Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya da “iktidar

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya da “iktidar

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Teğmen Çel... ''Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya da “iktidar çöplüğü”nün piyadesi oldu!"

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılmasına ilişkin olarak, "Memleket Partisi’nde vekillik şansı göremeyen, ardından bonservisi elindeki futbolcu gibi 11 partiyle görüşen Çelebi, AKP’de karar kıldı. Oysa çok değil, birkaç ay önce, AKP’ye geçeceğini söyleyenlere, “yalancı” diyordu. Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya da “iktidar çöplüğü”nün piyadesi oldu!"  değerlendirmesini yaptı. 

Terkoğlu yazısında, "Sanmayın ki formasını giydiği yeni takımı çok farklı. Çelebi “abisinin attığı” AKP karşıtı mesajları silerken Süleyman Soylu da onun için yazdığı “şerefsiz FETÖ’cü” mesajını silmişti. Kısa süre önce, “satılık” suçlamalarıyla milletvekili transferini engelleyen tasarı hazırlayan AKP, onun için bu tasarıyı sümen altı etmişti. İnsan bir ağaç gibi. Aklı da kendisiyle olgunlaşır ya da çürür. 15 yaşında, 30’unda, 45’inde farklı farklı olur. Ancak ana göre görüş değiştirmek başka bir durumu ifade ediyor. Hasan Yalçın, “dönek” diye tanımlardı. Yalçın Küçük, “itirafçı”yı kullanıyordu. “İtirafçı kendini kusan adamdır” diyordu. İtirafçı, duruma göre fikir elbisesi giymekle kalmıyor. Fikirlerinde ısrar edenlere küfrediyor, geçmişiyle savaşıyor." ifadesini kullandı. 

Terkoğlu şunları kaydetti:

"Samimiyse, yeni partisine benliğiyle katıldıysa, bundan sonra Vahdettin’in vatanseverliğini anlatacak. FETÖ-AKP ortak kumpasıyla hapiste olan 28 Şubat davası generallerinin üstüne beton dökecek. Montrö’yü savunan amiralleri darbeci ilan edecek. “Kemalistlerle FETÖ’cüleri birbirine kırdırdık” diyen başkan yardımcısının koluna girip, “Ergenekon ve Balyoz sapına kadar gerçekti, FETÖ’cüler sulandırdı” diyen başkanvekiliyle siyaset yapacak. Kim bilir, geleceğin ekmeğini geçmişini satarak kazanan Çelebi’yi, bugün kumpas davalarına geri götürebilsek, karakteriyle ancak Osman Yıldırım’ın ya da Zekeriya Öz’ün koltuğunu doldurabileceğiz! Benerci kendini öldürerek aslında tarihin ona hazırladığı bir başka ölümden kurtulmuştu: “kendi kendini öldürmene rağmen benim ellerim senin kanlı delik şakağına dokunacaktır.”

"Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya." haberi, 13 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Teğmen Çelebi, kısa sürede, kendi deyimiyle “Saray rejimi”nin ya.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  2. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  3. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  4. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  5. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  6. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  7. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  8. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  9. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  10. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  11. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  12. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  13. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  14. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  15. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  16. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  17. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  18. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  19. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  20. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
Politika Haberleri