahımızı geçmemesine dikkat etmemiz gerekir ve kötü niyetle millî ve manevî davalara zarar vermek için plan yapanlara alet olmamak îcab eder. Bizim İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduğumuz yıllardır yaptığımız konuşmalarla sabittir. Zaten yıllardır bizim İslam’a muhalif konulardaki beyanlarımız sizler tarafından dikkatle takip edilmektedir, ama bu güne kadar İslam’a ters düşen birçok konuda çıtı çıkmayıp şimdi Ayasofya’nın açılmasıyla oluşan olumlu havayı dağıtmak için bazı merkezlerin çaba gösterdiği müşahede edilmektedir.”

“KONUYU KÖPÜRTENLER ART NİYETLİ”

“Bu zamana kadar şer’-i şerîfe uymayan bunca hüküm hakkında hiçbir yorum yapmayıp da Ayasofya’nın açılışından sonra gündem değiştirmek için bu konuyu köpürten kimselerin iyi niyetli olduğunu düşünmek de herhalde safdillik olur. Bu îtibarla fitnelere kapılmayalım, müfsitlere malzeme olmayalım, doğru bildiğimizi de söylemekten ve yaymaktan çekinmeyelim. Allah bizi yönetenleri hakka irşad eylesin ve onları her doğru işlerinde te’yîd eylesin, yanlış yapmaktan hepimizi muhafaza eylesin. Son sözümüz şu olsun: 

– Kadına şiddete HAYIR! 

– Aile içi şiddete HAYIR! 

– Her türlü şiddete HAYIR! 

– Her türlü sapkınlığa HAYIR! 

– Her türlü fitneye HAYIR!”  

"Cübbeli Ahmet 'Ayasofya' deyip 'İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı" haberi, 11 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cübbeli Ahmet 'Ayasofya' deyip 'İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cübbeli Ahmet 'Ayasofya' deyip 'İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  2. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  3. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  4. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  5. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  6. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  7. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  8. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  9. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  10. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  11. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  12. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  13. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  14. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  15. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  16. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  17. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  18. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  19. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  20. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
Politika Haberleri