Cübbeli’den salgın yorumu: Bütün umreciler camideydi

Cübbeli’den salgın yorumu: Bütün umreciler camideydi

Cübbeli’den salgın yorumu: Bütün umreciler c... Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, cuma namazının aslında bir hafta önceden durdurulmasını savunduğunu ancak 'fitne çıkarttı'

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, cuma namazının aslında bir hafta önceden durdurulmasını savunduğunu ancak 'fitne çıkarttı' denmesinden korktuğu için böyle bir açıklamaya yanaşmadığını söyledi.

Ünlü, camilerin bir cuma namazı önce kapatılması gerektiğini çünkü o cumada bütün umrecilerin camide olduğunu öne sürdü.

Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olan Ahmet Mahmut Ünlü, camilerin kapatılmasına ilişkin olarak değerlendirmede bulundu.

"DİYANET'İN ÖNÜNE GEÇMEYELİM DEDİLER"

Cüneyt Özdemir’in,"Bu sürece baktığınız zaman umreden gelenlerin ilk kısmının devlet karantinasına alınmayıp “Kendiniz karantinayı alın kendinizi” denmesi ve sonrasında bu kararın değişip umrecilerin karantinaya alınması… Bu kararı nasıl değerlendirdiniz siz, doğru bir karar mıydı? Hepsi önceden alınmalı mıydı?" sorusunu Cübbeli, "Alınmalıydı tabi. Ben Cuma namazlarının şimdi tatil edilenden bir hafta evvel tatil edilmesi için ricacı olacaktım ama cuma işi Diyanet’e bağlı bir şey. O bakımdan kendim de Diyanet’in yerine kendimi koyamam; muvazzaf değilim, memur değilim. Bir açıklama yapamadım. Bizim fıkıh heyetiyle de görüştüm. Hocaefendilerle… “Diyanet’in önüne geçmeyelim” dediler." sözleriyle cevapladı.

"UMRECİLERDE BU TEHLİKE VARDI"

Cüneyt Özdemir'in, "Ahmet Bey. Siz camiler bir hafta önce kapatılması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusunuysa Cübbeli, şu sözlerle cevapladı:

"Tabi dedim onu, bir Cuma evvel kapatılmalıydı. Çünkü o cumada bütün umreciler camideydi. Yani, bir hafta evvel karantinaya alınması bir haftalık süreç içinde gelen, hatta iki hafta… Bu camilerin, cumanın tatil edilmesinden 2 hafta evvelden beri gelen umrecilerde bu tehlike vardı.

Bu tehlike olduğundan bütün umreye giden kadın değilse, erkeklerin hepsi de cumaya gelir... Zaten mesela şimdi duyuyoruz; Of’ta bir cenaze olmuş Fransa’dan cenazeye gelmiş şimdi Of’ta kimi duyuyorsak; “cenazede kimle tokalaştıysa bütün çoluk çocuk k herkes korona oldu şimdi. O cenaze bulunup da toplu musafaa yapanlar diyelim. Burada da umrecilerin hepsinin cenazede nasıl birileri toplanıyor, cuma da toplanma yeri. E umrecilerin hepsi Cuma’ya geldiğine göre, 2 haftadan beri Mekke Medine’de de bu tehlike baş gösterdiğine göre, tamam o da gecikti ama oradan da belliydi adam Kabe’yi kapatıyor. Bu durumda gecikme oldu. Ben niye bunu yanlış söyleyeyim. Şimdi hükümetin de açıkladığı üzere falan Avrupa’dan gelen yüzde 17’ye tekabül ediyor umreden gelen. Öbürleri yüzde 70-80. Ama umreden gelen de şu fark var. Avrupa’dan gelen gidip Cuma gibi, zemzem, hurma, mevlüt yapmıyor ki. Sayı olarak o taraf fazlaysa da buranın toplumsal – sosyal alanı çok fazla.

Taşradan, Anadolu’dan gidip gelenin çok itibarı var. Herkes ziyaret eder. Usul budur. Duasını alır. Hatta hacerül esvede el sürdüyse, yüzüne sürer böyle bu sünnettir. Bir de elini yüzüne sürdüyse, maşallah. Hastalık çoşar yani. Bunlar toplumun gerçekleri. Bunları ben mi düşüneceğim, ben memuru muyum bu işin? Ama ben birkaç haftadır konuşuyordum. Resmi durumda cuma tatili bana ait bir görev değil. İlan etsek ‘fitne çıkarıyorsun’ diyebilirler. Şeyden de korktum. “Ne panik yapıyorsun ortalığı bilmem ne, ne uyduruyorsun” falan…"

"Cübbeli’den salgın yorumu: Bütün umreciler camideydi" haberi, 17 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Cübbeli’den salgın yorumu: Bütün umreciler camideydi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cübbeli’den salgın yorumu: Bütün umreciler camideydi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  8. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  9. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  10. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  11. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  12. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  13. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  14. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  15. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  16. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  17. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  18. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  19. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  20. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
Yaşam Haberleri