Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidanları dikti. Cumhurbaşkanına Sevgi Evleri'nden gelen çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 çocuk eş zamanlı fidan dikerek eşlik etti. Fidan dikiminin ardından anı kütüğüne plaka çakıldı. Erdoğan'ın alana gelişinden önce tören alanında Solo Türk gösteri uçuşu yaparken, sanatçılar Yücel Arzen ve Esat Kabak Konser verdi. Törene Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bakanlar, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BBP Lider Mustafa Destici ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sahnenin solunda ve sağında 569 mehter ve yeniçeri yer alırken, yine sahnede 569 çocuk tören boyunca oturdu. Ayrıca sahnede 16 Türk devletini temsili kıyafetleriyle askerler yer aldı.

'ŞU ANDA 560 BİN KİŞİ KARŞIMDA BULUNUYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'un fethiyle 569. Yıl dönümünü kutladığımız bugünde aldığım resmi rakamlarla şu anda 560 bin kişi karşımda bulunuyor. Siz ne güzel insanlarsınız. Sizden İstanbul'un inşallah 2023'e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz" dedi.

'2053 VİZYONUMUZU TEMSİLEN 600 EVLADIMIZ DA BURADA'

Erdoğan, "Bugün İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü. Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. Bu yıl dönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki fethin 600. yıl dönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık. 2053 vizyonumuzu temsilen 600 evladımız da burada. Bu sembollerin her biri geleceğe tutulmuş birer ışıktır. Bugün burada bütünüyle bulunan evlatlarımız. Yarın kendi sorumluluk alanındaki başarıyla milletimizin iftihar vesilelerine dönüşeceklerdir. Bugün burada vizyon olarak konuştuklarımız yarın ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çıkacaktır" diye konuştu .

'DURUN DİYORUZ'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıldırım Bayezid, Mehmet Çelebi ve İkinci Murat tarafından gerçekleştirilen kuşatmaların başarıyla sonuçlanamamasının kendi içinde pek çok sebepleri vardır. İstanbul'u fethederek Müslümanların 7 asırlık hayalini gerçeğe dönüştüren Fatih Sultan Mehmet aynı zamanda Bizans'ı ve entrikalarını da tarihe gömmüştür. İnşallah bugün de 2023 hedeflerimizi hayata geçirerek 2053 vizyonunu adım adım inşa ederek çağımızın Bizanslarını ve oralarda kurgulanan entrikalarını tarihin tozlu raflarına kaldırmaya hazır mıyız? Hazır mıyız? Savaşın, zulmün, haksızlığın, adaletsizliğin, ahlaksızlığın çukurunda çırpınan insanlığa üstadın dizeleriyle diyoruz ki: "Duran kalabalıklar. Bu cadde çıkmaz sokak. Haykırsam kollarımı makas gibi açarak, durun, durun bir dünya iniyor tepemizden çatırtılar geliyor. Dünyanın kubbesinden gelen çatırtılar kimi zaman salgın hastalık kimi zaman tabi afet kimi zaman kıtlık kimi zaman oluk oluk akıl kan olarak karşımıza çıkarken işte biz bu hissiyat içinde ne diyoruz? Durun kalabalıklar. Şimdi Rusya ve Ukrayna'da durum bu mu? Felaket bu mu? Bütün bu felaketler karşısında Türkiye ne yapıyor? İşte bu yanlış gidişe durun demenin gayreti içerisinde. Suriye'de ey Irak'ta, Libya'da durun diyoruz. Akdeniz'de, Ege'de, durun diyoruz. Ukrayna'da, Kırım'da durun diyoruz. Bosna'da, Balkanlar'da durun diyoruz. Karabağ'da, Kafkaslar'da, durun diyoruz. Filistin'de Türkistan'da, Arakan'da, durun diyoruz"

'GELİN HAYIRDA YARIŞALIM, GELİN ESER VE HİZMETTE YARIŞALIM'

Erdoğan, "Bu karanlık kubbenin ülkemizdeki aparatlarına da durun diyoruz. Şimdi sizlerin huzurunda bunlara sesleniyorum. Ey ülke ve millet düşmanlarının senaryolarının figüranlığına soyunanlar. Ey kendi medeniyetine, tarihine, kültürüne zulmet değerlerine besleyenler, ey ihtirasları gözlerini körleştirip kalplerini nasırlaştıranlar. Hepinize sesleniyoruz ve diyorum ki: Ey düşmanım Sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın. Sizlerin huzurunda bunlara sesleniyorum. Ülke ve millet düşmanlarının senaryolarının figüranlığına soyunanlar kendi medeniyetine, tarihine, kültürüne, değerlerine husumet besleyenler, ihtirasları gözlerini körleştirip kalplerini nasırlaştıranların hepimize sesleniyorum ve diyorum ki, Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın. Hiç bir siyasi çıkar hevesi, hiç bir şahsi ikbal kaygısı, hiç bir etnik veya mezhebi bağnazlık hissi, hiç bir maddi beklenti hırsı, bu mübarek milletin hayallerini, bu mübarek ülkenin geleceğini tehlikeye atmaya değmez. Gelin hayırda yarışalım, gelin eser ve hizmette yarışalım, gelin sorunların sıkıntıların çözümünde yarışalım. Gelin vizyonda yarışalım. Biz hepsine varız. Cumhur ittifakı olarak biz hepsine varız, tavizsiz varız. Ama bu yarışı asla kör düşmanlığa yıkıcı siyasete ve iftira ve yalan rüzgarına çevirmeyin. Akşam yalan sabah yalan bununla bir yere varamazsınız. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine" dedi.

"TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Erdoğan, "Türkiye küresel güvenlik ve ekonomik dalgalanmalar içinde kendine bir yol açmaya çalışırken bunu sabote etmeye çalışacak işler yapmayın. Türkiye asırlık sorunların çözümü için sınırları boyunca güvenlik koridoru oluşturacak operasyonla gerçekleştirirken buna zarar verecek davranışlar sergilemeyin. Bize akıl veriyor "gidin Esed'le görüşün'. Sen görüşüyorsun yeter zaten. Biz Suriye'nin kuzeyinde teröristlerle mücadele ediyoruz. Teröristleri biz yere gömüyoruz. Ve devam edeceğiz. Burada teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz. Şehitlerimize bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye mevcut altyapısının üzerinde yeni bir kalkınma hamlesi başlatırken günlük sıkıntılar üzerinden asıl hedeflerimize darbe vuracak kurnazlıklar sergilemek kolaycılığına kaçmayın. Bir şey elde edemezsiniz. Türkiye egemenlik haklarına yönelik tacizlere karşı tarihi bir haysiyet mücadelesi yürütürken mandacı zihniyeti hortlatacak atraksiyonlara yönelmeyin. Bu konuların Tayyip Erdoğan'ın şahsıyla hükümetiyle, partisiyle, ittifakıyla bir ilgisi yoktur. Bunların hepsi de Türkiye'nin meselesidir. Bunların hepsi de Türk milletinin meselesidir. Bunların hepsi de gözü ve kalbi ülkemize yönelmiş yüz milyonlarca kardeşimizin meselesidir. Bunların hepsi asırlık kayıplarımızı telafi etme, ortak hedeflerimize ulaşma meselesidir. Kendi ülkesinin kendi milletinin, kendi devletinin derdiyle dertlenmeyen bu ülkenin siyasetçisi de olamaz, aydını da olamaz, sanatçısı da olamaz. Türkiye kartallar gibi yalnız uçmak zorunda kalsa da leş kargalarının güdümüne girmeyecek ellerine kalmayacaktır. Türkiye'nin davası hak davadır. Türkiye tek başına da kalsa bu yolda yürümeyi sürdürecektir. Milletimiz tek başına da kalsa bu kutlu mücadeleyi sürdürecektir. Üzülme bu davanın sahibi haktır. Hak olan davada zafer muhakkaktır. Biz muhakkak olan zafere inancımızda büyük ve güçlü Türkiye davası yolunda yürümeyen devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'CÜLER RAHATSIZ. PKK'LILAR RAHATSIZ"

Erdoğan, "Ülkemizde yaptığımız onca eseri görmeyenlerin, New York'ta Birleşmiş Milletler Binası karşısında yükselen 36 katlı Türk evinin temsil ettiği misyonu görmeyenlerin, Diyanet Vakfı'nın Manhattan'da merkezinin üstlendiği vazifeyi görmeyenlerin, New York'taki 21 katlı yurt binasının gerisindeki gayeyi görmeyenlerin özellikle görmelerini de beklemiyoruz. Peki bu yurt binasının yapılmasından kimler rahatsız? FETÖ'cüler rahatsız. PKK'lılar rahatsız. Ermeni ve Rum lobileri rahatsız. Sivil toplum kuruluşu görünümlü istihbarat kurumları rahatsız. Çünkü yurt hizmete girdiğinde Amerika'ya eğitime giden gençlerimizi terör örgütleri başta olmak üzere ülkemiz düşmanı yapılar ağlarına düşüremeyeceklerdir, çünkü bu yurt hizmete girdiğinde anneler, babalar, evlatlarını huzuru kalple oraya gönderebilecekler. Bunların asıl derdi o yurdun inşası için harcanan para değildir. Hamdolsun bu millet o yurdun benzeri yüzlerce eserle dünyanın dört bir yanında bayrağını dalgalandırıyor" diye konuştu.

 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz" haberi, 29 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri