Cumhuriyet'in 'ETS' ayıbı...

Cumhuriyet'in 'ETS' ayıbı... Cumhuriyet eski çalışanları hakkında 'FETÖ delili' olarak ileri sürülen ETS turun reklam ilanı ise bugün Cumhuriyet Gazetesi'nin arka sayfasında yer aldı...

Beşi eski 6 çalışanı EST Tur suçlamasıyla hapse girerken  Cumhuriyet gazetesinin bugünkü arka sayfasında ETS Tur reklamı alması tepki çekti.

Cumhuriyet Davası'nda "örgüte yardım" iddiasıyla verilen beş yıldan az hapis cezaları onanan Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara, Önder Çelik ve Emre İper istinaf mahkemesinin kararı kesinleşince tekrar cezaevine girdi.  Musa Kart ve Hakan Kara hakkındaki suçlamalardan biri de ETS Tur’dan satın aldığı tatildi. ETS'nin FETÖ ilebağlantısı olduğu iddia ediliyordu.

Musa Kart ve Hakan kara cezaevine girerken ETS turla tatil yaptıkları için suçlandıklarına, ancak ETS turun sahibinin Turizm Bakanı olmasına özellikle dikkat çekmişti.

ETS turun kurucusu olan ve Maxxroyal otellerin sahibi olan Mehmet Ersoy geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanı olmuştu...

DAVADA 'FETÖ DELİLİ' DENİLEN ETS TUR'UN REKLAMI BUGÜN CUMHURİYET GAZETESİNDE YER ALDI...

"Cumhuriyet davasında dün yeniden hapishaneye giren Hakan Kara ve Musa Kart yönelik 'FETÖ' suçlamasının 'delillerinden' birisi bugünkü Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasında ilanı yer aldı

AHMET ŞIK'TAN TEPKİ

Eski Cumhuriyet muhabiri ve HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, ETS Tur reklamına tepki gösterdi. Şık şunları yazdı: "Cumhuriyet davasında dün yeniden hapishaneye giren Hakan Kara ve Musa Kart’a yönelik “FETÖ” suçlamasının “delillerinden” birisi bugünkü @cumhuriyetgzt arka sayfasında ilanı yer alan ETS Tur’u telefonla arayıp tatil rezervasyonu yaptırmalarıydı. Şirketin sahibi de bakan yapıldı."

Euronews'e cezaevine girmeden önce konuşan Musa Kart, "Darbeleri fırsat bilerek ne kadar muhalifiniz varsa bu fırsatla, bu vesileyle içeri alırsanız buna hem bizim itirazımız olur, hem dünyanın itirazı olur. Ben 40 yıla yakın süredir karikatür çiziyorum. Pek çok siyasi döneme tanıklık ettim. Pek çok siyasi lidere sert sayılabilecek karikatürler çizdim. Hiçbir yaptırımla karşılaşmadım. Ne yazık ki bu dönem hayat alanımız çok daraldı." diyerek  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında muhalif seslerin bastırıldığını söyledi.

Kart, ETS Tur'dan tatil rezervasyonu yaptırmak için telefon açmasını da 'FETÖ delili' olarak nitelendirilmesine ilişkin şunları söyledi:

'TÜRKİYE'DE TATİL YAPMAK O KADAR DA UCUZ DEĞİLMİŞ'

"Bu iddianameler kitapçıların mizah raflarında yerini aldı. Baktığınızda baştan sona bir mizah şaheseri, başka da birşey değil." diyen Kart, "Savunmamda da söyledim: Deniz manzaralı bir odada üç gün tatil yapmayı beklerken, beton manzaralı bir yerde dokuz ay geçirdim. Bu yaşadığımız, bir rezervasyon hatası olarak kabul edilemez herhalde" yorumunda bulundu.

'ETS PATRONU NASIL KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU?'

"Bana dediler ki; 'sizin ETS'yi aradığınız telefon bir şüphelinin telefonu. Bir soruşturma var, dolayısıyla irtibatlısınız.' Peki sorulması gereken soru şu: O soruşturma ne oldu?". İlgili soruşturmalarda ETS bünyesinde kullanılan telefonun bir "Fetö" şüphelisine ait olmadığı sonucu çıktıysa, neden dokuz ay içeride yattığı sorusunu soran ve bir özür beklediğini söyleyen Kart, "Eğer tam tersi telefonun bir "Fetö" şüphelisine ait olduğu ortaya çıktı ise ETS patronu nasıl kültür ve turizm bakanı oldu? diyor.

"Cumhuriyet'in 'ETS' ayıbı..." haberi, 26 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Cumhuriyet'in 'ETS' ayıbı... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet'in 'ETS' ayıbı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
    2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
    3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
    4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
    5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
    6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
    7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
    8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
    9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
    10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
    11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
    12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
    13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
    14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
    15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
    16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
    17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
    18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
    19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
    20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
    Politika Haberleri