Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın basın kartını iptal etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın basın kartını iptal etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gazete... Eryılmaz, "1975'te TRT Haber Dairesi'nde gazeteciliğe başlayarak aldığım basın kartını 2022 Eylül'ünde Fahrettin Altun iptal etti" dedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın taşıdığı sürekli basın kartını iptal etti ve kartın iade edilmesini istedi. Eryılmaz, kararla ilgili, "Gerekçe mi? 70+ bir delikanlı olduğum için 'milli güvenliğe zarar verecek eylemlerim' Fahrettin Altun ve ekibi tarafından cezalandırılmış. Gerçekten burası sözün bittiği yer. " şeklinde tepki gösterdi. 

Basın kartının iptal edildiğini T24'teki "Düzeyli Magazin" adlı köşesinden duyuran Tuğrul Eryılmaz, "milli güvenliğe zarar verecek eylemlerinin" gerekçe olarak gösterildiğini bildirdi. 

Gazeteci Eryılmaz T24'te haftalık olarak yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İletişim Başkanlığı'nın bu hafta gönderdiği bir iadeli taahhütlü mektupla yıllardır taşıdığım sürekli basın kartımın iptal edildiği bildirildi. Gerekçe mi? 70+ bir delikanlı olduğum için 'milli güvenliğe zarar verecek eylemlerim' Fahrettin Altun ve ekibi tarafından cezalandırılmış. Gerçekten burası sözün bittiği yer. Üç yıldır ne yeni basın kartımı verdiler, ne iptal etmişlerdi. Şimdi iptal etmişler. Avukat param olmadığı için konuyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ilgileniyor.” 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan, Tuğrul Eryılmaz’a tebligatta ise şu ifadeler yer aldı: 

“Başkanlığımızdan alınan ilgi yazıda, 10.08.2022 tarihinde toplanan Basın Kartı Komisyonunca Basın Kartı Yönetmeliği'nin 25. maddesinin 2. fıkrası uyarınca adınıza düzenlenen 140033 numaralı sürekli basın kartınızın iptal edildiği bildirilmiştir.

“Basın Kartı Yönetmeliği'nin 30.maddesi uyarınca ileride herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için, iptal edilen kartınızı Bölge Müdürlüğümüze iade etmeniz gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Karara tepkiler 

Gazeteci Can Dündar, gazeteci Eryılmaz'ın basın kartının iptal edilmesine ilişkin olarak, sosyal medya hesabından "Basın-Yayın’dan sevgili hocam #TuğrulEryılmaz’ın sarı basın kartı, “milli güvenliğe zarar verecek eylemleri" sebebiyle Fahrettin Altun ve ekibi tarafından iptal edilmiş. Vah “milli güvenlik”in haline…" dedi. 

Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo da, "İletişim Başkanlığı
@fahrettinaltun iletişim dehası canımız, birtanemiz, hocamız #TuğrulEryılmaz 'ın sürekli basın kartını iptal etmiş. İyi ki varsın #TuğrulEryılmaz iyi ki iletişimi, haberi bize siz öğrettiniz, çok şanslıyız... Çok seviyorum sizi" diyerek tepkisini ifade etti. 

Gazeteci Said Sefa, "Tuğrul Eryılmaz gazeteciliğe başladığında Fahrettin Altun (76 doğumlu) daha doğmamıştı. Twit bu kadar." ifadelerini kullandı. 

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, "30 yıl önce Nokta'da yanında staj yaptığım, 30 yıl sonra Diyarbakır'da tutuklanan 16 Kürt meslektaşımız için yapılan eyleme birlikte katıldığım, sayısız gazeteci yetiştiren Tuğrul Eryılmaz'ın sürekli basın kartı iptal edilmiş. Orwel mezarında ters döndü. Tanrılar şaştı bu işe..." dedi. 

Tuğrul Eryılmaz kimdir?

Tuğrul Eryılmaz, kendisini "sadece gazeteci" olarak tanımlıyor. Dünyayı etkileyen 1968 rüzgârı sırasında üniversiteye gitti. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdi. Bir süre Londra'da öğrenim gördükten sonra Türkiye'ye döndü.

Mülkiye'de yüksek lisans eğitiminin ardından Ankara'da TRT Haber Merkezi'nde gazeteciliğe başladı. Bir dönem Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda iletişim dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından üniversiteden ayrıldı.

İstanbul'da haftalık Nokta, Yeni Gündem, Tempo ve Sokak dergileriyle Cumhuriyet ve Yeni Asır İstanbul gazetelerinde çalıştı.

Ankara, Bahçeşehir, Bilgi, İzmir Ekonomi ve Kadir Has üniversitelerinin iletişim fakültelerinde gazetecilik dersleri verdi.

1996’daki kuruluşundan 2013 yılına dek yaklaşık 16 yıl Radikal İki’nin yayın yönetmenliğini yaptı. “Gazeteci olarak yaptıklarımın çok azından pişmanım. Neyse, ‘önemli’ bir köşe yazarıymışım gibi sizlerin sütunlarından çalmayayım. Bize güvenerek yazı gönderen herkese bol minnettarlık ve sevgiyle…” satırlarıyla Radikal İki'ye veda etti.

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'nden yargılanan gazeteciler arasında yer aldı; bu nedenle açılan davada 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sinema ve dizilerde senaryo ve kurgu danışmanlığı da yapan Eryılmaz, IPS İletişim Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi. Rolling Stones ve Marianne Faithfull hayranı. Asya'nın dedesi.

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın basın kartını iptal etti" haberi, 16 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın basın kartını iptal etti haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın basın kartını iptal etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Gündem Haberleri