Cumartesi Anneleri Sedat Peker'in açıklamalarını hatırlattı, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için a

Cumartesi Anneleri Sedat Peker'in açıklamalarını hatırlattı, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için a

Cumartesi Anneleri Sedat Peker'in açıklamala... "Kaç yıl geçerse geçsin; devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz"

Cumartesi Anneleri, 845 haftada gözaltına alındıktan sonra ateşli silahla infaz edilmiş bedenleri köylüler tarafından bulunan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet istedi. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına da dikkat çekilen açıklamada, "Bu ağır itham karşısında susmakla yetinen ilgili tüm kurumları göreve çağırıyoruz. Ayrıca hatırlatıyoruz ki u ve benzer ithamların hukuki ve toplumsal bir sonuca ulaşmaması yalnız devletin kurumlarındaki çürümeyi değil, toplumsal çürümeyi de derinleştiriyor" denildi. 

Cumartesi Anneleri'nin 845. hafta açıklaması şöyle:

Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet istiyoruz.

845 haftadır inkar siyasetinin yarattığı toplumsal hafıza kaybı koşullarında devlet eliyle işlenen ve doğrudan uluslarası suç teşkil eden gözaltında kaybetmeler unutulmasın diye mücadele ediyoruz.

845 haftadır anlattığımız gerçekler, kaybetme suçunda yer almış aktörlerin yaptığı itiraflar da zaman zaman kamuoyunun gündemine geliyor. Bu itiraflarda devletin bilgisi dahilinde işlenen siyasi cinayetler ve gözaltında kaybetmeler içeriden anlatılıyor. Dünyanın her yerinde suç ihbarı sayılacak açıklamalar Türkiye’de hukuki bir sonuç doğurmuyor. Suçu ve suça maruz kalanı merkezine almayan yargı, medya ve siyaset bu itirafların hukuki ve toplumsal bir sonuç yaratma imkanının engelliyor.

Sedat Peker’in ifşaatları vesilesiyle bir kez daha topluma, siyaset ve yargı makamlarına sesleniyoruz: bu ağır ithamları bir şov gibi izlemeye son verin. Yalnızca izleyerek bu suçları normalleştirmeyin. Peker’in anlatımlarını birilerine mesaj vermekten, kişisel çıkar sağlamaktan çıkartın. İfşaatlarda yer alan siyasi cinayetler ve kaybetmelerle ilgili olarak suçun açığa çıkartılması, fail ve sorumluların cezalandırılması yönünde harekete geçin.

845. haftamızda içeriden itiraflarla defalarca gündeme gelen Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet istiyoruz.

3 Haziran 1994 günü sabah 4.30’da, iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay İstanbul Yeşilköy Çınar Oteli'nden çıkarken gözaltına alındılar. Polis kimlikli, polis yelekli, silahlı ve telsizli kişiler tarafından “İfadelerinizi alıp bırakacağız” denilerek otomobillere bindirilip götürüldüler.

Olayın hemen ardından aileleri ilgili tüm kurumlara başvurdu. Ancak onların gözaltına alındıkları reddedildi.

04 Haziran 1994 tarihinde akşam 20:15 civarında Bolu/Yığlıca’da işkence ile sorgulandıktan sonra ateşli silahla infaz edilmiş bedenleri köylüler tarafından bulundu. Üzerlerinde kimlik, cüzdan, saat, çakmak gibi kişisel eşyaları yoktu.

Onların kimler tarafından kaçırıldıkları, sorgulandıkları ve infaz edildikleri devletin raporlarına, savcılık ifadelerine geçti. Olay kamuoyunda Ankara JİTEM davası adıyla bilinen davanın mahkeme tutanaklarında detaylarıyla yer aldı. Ancak Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar, delillere, belgelere, itiraflara rağmen beraat ettirildi.( 13\12/2019 Tarih-2014/163 Esas ve 2019/583 Karar) Karara itiraz eden aileler istinaf kanun yoluna başvurdular.

Üst mahkeme olan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi ilk mahkemenin verdiği kararın hukuka uygun olmadığı tespitini yaptı ve oy birliği ile söz konusu kararı bozdu. Bu bozma kararının bariz yargı hatalarının düzeltilmesine yönelik bir hamle olmaması, gerçekten hukukun işletilmesine yönelik bir adım olmasını talep ediyoruz.

Peker’in ifşaatlarında bir kez daha Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın MGK kararı doğrultusunda ve Mehmet Ağar’ın talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda zorla kaybedildikleri iddiası yer aldı.

Bu ağır itham karşısında susmakla yetinen ilgili tüm kurumları göreve çağırıyoruz. Ayrıca hatırlatıyoruz ki bu ve benzer ithamların hukuki ve toplumsal bir sonuca ulaşmaması yalnız devletin kurumlarındaki çürümeyi değil, toplumsal çürümeyi de derinleştiriyor.

Kaç yıl geçerse geçsin; Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için, tüm kayıplarımız  için, adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 146 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz.

 

 

"Cumartesi Anneleri Sedat Peker'in açıklamalarını hatırlattı, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı ." haberi, 05 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cumartesi Anneleri Sedat Peker'in açıklamalarını hatırlattı, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumartesi Anneleri Sedat Peker'in açıklamalarını hatırlattı, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  2. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  3. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  4. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  5. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  6. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  7. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  8. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  9. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  10. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  11. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
  12. 14:55 Dışişleri Bakanlığı, AB'ye 'Kıbrıs' konusundaki tepkisini dile getirdi
  13. 14:55 Ankara'da Cinsel İstismar Davası: Fiziksel Engelli Kızın Babası Yargılanıyor
  14. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  15. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  16. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  17. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  18. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
  19. 13:43 Monica Lewinsky, siber zorbalık konusundaki deneyimlerini paylaşmak için İstanbul'a geliyor
  20. 13:42 İran ABD ile ilgili açıklama yaptı
Gündem Haberleri