Cumhurbaşkanlığı seçimleri aday kriterleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri aday kriterleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri aday kriterleri Güngör Aydın24 Haziranda yapılacak ve Türkiye’yi, güzel ülkemizi huzur ve barışın aydınlığına ya da karanlığın uçurumuna götürecek, ya demokrasiye ya da diktatörlüğün yerleşik düzenine taşıyacak Cumhurbaşkanlığı...

Güngör Aydın

24 Haziranda yapılacak ve Türkiye’yi, güzel ülkemizi huzur ve barışın aydınlığına ya da karanlığın uçurumuna götürecek, ya demokrasiye ya da diktatörlüğün yerleşik düzenine taşıyacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhuriyeti ve demokrasiyi sözde savunanların, siyasal güçlerin aymazlığı nedeniyle iktidarı ele geçirmiş ve 16 yıldır ülkeyi yönetip gelmekte olan despotik dinsel diktatörlük iktidarı eliyle ülkemizin içine sürüklendiği karanlık, çatışma ve savaş ortamından, siyasal yönetsel ve toplumsal büyük bunalımdan çıkarılarak aydınlık, huzur, barış ve demokrasiye taşınmasını sağlayabilecek Cumhurbaşkanı aday/adaylarının belirlenmesinde temel alınması zorunlu/gerekli görülen kriterler (ölçütler) aşağıda belirtilmiştir.

 Belirlenecek Cumhurbaşkanı aday ve adayları;

  1. Ülkeyi yeniden parlamenter demokratik sisteme taşıma kararlılık ve azminde olmalıdır.
  2. CUMHURİYETİ, özgürlükçülük, çoğulculuk, katılımcılık öğeleri yanında insan haklarına dayalılık, insan merkezlilik ve SİVİL YÖNETİMİN ÜSTÜNLÜĞÜ temelinde genişletilmiş yerleşik kalıcı tam bir DEMOKRASİYE DÖNÜŞTÜRME bilinç ve birikiminde olmalıdır.
  3. Öncelikle halkın doğru bilgi ve habere ulaşma hakkının önündeki engellerin kaldırılarak düşünce, ifade, örgütlenme ve parlamentoda temsil hakkını, medyanın bağımsızlık ve özgürlüğe kavuşturulmasını savunmalıdır.
  4. TÜRKİYE ÜNİTER ULUS DEVLETİNİ, ULUSAL BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ, ÜLKENİN ÜSTÜN ÇIKARLARINI sapmasız savunmalıdır.
  5. Devletin ve sivil toplumun bütün alanlarında demokratikleşme sağlandıktan sonra oluşturulacak demokratik bir ortamda gerçekleştirilecek bir toplumsal uzlaşmaya dayalı olarak tüm süreçlerinde demokratikliğine özen gösterilecek kalıcı ve çağcıl bir ANAYASA YAPIMINI öngörüp savunmalıdır.
  6. Bu yeni anayasa uyarınca İNSAN MERKEZLİ, ULUSAL, ÜNİTER, DEMOKRATİK BİR DEVLET/YÖNETİM FELSEFESİ ÜRETİLMESİNİ VE YAPILANMAYI savunup sağlamayı hedeflemelidir.
  7. Böylece genişletilmiş demokratik ve özgür bir ortamda genel oyu tam bir gerçeklikle yansıtacak doğru bir seçim yasası ile seçimlerin yenilenmesini, parlamentodaki yetersiz çarpık temsilin sona erdirilmesini, TBMM’de ulusal egemenliğin eksiksiz bir tamlıkta gerçekleşmesini savunmalıdır.
  8. Ülkede giderek büyüyen erkler arası devlet krizini çözebilecek, KUVVETLER AYRILIĞINI gerçekleştirebilecek bilinç ve kararlılıkta olmalıdır.
  9. Ülkede büyük güven, adalet boşluğu/açlığı yaratan boyutlara ulaşmış bulunan hukuk/yargı kargaşasını sona erdirebilecek, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ sağlayabilecek bir kişi olmalıdır.
  10. Her alanda ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI savunan ve gereklerini yerine getirme kararlılığında bulunan bir kişi olmalıdır.
  11. Büyük önder ATATÜRK’ün “YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ'' ilkesinin gereklerini yerine getirme bilinç ve kararlılığında olmalıdır.
  12. TÜRK ULUSAL KİMLİĞİNİ, içeriğini Cumhuriyet Devriminin özü ve demokrasi doğrultusunda güçlendirip çağcıllaştırarak sapmasız savunmalıdır.
  13. Kamu Yönetiminde, demokratik ve insan merkezli çağcıl bir YÖNETİM FELSEFESİNİ, liyakat ve başarıya dayalı bir YAPILANMA ve KADROLAŞMAYI savunmalıdır.
  14. Cumhuriyet Devriminin temelini oluşturan LAİKLİK İLKESİNİ ve yarım bırakılmış LAİKLEŞME SÜRECİNİN TAMAMLANMASINI bütün öğeleri ve gerekleri ile ödünsüz savunmalıdır.
  15. Kürt Sorununun soruna dönüştüğü yer olan demokrasi ve temel insan hakları içinde, üniter ulus devlet temelinde barış ve diyalog yolundan en geniş bir katılım ve konsensüse dayalı olarak TBMM’de çözümünü savunmalıdır.
  16. 15 Temmuz darbesinin tam bir objektiflikle araştırılarak bütün gerçekleri, nedenleri, iç ve dış öğeleri ile aydınlığa kavuşturulmasını, darbeyi planlayanlar, yapanlar, yaptıranlar ve yol açanlar ya da yol verenlerin, darbede FETÖ ile birlikte FETÖ ve AKP’nin iktidar ortaklığı ve felsefe birliği ilişkileri, rol, konum ve sorumluluklarının tam bir açıklıkla belirlenerek yargı önüne taşınıp çıkarılmasını, darbede yer alanların ve sorumluluk taşıyanların gerçek suçlu ile suçsuz titizlikle ayırt edilerek sorgulanıp yargılanmalarını, demokratik sivil yönetim ve bağımsız yargı önünde hesap vermelerini, OHAL’in hemen kaldırılmasını, OHAL döneminin tüm hukuksuzluklarının ve tüm mağduriyetlerinin büyük bir titizlikle ve ivedilikle araştırılıp soruşturularak giderilmesini savunmalıdır.
  17. Ülkede büyük çoğunluğu oluşturan, Cumhuriyet ve demokrasiyi savunan kesimlerin en çoğunun oyunu alabilecek kişi ya da kişiler olmalıdır.

SONUÇ: Kimliği, devlet, hukuk ve yönetim alanlarındaki birikim ve donanımları ile yukarıda belirtilen ülkemiz için yaşamsal ve ulusal gereklilikleri ve ihtiyacı karşılayıp yerine getirebilecek bir kişilik ve yetkinliğe, yeterliğe sahip bulunan; halka bu umut ve güveni verebilecek nitelikleri taşıyan kişi/kişiler Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmelidir.

                      

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri aday kriterleri" haberi, 24 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanlığı seçimleri aday kriterleri haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri aday kriterleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
ABC Kritik Haberleri