Daniel Ricciardo: ''AlphaTauri'nin bir tehdit olduğunu düşünüyorum''

Daniel Ricciardo: ''AlphaTauri'nin bir tehdit olduğunu düşünüyorum''

Daniel Ricciardo: ''AlphaTauri'nin bir tehd... McLaren pilotu Daniel Ricciardo, AlphaTauri'yi bir tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Daniel Ricciardo, bu sezon takım değiştiren sürücüler arasında, yeni takımına alışmakta zorlanan isimlerden biri oldu. Avustralyalı pilot, Sürücüler Şampiyonası'nda takım arkadaşının 40 puan ve 6 kişi ardında 10. sırada bulunuyor.

Fransa Grand Prix'sinden önce gerçekleştirilen basın konferansında, Bakü'deki yarıştan sonra özgüveninin ne kadar değiştiği sorulan Ricciardo, diğer yarışlara göre daha özgüvenli olduğunu ve bu hafta sonu Paul Ricard'da yapılacak olan yarışta da üçüncü bölüme çıkmak istediğini söyledi.

‘’Bakü’den sonra, önceki yarışlara kıyasla kesinlikle daha özgüvenliydim. Ancak üçüncü bölümde duvara girdim. Araç iyiydi, pist gerçekten. İyiydi ve performansımız da aynı şekilde iyiydi. Diğer yarışlara veya pistlere kıyasla üçüncü bölüme geçmek daha kolaydı.''

''Üçüncü bölüme geçebilip, takım için puan toplamanın iyi olacağını düşünüyorum. Fransa’da neler olacağını bilmiyorum. Bilirsiniz, her pistte performanslar farklı durumda oluyor. Eğer Bakü’deki gibi olursa, en başından itibaren zorlayacağım ve umarım tekrar üçüncü bölüme çıkabilirim.''

''Burada çok fazla kaçış alanı var. Umarım bu hafta sonu daha yüksek bir pozisyonda olabilirim ve yarışta iyi puanlar toplayabilirim.’’

İki Grand Prix boyunca cadde pistlerinde yarıştıktan sonra, geleneksel piste gelmenin nasıl olacağı sorulan Avustralyalı pilot, ‘’Burası daha geniş. Cadde pistlerini ne kadar sevsem de, bence geleneksel düzende olan bir piste geçmek iyi olacak.’’ ifadelerini kullandı.

Fransa Grand Prix'sinden sonra hiç ara verilmeden Avusturya'da iki yarış yapılacak ve Ricciardo, üçlü yarışlardaki momentumu sevdiğini açıkladı.

‘’Üçlü yarışları her zaman çok sevmişimdir. Bu ritmi ve momentumu devam ettirmeyi seviyorum. Şimdi de araçta daha fazla zaman geçirebileceğim. Bazen iki-üç hafta ara vermek çok uzun geliyor, bu yüzden de ritmi ve rutini yakalamaya çalışıyoruz. Yani, üçlü yarışlar beni heyecanlandırıyor.’’

AlphaTauri'yi şampiyonada bir tehdit olarak görüp görmediği sorulan Ricciardo, onları bir tehdit olarak gördüğünü ve belirli pistlerde çok hızlı olduklarını söyledi.

indir.jpg

‘’Evet, böyle düşünüyorum. Orta grup mücadelesi yakın görünüyor. Geçtiğimiz sene, AlphaTauri hızlı görünüyordu, özellikle de belirli pistlerde. Bence bu yıl da aynı durum var. Birçok takımla mücadele içindeyiz ve bence bu eğlenceli. Bakü’de, üçüncü virajda geç fren yaptım ve Yuki beni geçti! Ben hızlı gittiğimi düşünüyordum ancak Yuki daha hızlı geliyordu!’’

Paul Ricard'ın pist kurulumu hakkında da yorum yapan Ricciardo, ‘’Bu özel bir pist ve çok fazla kaçış noktası var.''

''Aynı zamanda birçok uzun viraj var ve muhtemelen birçok pisttekinden daha fazla virajda motor freni yapıyorsunuz. Bence, eğer iyi bir sürüş tarzınız varsa, bu güçlü bir yön olabilir. Bu virajları çok sevdiğimi söylemiyorum ancak virajlardaki performansım fena değil. Yani, eğer bu pistte iyi sonuçlar alıyorsanız, pisti çok seversiniz, almıyorsanız da sevmezsiniz!’’ dedi.

Son olarak pist limitleriyle ilgili konuşan Ricciardo, geçmişte burada pist dışına çıktığını anlattı.

‘’Umarım olmaz. Yani, burası çok geniş ve açık bir pist. Ancak bir keresinde burada pist limitini aştım. Aslında, burada pist limitleri oldukça belli. Umarım bu hafta sonu çok olay yaşamayız. Bu, sürücüler olarak bizim için ve evlerinde izleyenler için biraz sinir bozucu bir konu. Bu yüzden, umarım kontrol altında tutabiliriz’’ diye konuştu. (Kaynak. Betim Aker)

"Daniel Ricciardo: ''AlphaTauri'nin bir tehdit olduğunu düşünüyorum''" haberi, 18 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Daniel Ricciardo: ''AlphaTauri'nin bir tehdit olduğunu düşünüyorum'' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Daniel Ricciardo: ''AlphaTauri'nin bir tehdit olduğunu düşünüyorum'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  2. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  3. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  4. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  5. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  6. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  7. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  8. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  9. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  10. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  11. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  12. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  13. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  14. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  15. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  16. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  17. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  18. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  19. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  20. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
Spor Haberleri