Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hafize Gaye Erkan'ın İstifasına İlk Yorum Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hafize Gaye Erkan'ın İstifasına İlk Yorum Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hafize Gaye Erk... CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekonomi yavaşlamaya, işsizlik ve yoksulluk ise artmaya devam edecektir” dedi. İstifaya ilişkin açıklamanın detayları haberimizde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası, siyasi çevrelerden gelen açıklamalarla gündemdeki yerini koruyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Erkan'ın istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ekonomi yavaşlamaya, işsizlik ve yoksulluk ise artmaya devam edecektir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Hafize Gaye Erkan, görevine 9 ay önce atanmış ve Türkiye'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olma unvanını taşımıştı. Erkan'ın istifa kararı, kendisine yönelik son dönemde ortaya atılan iddialar ve itibar suikastıyla ilgili endişelerini içeren bir istifa metni ile duyuruldu. Erkan, metninde "Affını" talep ederek, yaşanan sürecin itibarını zedelediğini ifade etti.

KARATEPE: "BÜYÜK BİR SAYGINLIK SUİKASTI KAMPANYASI DÜZENLENMİŞTİR."

Karatepe, Hafize Gaye Erkan'ın bir itibar suikastine uğradığını ifade ederken "Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir saygınlık suikastı kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası şu ana kadar bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum"  dedi

TCMB BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN'IN İSTİFASI VE CHP'DEN İLK AÇIKLAMA:

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilişkin ilk açıklama CHP'den geldi. Karatepe, Erkan'ın istifasının sürpriz olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğinin yetersiz olduğunu ifade etti. Karatepe, gelecek başkanın da benzer politikaları sürdüreceğini düşündüğünü belirterek, ekonominin yavaşlamaya, işsizlik ve yoksulluğun artmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI:

Erkan'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in açıklaması geldi. Şimşek, Erkan'ın kararının tamamen şahsi olduğunu belirtti ve yeni başkan önerisiyle ilgili bilgi verdi. Şimşek'in önerdiği ismin bu gece Resmi Gazete'de duyurulması bekleniyor. Para Politikası Kurulu üyeleri Osman Cevdet Akçay ve Yaşar Fatih Karahan, atanması düşünülen isimler arasında öne çıkıyor.

ERKAN'IN İSTİFASI VE AKP DÖNEMİNDEKİ BAŞKAN DEĞİŞİMLERİ:

Hafize Gaye Erkan'ın istifası, AKP dönemindeki 7. Merkez Bankası Başkanı değişimini beraberinde getirdi. Erkan'ın boşalan koltuğuna yapılacak atama ile birlikte bu sayı 8'e ulaşacak. Erkan'ın istifasının ardındaki iddialar, banka çalışanı Büşra Bozkurt'un CİMER'e yaptığı şikayetle ortaya çıkmıştı.

HAFİZE GAYE ERKAN'IN İSTİFASI VE İDDİALAR:

İstifa eden Hafize Gaye Erkan'ın istifasının arkasındaki neden, banka çalışanı Büşra Bozkurt'un CİMER'e yaptığı şikayetle gündeme gelmişti. Bozkurt'un iddiasına göre, Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarılması söz konusuydu. Bozkurt ayrıca, babaya bankada özel oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini ifade etmişti. Bu iddialar, Erkan'ın itibarını zedeleyerek istifaya götürdü.

 

"Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hafize Gaye Erkan'ın İstifasına İlk Yorum Geldi" haberi, 03 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hafize Gaye Erkan'ın İstifasına İlk Yorum Geldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hafize Gaye Erkan'ın İstifasına İlk Yorum Geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  2. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  3. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  4. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  5. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  6. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  7. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  8. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  9. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  10. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  11. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  12. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  13. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  14. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  15. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  16. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  17. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  18. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  19. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  20. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
Ekonomi Haberleri