Cüneyt Özdemir - Fetullah Gülen Görüşmesinde Ne Konuşuldu?

Cüneyt Özdemir - Fetullah Gülen Görüşmesinde Ne Konuşuldu?

Cüneyt Özdemir - Fetullah Gülen Görüşmesinde... Son dönemlerde muhalifleri hedef gösteren açıklamalarıyla tepki çeken Cüneyt Özdemir, Pensilvanya’da Fetullah Gülen’i ziyaret eden gazetecilerden biriydi.

Son dönemlerde muhalifleri hedef gösteren açıklamalarıyla tepki çeken Cüneyt Özdemir, Pensilvanya’da Fetullah Gülen’i ziyaret eden gazetecilerden biriydi. Gazeteci Mustafa Hoş'un 'Abluka' adlı kitabının 'Pensilvanya’da huzura varan gazeteciler' bölümünde, Cüneyt Özdemir’in ziyareti ve sonrasındaki değişimi anlatılıyor. Öte yandan Özdemir, KPSS sorularının Gülen cemaati tarafından çalınarak, dağıtıldığını söyleyen öğretmene de tepki göstererek, "Her şeyin cemaate yüklenmesine karşıyım" demişti...

Büyükelçi'den Bakan Koca'ya Gönderme!

İşte Mustafa Hoş'un 'Abluka' kitabındaki o bölüm:

"-Cüneyt Özdemir Serdar Turgut ile Birlikte Pensivanya’ya gitti. Bu görüşmelerde ne konuşulduğuna dair ayrıntılı bir röportaj hiç yayınlanmadı. Sadece izlenim yazanlar oldu, o da detay vermeden… Çünkü bu görüşmelerin açıklanması istenmiyordu. Cüneyt Özdemir kendi sitesinde Fethullah Gülen ziyaretinin gazetecilik olduğunu yazdı. Kendince görüntülü bir röportaj olmamasının gerekçelerini anlattı ancak Cüneyt Özdemir’in Radikal’deki köşe yazılarında bu ziyaretin etkileri tuhaf bir şekilde görünmeye başladı.

FETTULLAH GÜLEN'İN PENSİLVANYA'DAKİ ÇİFTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

-Mesela 27.01.2012’deki köşesinde ev taşıdığını yazdı ama bu yazıda Fethullah Gülen’in taşınırken yaşadığı hüznü örnek veriyordu. “Geçen yıl Fethullah Gülen’i Pennsylvania’daki çiftliğinde ziyaret ettiğimde kaldığı binanın hemen yanında büyük yeni bir bina inşa edildiğini gördüm. Bu bina yapılırken Gülen’in şu anda kaldığı eski ahşap binadan buraya taşınması planlanmış. Gelin görün ki Gülen bunu reddetmiş. Bana bu görkemli binayı gezdirenlere “Neden?” diye sorduğumda, ‘Fethullah Gülen’in yaşadığı ortamdaki eşyalarla arasında kurduğu ‘mistik bağı’ uzun uzun anlattılar. Fethullah Gülen sırf bu bağı kaybetmek istemediği için yıllardır kaldığı evde ikamet etmeye devam etmiş. İster dünyanın bir ucuna gidin, isterseniz aynı şehrin bir semtinden bir semtine ya da aynı çiftliğin içindeki yan binaya geçmeyi düşünün, fark etmiyor. Sonuçta sadece eşyalarınızla değil tüm benliğinizle taşınıyorsunuz.”

KOPYA SKANDALINDA DEVREYE GİRDİ

-AKP/ Cemaat iktidarı güçlendikçe tavırlar da değişiyordu işte. Cüneyt Özdemir 22.10.2012’de Radikal’deki ‘Sıkmabaşınla sana bu kamusal alanlarda yer yok anne’ başlıklı yazısında başörtüsü baskısını annesini kullanarak anlatıyordu. Dünle bugün arasında bu kadar tezat olunca işin gazetecilikle örtülmesi de pek mümkün olmuyordu tabii.

-Cüneyt Özdemir, Fethullah Gülen’le kahvaltı yapmadan da cemaate yakın olacak tavırlar gösteriyordu. CNNTürk’teki 5N1K programında öğretmen Yasemin Çakıcı’nın KPSS sınavındaki kopya skandalında cemaatten şüphelendiğini söylemesi üzerine anında devreye girmişti: “Böyle genellemeler yapıldığı zaman haklıyken haksız duruma düşülüyor. Elinizde bilgi belge varsa, çıkartırsınız canlı yayında, elimde belgeler var, dersiniz. O zaman ‘Şu cemaat ya da bu grup yaptı’ dersiniz, anlayışla karşılarım. Ama belge bilgi yoksa bu Türkiye’nin yeni umacısı olarak yaratılan ‘The Cemaat’ ya da cemaate her şeyin yüklenmesine ben bu programda en azından karşıyım” diyordu."

"Cüneyt Özdemir - Fetullah Gülen Görüşmesinde Ne Konuşuldu?" haberi, 17 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Cüneyt Özdemir - Fetullah Gülen Görüşmesinde Ne Konuşuldu? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cüneyt Özdemir - Fetullah Gülen Görüşmesinde Ne Konuşuldu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  2. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  3. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  4. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  5. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  6. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  7. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  8. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  9. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  10. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  11. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  12. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  13. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  14. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  15. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  16. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  17. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  18. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  19. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  20. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
Politika Haberleri