'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılmıştı... Memet Kılıç, Eyalet Parlamentosu'na aday oldu

'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılmıştı... Memet Kılıç, Eyalet Parlamentosu'na aday oldu

'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılm... Yeşiller Partisinin Pforzheim yakınlarında Kämpelbach'taki yeni yıl Resepsiyonunda Federal Meclis eski milletvekili, Yeşiller Partisi üyesi ve

Yeşiller Partisinin Pforzheim yakınlarında Kämpelbach'taki yeni yıl Resepsiyonunda Federal Meclis eski milletvekili, Yeşiller Partisi üyesi ve hukukçu Memet Kılıç Eyalet Parlamentosuna adaylığını açıkladı.

53 yaşındaki Heidelbergli hukukçu Memet Kılıç, Baden Württenberg Eyalet Parlamentosuna adaylığıyla ilgili olarak, "Uzun zamandan beri çevremdeki insanlar, yol arkadaşlarım, dostlarım Eyalet politikasında aktif olmamı istiyorlar ve beni cesaretlendiriyorlardı. Pforzheim ve Enzkreiste'de partimize ilgi ve oylarımızın arttığını gördüğüm için Pforzheimden aday olmaya karar vermiş bulunuyorum. Herkesten, özellikle de seçme hakkı bulunan tüm göçmenlerden, sivil toplum kuruluşlarından, derneklerimizden 2021 Martında yapılacak seçimlerde destek bekliyorum. Pforzheimde AfD'den 1 milletvekilliğini geri almak istiyoruz" dedi.

Tarihi Winbrennerkelter'de gerçekleşen  ve 120 kişinin katıldığı Yeni Yıl Resepsiyonu'nda adaylığını ilan eden Mehmet Kılıç, söz konusu resepsiyonu bilinçli olarak şehirde yapmadıkların kırsalda da insanlarla yan yana gelmek, tabanla buluşmak için Kämpelbachta düzenlediklerini söylediler.

Resepsiyonda konuşma yapan Enzkreis bölgesinden halen Eyalet Milletvekili olan 61 yaşındaki Stefanie Seemann da "Yapacak daha çok işim var gelin önümüzdeki 20 yılı altın değil yeşilli yıllar yapalım diyerek" resmen adaylığını ilan etti.

Öte yandan 24 yaşındaki Belediye Meclis Üyesi Felix Herkens'te Pforzheimden yani aynı seçim bölgesinden adaylığını ilan edince adaylık konusunda ikili bir yarış yaşanacağı şimdiden görüldü.

Aşağıda linkini verdiğimiz Alman yerel gazetesi Memet Kılıç ile rakibi arasında bir oylamada başlatmış bulunuyor.

NSU'yu araştırma komisyonunda aktif çalışmıştı

Şu anda Federal Göç ve Uyum Konseyi Başkanıda olan Av. Memet Kılıç 2009-2013 yıllarında Federal Milletvekili iken Mecliste NSU‘nun 2000 ile 2006 yillari arasinda isledigi cinayetleri araştıran meclis araştırma komisyonunda faillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkması için büyük mücadeleler vermiş, katledilen Türk ailelere destek sağlamış , Almanyada geniş bir kesim tarafından sevilen bir politikacı.

Hatırlanacak olursa bu sağcı-ırkçı terör örgütü NSU o zamanlar 10 u Türkiyeli birisi Alman polis memuresi bir de Yunanlı göçmeni katletmişti.

Hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılmıştı

Almanya'da aktif bir politikacı olan Mehmet Kılıç geldiği ülke olan Türkiye'deki siyasete de duyarlı oluşuyla tanınıyor. Kılıç hakkında çok kısa bir süre önce Türkiye’de “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

2017 yılında bir online platformuna verdiği demeçte, Türk hükümetinin izlediği iç ve dış siyaseti eleştiren Kılıç, ülkenin bu hale getirilmesine üzüldüğünü söyleyerek, "Sorumluları hakaret içermeyecek şekilde eleştirdim ve soruşturma başlatıldı" demişti.

BW Eyaleti Yeşiller ve CDU tarafından yönetiliyor

Yeşiller Partisinden Muhterem Aras‘ ın Meclis başkanlığını yaptığı Baden Württenberg ( BW) Eyalet Parlametosunda Birlik 90/Yeşiller Partisinin 47 , Hristiyan Demokratlar Birliği CDU nun 43 , Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD nin 19 , Aşırı sağcı Almanya için Alternati AfD nin 18 , Hür Demokrat FDP'nin 12 ve Partisiz 4 Milletvekili olmak üzere toplam 143 Milletvekili bulunuyor.

Mecliste Başkan Muhterem Aras'ın yanı sıra Neşe Erikli ( Heilbronn-Yeşiller) ve Ramazan Selçuk ( Reutlingen-SPD) iki Türkiyeli vekil daha bulunuyor. Başkenti Stuttgart olan 11,1 milyonlu Eyalette 1,5 milyon yabancı pasaportlu, 3 milyon 400 bin göçmen kökenli yaşıyor. BW dünyaca ünlü Alman taşıtı Mercedes, Porsche ve daha bir çok Alman markasının üretilldiği bir Eyalet ve kendisi de Yeşiller partisinden olan Başbakan Winfried Kretschmann tarafından Yeşiller-CDU Koalisyonu ile yönetiliyor.

"'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılmıştı... Memet Kılıç, Eyalet Parlamentosu'na aday oldu" haberi, 29 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılmıştı... Memet Kılıç, Eyalet Parlamentosu'na aday oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açılmıştı... Memet Kılıç, Eyalet Parlamentosu'na aday oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  2. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  3. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  4. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  5. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  6. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  7. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  8. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  9. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  10. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  11. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  12. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  13. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  14. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  15. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  16. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  17. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  18. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  19. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  20. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
Haberleri