Cumhur İttifakı’nda çatlak! Ülkücüler işten çıkarılıyor…

Cumhur İttifakı’nda çatlak! Ülkücüler işten çıkarılıyor…

Cumhur İttifakı’nda çatlak! Ülkücüler işten ... 31 Mart’ta MHP’den AKP’ye geçen Isparta Belediyesi'nde 55 ülkücü kökenli personelin temizlik ile park ve bahçeler müdürlüğüne sürüldüğü, 6 kişinin de işten çıkarıldığı iddiası Cumhur İttifakı'nda çatlak yarattı.31...

31 Mart’ta MHP’den AKP’ye geçen Isparta Belediyesi'nde 55 ülkücü kökenli personelin temizlik ile park ve bahçeler müdürlüğüne sürüldüğü, 6 kişinin de işten çıkarıldığı iddiası Cumhur İttifakı'nda çatlak yarattı.

31 Mart’ta MHP’den AKP’ye geçen Isparta Belediyesi, MHP’li başkan zamanında kent meydanına yerleştirilen bozkurt ve çift başlı kartal heykelini gece yarısı kaldırtmıştı. Bu durum Cumhur İttifakı tarafları arasında gerginliğe neden olmuştu. AKP’li belediyenin şimdi de 55 ülkücü kökenli personeli temizlik ile park ve bahçeler müdürlüğüne sürdüğü, 6 kişiyi de işten çıkardığı iddia edildi. MHP Isparta İl Başkanı Nail Bayram konuyu MHP genel merkezine ilettiğini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı seçilen AKP'li Şükrü Başdeğirmen’in, eski belediye başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın tarafından Mimar Sinan Caddesi’ne yerleştirilen bozkurt ve çift başlı kartal heykelini gece yarısı kaldırtması, Cumhur İttifakı ortakları arasında gerginliğe neden olmuştu. Bu gerilimin ardından şimdi de işten çıkarma ve görev yeri değiştirme krizi çıktı. İddialara göre; AKP'li belediye MHP'li oldukları gerekçesiyle 55 personelin görev yerini değiştirdi. 6’sı temizlik personeli, 1’i grafiker, 3’ü de aşçı olmak üzere 10 işçinin de işine son verdi.

'CUMHUR İTTİFAKI İÇİN YOLLARA DÜŞTÜK'

MHP Isparta İl Başkanı Nail Bayram, konuyu MHP'ye genel merkeziyle görüştüğünü belirterek şöyle konuştu; “Çıkarılan sadece 6 kişi, yeri değiştirilen 55 kişi. Ama işin gerçeğine baktığımız zaman 300 kişi zor durumda. Kimse ne yapacağını bilmiyor. MHP genel merkezimizle de konuyu görüştüm. Eğer ortada işlenmiş suçlar varsa, tamam kabul işten çıkarılabilirler ya da görevleri değiştirilebilir. Ama sadece MHP'li olmaları ya da işe girişlerinde MHP referansıyla işe girmiş olmaları suç mu? Biz Cumhur İttifakı için yollara düştük, kapı kapı oy istedik. Cumhurbaşkanımızın kazanması için elimizden geleni yaptık. İnanıyoruz ki, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaşanan mağduriyetleri çözüme kavuşturacaktır. Biz kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz.”

BENZER KRİZLER YAŞANMIŞTI

Cumhur ittifaklarının ortakları AKP ile MHP arasında buna benzer gerginlik Kırşehir ve Kastamonu'da yaşanmıştı. MHP'den AKP'ye geçen Kastamonu'nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde AKP'li belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları ilçe başkanlarını çöp görevlisi yapmıştı. MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın duruma sert tepki göstermişti.

MÜDÜRLER ÇÖP TOPLATMAYA VERİLMİŞTİ

AKP’nin MHP’nin elinden aldığı Kırşehir’e bağlı Mucur ve Çiçekdağı belediyelerinde de benzer gerginlikler yaşanmıştı. Mucur İlçe Belediye Başkanlığını kazanan AKP’li Atılgan Yılmaz’ın, MHP döneminde işe alınan 3 işçiye yoldan geçen araçları saydırdığı ileri sürülmüştü. Aynı şekilde Çiçekdağı Belediye Başkanı AKP’li Hasan Hakanoğlu da MHP'li belediye döneminde işe alınan bazı müdürleri çöp toplamakla görevlendirmişti.

MHP ADAYI YARIŞI KAYBETMİŞTİ

31 Mart seçimlerinde Isparta’da AKP adayı Şükrü Başdeğirmen, kullanılan oyların yüzde 38’ini alarak başkanlık koltuğuna oturdu. MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın ise yüzde 30,8’de kalarak 5 yıldır oturduğu koltuğu kaybetti.

"Cumhur İttifakı’nda çatlak! Ülkücüler işten çıkarılıyor…" haberi, 10 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Cumhur İttifakı’nda çatlak! Ülkücüler işten çıkarılıyor… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhur İttifakı’nda çatlak! Ülkücüler işten çıkarılıyor… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri