Cuma namazını Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı: Cumhurbaşkanı'ndan cuma namazı sonrası kritik açıklamalar!

Cuma namazını Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı: Cumhurbaşkanı'ndan cuma namazı sonrası kritik açıklamalar!

Cuma namazını Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını ikinci defa Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı. Cuma namazını Ayasofya'da kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışı gazetecilere açıklama yaptı.

Erdoğan Bahçeli'nin Akşener'e çağrısına yeşil ışık yakarak, "Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle terör örgütlerityle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum." dedi. Erdoğan yeni parti kuracağı iddia edilen CHP'li Muharrem İnce için de "Bizim içimizden birileri de gitti ayrıldı, partilerini kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Şu an sayın Muharrem beyle ilgili olarak onun da hakkıdır, eski bir siyasetçidir. O da onun doğal hakkıdır" açıklamasında bulundu. https://tele1.com.tr/meral-aksenerden-devlet-bahcelinin-evine-don-cagrisina-sert-yanit-199524/

"TÜRKİYE ADETA BİR UÇUŞUN İÇERİSİNDE"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Dünyadan şu anda ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız, başka ABD olmak üzere Rusya, Avrupa bütün buralara baktığımız zaman ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zigzagların olduğunu görürsünüz. Biz 2002 Kasım’ın da göreve geldiğimiz zaman, 2002’de toplam milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019’da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı. Aynı şekilde fert başı milli gelir o zaman 3581 dolardı bu rakam 2019’da 9127 dolara çıktı. Türkiyretırmanışta, ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmeyenler var. İstihdama bakıyoruz 19.6 milyon kişiydi, şu anda 28 milyon 80 bin istihdamımız var. Bunda da artış var. Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Gözü olup görmeyenler hala bu gerçekleri ne kadar yanlış anlatsalar da biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Şu anda gerek TL’de gerek dövizde, gerek altın rezervinde, yine göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e olan borcu neydi? 23.5 milyar dolardı. Mayıs 2013 biz IMF’e olan borcumuzu sıfırladık. Şu an IMF’e borcumuz yok. Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şimdi 105 milyar dolar Merkez Bankası’nın döviz rezervi. Türkiye dimdik ayakta, kimse halkı yanıltmaya çalışmasın. Güçlenerek devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, daha güçlü olacağız."

"BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Türkiye olarak kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz." Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız.

MUHARREM İNCE'NİN PARTİ KURACAĞI İDDİASI

Bizim içimizden birileri de gitti ayrıldı, partilerini kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Şu an sayın Muharrem beyle ilgili olarak onun da hakkıdır, eski bir siyasetçidir. O da onun doğal hakkıdır.

BAHÇELİ'NİN AKŞENER'E ÇAĞRISI

Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle terör örgütlerityle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum."

YENİ KISITLAMALAR OLABİLİR Mİ?

Bütün kısıtlamaların hepsi Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara bağlı. Halkımıza sesleniyorum. Ne olur, maske, mesafe ve temizlik buna dikkat edelim. Buna dikkat edelim ki Allah göstermesin bir sıkıntı yaşamayalım. Dün itibariyle vefat 14. Mesele tabi vaka sayısının düşmesi. Bunu başarmamız lazım. Çalışıyoruz, daha çok çalışacağız sizler de bize yardımcı olmanız lazım ki bir an önce vaka sayısının düşmesini, vefat sayısının düşmesini hep beraber sağlayalım. Koronavirüs olduğu dönemde ne olur, maskeyi mesafeyi ve hijyen kurallarına dikkat edin. Buna dikkat edersek bu işi çok ama çok az hasarla atlatırız. Buna dikkat etmemiz lazım. Birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozmayalım.

BEYRUT PATLAMASI

Beyrut patlaması tabi neticeleri itibariyle failleri kimdir, henüz bu belirlenmiş değil. Şu anda konuyla ilgili başta Lübnan Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede ve bizim istihbarat teşkilatımızla yaptığı görüşmede henüz kimdir, hangi kuruluştur, buna benzer alınmış bir bilgi yok. Buna benzer alınmış bir bilgi olmadığı için de bizim 'şunlar yapmıştır' dememiz de özellikle biz siyasilere yakışmaz. Ama bizler de takip ediyoruz. Oradaki kardeş Lübnan halkının, yöneticilerinin bizlere vereceği bilgileri önemle takip ediyoruz. Tabi bu gerçekten çok ama çok büyük bir felaket. Biliyorsunuz benzerini rahmetli Hariri zamanında da yaşamıştık. Şimdi bu çok daha ileri seviyede böyle bir şey gerçekleşti. Nitrat kaynaklı olduğu söyleniyor, öbür tarafta füzelerin olduğu depolardan kaynaklı olduğu söyleniyor. Çok açık, net olarak henüz bilgilendirmeler yapıldı diyemeyiz. Fakat işi bizler de takip ediyoruz. Ve en son Başkan Yardımcım Fuat bey ve Dışişleri Bakanım Lübnan'a ziyarette bulunup yerinde takip ediyorlar. Daha ileri adım da biliyorsunuz bir Koca Yusuf kargo uçağımızla oraya çok çeşitli yardımları gönderdik. Bunların içerisinde askeri diyebileceğimiz birçok yardımlar var. Ben Sayın Cumhurbaşkanına "Hastanelerimiz sizin hastanelerinizdir. Yaralıları bize nakletme noktasında her an yanınızdayız. Ambulans uçaklarımızla hastaları ülkemize taşıyabiliriz" Bu konuyu da kendilerine bildirdim. Kardeş Lübnan'ı yalnız bırakamayız. Felaketin boyutu çok çok büyük. limanın böyle bir duruma karşı karşıya kalması sıkıntıya sebep olmuştur. Buranın yeniden inşası, ihyası kaç yılı alır bunlar da ayrı bir soru. Biz madden manen her şeyimizle Lübnan'ın Beyrut'un yanında olacağız.

LİBYA AÇIKLAMASI

Libya'yla yaptığımız anlaşmayı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Özellikle deniz yetki alanlarında hiç hakkı, hukuku olmayanlarla buraları görüşmeye bile gerek duymuyoruz"

"Cuma namazını Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı: Cumhurbaşkanı'ndan cuma namazı sonrası kritik açıkla." haberi, 07 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cuma namazını Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı: Cumhurbaşkanı'ndan cuma namazı sonrası kritik açıkla.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cuma namazını Büyük Ayasofya Camii'nde kıldı: Cumhurbaşkanı'ndan cuma namazı sonrası kritik açıkla.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  2. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  3. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  4. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  5. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  6. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  7. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  8. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  9. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  10. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  11. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  12. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  13. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  14. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  15. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  16. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  17. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  18. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  19. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  20. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
Politika Haberleri