Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma programında: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma programında: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma program... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz anma etkinliğinde konuşuyor.

Erdoğan, "Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Ama aynı anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı'dır." ifadelerini kullandı. Törende konuşan MHP lideri Bahçeli ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Saraçhane Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"na gelen vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren arama noktalarından geçirilerek meydana alındı. 15 Temmuz temalı video gösterimiyle başlayan anma programı kapsamında sahne alan sanatçılar, şarkı ve marşlar seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve marşlara eşlik etti. Sela verilen etkinlikte, 15 Temmuz şehitlerinin ismi tek tek okunurken vatandaşlar "burada" diye karşılık verdi.

Anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, MHP kıymetli genel başkanı, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Geride bıraktığımız Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbimden milletimize ve tüm insanlığa hayır, sağlık ve esenlikle nice bayramlar nasip etmesini diliyorum.

Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıldönümü. Yakın tarihimizin bu en alçak darbe girişiminde toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerimiz hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitler sevgililer sevgilisi, peygamber efendimize komşular. Biliyoruz ki, rabbim şehitlerimizi sevgili habibinin sancağı altında şereflendirsin. Bizi de onlarla beraber şerefyab etsin. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçak, helikopter, tank, silahlarına çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve sıhhat temenni ediyorum.


"MİLLETİMİZ DARBE GİRİŞİMİNİ AKAMETE UĞRATARAK DESTAN YAZDI"
Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Bu millet bu tür destanları yazdı, Allah'ın izniyle yine yazar. 2 asırdır ayağa kalkmak istediği dönemde milleti savaş, bozgunculuk, darbe, vesayet, terör, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamdolsun bu defa yine başaramadılar. Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.


Kardeşlerim toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da milletinden aldığı iman gücüyle, darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla akıbete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Yaklaşık 2 asırdır ayağa kalkmak istediği her dönemde bu milleti savaşla, darbeyle, vesayetle, terörle ekonomik krizle, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamd olsun bu defa yine başaramadılar. Kardeşlerim, imandır o cevher ki ilahı ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Şimdi 6'lı masaları var dimi bunların? Bu 6 masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi var. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.
Yani Gabar'da Cudi'de bizim Mehmetimize saldıranlarla, onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber, el ele yürüyorlar. Devletimiz Cumhuriyetimizin 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta düşmana bir kez daha ispatladık. Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak, bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz.


15 Temmuz öyle bir geceydi ki, evlerinden, mahallelerinden harekete geçenlerin tamamı şahadeti göze alarak yola çıkmıştır. Hani birisi de akşam saat 23'te Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti. "Haberim olsaydı ben de beklerdim" diye haber veriyor. Ve FETÖ'cülerin kontrolü altından oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Ve orada televizyon karşısında kahvesini yudumlarken biz de havalimanına iniyoruz. Saat 01:00'i birkaç dakika geçe. Kadın erkek genç yaşlı oradaydı. Sizin ferasetiniz Cumhur İttifakı olarak orada buluşmanız bunların çanına ot tıkadı. Ve ne oldu fazla sürmedi. Hemen kaçıp gittiler. "Zafer inananlarındır" dedik. Oradan zaferle çıktık. Bu Ankara'da da böyle oldu.

Şehitlerimizin hatıralarına baktığımızda tamamının aynı şuur, aynı irade, aynı kararlılıkta darbecilerin üzerine yürüdüklerini görüyoruz. Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Ama aynı anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı'dır.

Ankara'daki TBMM'nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken, milletin vekillerinin sizlerin emanetine nasıl sahip çıktığını, ölüme meydan okuduğunu anlatsa. Gölbaşı Özel Harekat Bahçesi'nin dili olsa da darbeciler tarafından alçakça bombalanan kahraman polislerin imanını anlatsa. Ülkemizin şehirlerindeki meydanların dili olsa da 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde milletin iradesini anlatsa. Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi musibetlere milletimizin bir daha esaret tehdidine maruz kalmaması için Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.

AYRINTILAR GELİYOR...

MHP lideri Bahçeli 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Saraçhane'de konuştu. Bahçeli, "Türk milleti 15 Temmuz akşamından itibaren kucaklaşıp demokrasinin namusunu müdafaa etmiştir. Devletin bekası her türlü siyasi arayışın üstündedir." ifadelerini kullandı.

Anma programında MHP lideri Bahçeli de konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Aziz şehitlerimiz Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun sağlıklı bir ömür diliyorum. Türk milleti gazi bir millettir, ölürsem şehit kalırsam gaziyim diyen soylu bir iradeyi yenecek muasır bir güce henüz dünya üzerinde karşılaşılmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Tehlike bu boyuttaydı. Milletimiz sayesinde teröristler hak ettiği tepkiyi görmüşlerdir.

Demek ki bu soysuz ve kansızlar vatanı koruyoruz bahanesiyle kast ve ihanetin alt yapısını oluşturmuşlardır. FETÖ, Türkiye'ye pusu kurmuş, tuzağa çekmiştir.

Türk milleti 15 Temmuz akşamından itibaren kucaklaşıp demokrasinin namusunu müdafaa etmiştir. 'Vatanı koruyoruz' bahanesiyle ihanet etmenin alt yapısını oluşturmuş. Müdahale için uygun zamanı kollamıştır.

"DEVLETİN VE MİLLETİN BEKASI HER TÜRLÜ ARAYIŞIN ÖNÜNDEDİR"
Yeni tartışmalara kapı aralamak bize göre anlamsızdır. 15 Temmuz'dan ibret almak lazımdır. Siyasi düşüncesi parti aidiyeti ne olursa olsun herkesin ortak gayesi Türkiye'nin varlığı bağımsızlığı üzerinde mutabakat sağlamak olmalıdır. Devletin ve milletin bekası her türlü arayışın önündedir. Samimiyet ve inançla vurgulamak isterim ki etrafımız kuşatılmışken siyasi çekişmeler en çok uzak durmamız gereken mayınlı alanlardır.

Türk milleti 15 Temmuz akşamından itibaren nasıl kucaklaşıp demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse ülkenin istikbalini de müdafaa edecektir.

"BUNLARIN OYUNUNU ÇATIR ÇATIR BOZARIZ"
Türkiye'den yana olanlarla, karşısında duranların mücadelesi bitmeyecektir. Başkentine ateş yağan milletin başka seçeneği yoktur. Gönülden bağlılığa Türk vatanını kutsal kabul edecek şekilde iç ve dış mihraklarla karanlık ilişkinin olmadığı aydınlık ve temiz fikri yapıya sahip büyük bir ülkeyiz. Cumhur ittifakıyız. Türk milleti karşısında toplanıp sıralanan odaklarla can pahasına da olsa kaçınmayız. Bunu yapanlara da zillet deriz. Elimizin tersiyle iteriz. Ganimet avcılığı yapmak için devreye girenlere sürekli gizli gündemlere yatırım yapanlar direnir bunların oyununu çatır çatır bozarız. Türkiye kimsesiz bir ülke değildir. Zillete düşmeyecektir. Türkiye'nin ihtiyacı farklılıkları birleştiren ayrılıkları kucaklayan kimlikleri millet kimliğinde buluşturan bir iradedir. 2023 yılında yarınları inşa edecektir. Türk milletini yaşatma konusunda and içmiş vatan sevdalılarıyız. 15 Temmuz gecesi kanunsuz uçak uçuranlar alçaklara methiye düzenler haçlı işbirlikçileridir. Bu maşaları tutan eller kanlıdır, Türk milletinin ebedi düşmanlarıdır. Emeller, din kisvesi altında türemiş kuytu köşelerde gizlenmiş uygun zaman kollanmıştır. Asya'nın hristiyanlaştırılmasında görevlendirilmiş tembihlenmiş insanlığın yüz karalarıdır. Türk milletinin kimliğinden rahatsız olanlar terörist başında elinde tutmuştur. FETÖ'cü terör çetesi kimin işine yarıyorsa silah gibi kullanılmıştır.

"TEHDİTLERE KULAK ASMAYACAĞIZ"
Hiçbiri 15 Temmuz musibeti kadar sarsmamıştır. 15 Temmuz işgal teşebbüsüdür. 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan hainlerle 1920'lerde türbe tekmeleyen talan eden barbarlar arasında fark yoktur. Bununla hep övüneceğiz çok çalışacağız. Tehditlere kulak asmayacağız. Kardeşçe yaşayacağız. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. 15 Temmuz'da millet kenetlendi birleşti ve oyuncuların maskesini düşürdü. Bu ruhun devamı korunmalıdır. Kısır gerilimlerle oyalanacak zaman yoktur. Bizim Türkiye'den başka gidecek yerimiz yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlayınız, anlatınız.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma programında: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır" haberi, 15 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma programında: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma programında: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  2. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  3. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  4. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  5. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  6. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  7. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  8. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  9. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  10. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  11. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  12. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  13. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  14. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  15. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  16. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  17. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  18. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  19. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  20. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
Türkiye Haberleri