Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da temsilcilik açtı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da temsilcilik açtı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da temsi... Katar’ın Avrupa’daki İslami finans ihtiyacını karşılamak için İstanbul Finans Merkezi’ni kullanacağı, bunun için Türkiye Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin Katar Finans Merkezi’nde temsilcilik açtığı öğrenildi.

Katar’ın Avrupa’daki İslami finans ihtiyacını karşılamak için İstanbul Finans Merkezi’ni kullanacağı, bunun için Türkiye’nin de Cumhurbaşkanlığı olarak altyapı çalışmalarını yürütmek üzere Katar Finans Merkezi’nde ofis açtığı öğrenildi.

Katar, İslami finans hizmetleri ve teknolojilerini Türkiye üzerinden Avrupa'ya, Malezya üzerinden de Asya'ya açmaya hedefliyor. Bunun için İstanbul Finans Merkezi'ni kullanacak olan Katar’la İstanbul ve Kuala Lumpur'da ortak teknolojik altyapı ve hukuki düzenlemelere sahip üçlü bir yapı kurulacak. Türkiye bu plan kapsamında şimdiden Katar Finans Merkezi'nde ofis açtı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran'da düzenlenen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'nda bu gelişmenin sinyalini "İstanbul'umuzu İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz" sözleriyle vermişti.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, Katar ile Türkiye arasındaki finansal ortaklık Kasım 2019'da Katar Finans Merkezi İdaresi ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında imzalanan mutabakat zaptı ile şekillenmişti. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi yurt dışındaki ilk temsilciliğini mart ayında Katar Finans Merkezi'nde açtı. Başkent Doha'da hizmete giren ofis, Katar'daki finansal kuruluşların İstanbul Finans Merkezi'nde faaliyet vermesi için çalışacak. Türkiye'deki finansal kuruluşlar ise Katar Finans Merkezi'nde faaliyet göstermesini kolaylaştırmak için çalışmalar yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin Doha bürosunun temsilciliğini Levent Küçükdaban üstlendi. Habere göre, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi projede ağırlığı, İslami usul ve esaslarla faaliyet gösteren 'katılım finans' ile 'fintek' olarak kısaltılan finansal teknolojiye vermeyi planlıyor. İslami finans kurumlarının sektörden aldığı pay bugün yüzde 6.3 seviyesinde. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, bu oranı 2025 itibarıyla yüzde 20'ye çıkarmayı hedefliyor.

KATAR İSLAMİ FİNANS PAZARINA OYNUYOR

Katar ülke ekonomisinin sadece petrol ve doğalgaza dayalı olmasını istemeyerek, 2005 yılında finans merkezi projesini başlattı. 2017'den itibaren yabancı şirketlere kapılarını sonuna kadar açan Katar Finans Merkezi vergisel avantajları, kesintisiz kar payı transferi ve istihdam teşvikleriyle hızlı büyüdü. Şu an yabancı 900'den fazla firma ve 3 bin 500 çalışan bulunan Katar Finans Merkezi'nde, ağırlıklı olarak finansal teknoloji (fintek) ve katılım finans şirketleri faaliyet gösteriyor. İslami finans alanında yeni gelişen ülkelere odaklanan Katar, bu kapsamda Türkiye ve Malezya'nın da içinde olduğu üçlü bir yapı kurmayı planlıyor. Katar, ortak teknoloji ve düzenlemelere sahip olan üç finans merkezi aracılığıyla 2 trilyon dolarlık İslami finans pazarından söz sahibi olmak istiyor.

"Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da temsilcilik açtı" haberi, 20 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da temsilcilik açtı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da temsilcilik açtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  2. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  3. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  4. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  5. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  6. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  7. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  8. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  9. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  10. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  11. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  12. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  13. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  14. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  15. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  16. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  17. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  18. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  19. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  20. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
Politika Haberleri