Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de konuştu: Türkiye, birinci sınıf sağlık hizmeti sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de konuştu: Türkiye, birinci sınıf sağlık hizmeti sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de konuştu: Türki... Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nin "Sağlık" başlıklı oturumunda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlığın sağlık politikaları açısından siyasi liderlik ve kararlılığa ihtiyacı vardır. G20 bu bakımdan anahtar role sahiptir." dedi. Erdoğan, Türkiye'nin güçlü ve modern sağlık altyapısı sayesinde vatandaşlarıyla birlikte şifasını Türkiye'de arayanlara da birinci sınıf sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. 

Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen "Sağlık" başlıklı oturumda konuştu.

Koronavirüs salgınının, küresel sağlık sisteminin kurumsal, mali ve hukuksal yetersizliklerini gözler önüne serdiğine işaret eden Erdoğan, bu nedenle Endonezya'nın, "küresel sağlık mimarisi"ni dönem başkanlığı önceliklerinden biri olarak belirlemesini isabetli bulduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, küresel sağlık meselesini, MİKTA Dönem Başkanlığında gündeme aldığını hatırlatan Erdoğan, küresel sağlık sisteminin güçlendirilmesinin yolunun, Dünya Sağlık Teşkilatının merkezi rolünün tahkim edilmesinden geçtiğini söyledi.

Bu amaçla yürütülen reform sürecine destek verdiklerini dile getiren Erdoğan, "Gelecekte yaşayabileceğimiz salgınlar karşısında bütüncül bir perspektif geliştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Geçen sene temelleri atılan "G20 Finans ve Sağlık Görev Gücü"nün bu noktada önemli rol oynayacağına inandığının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Küresel salgınlarla mücadelede finansman ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalarımızda ilerleme kaydetmemiz gerektiği açıktır. Salgın sürecinden çıkarılacak önemli bir diğer sonuç da test, tedavi ve aşı gibi karşı önlemler konusunda dünyanın yetersiz olduğudur. Düşük gelirli ülkelerde, nüfusun sadece yüzde 11'i, sağlık çalışanlarının ise yalnızca yüzde 37'si aşılanabilmiş durumdadır. Bu adaletsiz tabloyu içimize sindirmemiz mümkün değildir. Türkiye, salgın sürecinde insanı merkeze alan bir yaklaşımla küresel çabalara aktif katkı sundu. Dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına da özel önem atfettik. Ülkemizde misafir ettiğimiz 5 milyon sığınmacının sağlık hizmetlerine erişimini kesintisiz sürdürdük. Geçen sene gündeme getirdiğim göç çalışma grubu kurulması teklimizin önemi daha iyi anlaşıldı."

"Türkiye, birinci sınıf sağlık hizmeti sundu"

Salgınla mücadele kapsamında 161 ülke ile 12 uluslararası kuruluşa yardım sağladıklarını, 19 ülkeye 6,3 milyon dozdan fazla aşı hibe ettiklerini anımsatan Erdoğan, TÜRKOVAC aşısıyla Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılamanın ötesine geçtiğini vurguladı.

Türkiye'nin, güçlü ve modern sağlık altyapısı sayesinde vatandaşlarıyla birlikte şifasını Türkiye'de arayanlara da birinci sınıf sağlık hizmeti sunduğunu belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

"Bu süreçte küresel tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi için sağlam ve kalıcı yapılara ihtiyaç olduğu da görüldü. Üretim kapasitelerinin artırılması için ivedi adımların atılması zaruridir. Bu açığı kapatmak için halihazırda kapasite sahibi ülkelerin imkanlarından daha fazla istifade edilmelidir. G20 Endonezya Dönem Başkanlığı'nca başlatılan ve Türkiye'yle birlikte diğer 6 üye tarafından desteklenen araştırma-geliştirme iş birliği süreci şüphesiz faydalı olacaktır. Ezcümle, insanlığın sağlık politikaları açısından da siyasi liderlik ve kararlılığa ihtiyacı vardır. G20 bu bakımdan anahtar role sahiptir."

(AA)

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de konuştu: Türkiye, birinci sınıf sağlık hizmeti sundu" haberi, 15 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de konuştu: Türkiye, birinci sınıf sağlık hizmeti sundu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de konuştu: Türkiye, birinci sınıf sağlık hizmeti sundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:03 Beşiktaş, Salih Uçan İçin Yeni Sözleşme Hazırlığında!
  2. 17:02 Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
  3. 16:59 İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 12 Şüpheli Daha Gözaltına Alındı
  4. 16:51 Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Gizli Yüzünde Örnek Toplama Görevi Başladı
  5. 16:43 ABD'de Filistin'e Destek Gösterilerinde Polis Müdahalesi: Chicago'da 68 Gözaltı
  6. 16:34 Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Savaşta Dijital Devrim: Victoria Shi Adlı Dijital Sözcü Tanıtıldı
  7. 16:15 Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor
  8. 16:08 Kuzey Kore'nin Viral Şarkısı: TikTok'ta 'Can Baba' Fırtınası
  9. 16:07 Warren Buffett, Apple'daki Büyük Satışı Açıkladı: Piyasa Değerini Etkileyen Hamle
  10. 15:58 İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
  11. 15:52 New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
  12. 15:46 Hülya Avşar'dan İrem Derici'ye: "Bir erkek olarak düşünseydim, seni bırakıp giderdim"
  13. 15:46 Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
  14. 15:45 Fenerbahçe, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
  15. 15:42 Netanyahu: "İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
  16. 15:41 Uğurcan Çakır, Samsunspor Teknik Direktöründen Özür Diledi!
  17. 15:37 Arda Güler'in Parıltısıyla Real Madrid, La Liga'da Zafere Ulaştı
  18. 15:33 Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
  19. 15:29 Nuri Şahin'in Beşiktaş'a Geçişi Antalyaspor'u Hayal Kırıklığına Uğrattı
  20. 15:17 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
Türkiye Haberleri