'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular işten atılacak

'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular işten atılacak

'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular i... 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK, yargı kurumları ve emniyette binlerce tasfiye gerçekleşirken benzer bir durum da televizyon sektöründe yaşanıyor.soL'da yer alan habere göre, AKP'li yıllarda, "Kurtlar Vadisi" isimli mafya...

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK, yargı kurumları ve emniyette binlerce tasfiye gerçekleşirken benzer bir durum da televizyon sektöründe yaşanıyor.

soL'da yer alan habere göre, AKP'li yıllarda, "Kurtlar Vadisi" isimli mafya dizisiyle 'piyasaya giren' Pana Film, oyunculardan "darbeye hayır" sloganlı video çekmelerini istiyor. 

15 Temmuz'un ardından dizi ve sinema sektöründe büyük bir baskı yaşanıyor. Bunun en somut örneğini ise Pana Film'in sahibi Raci Şaşmaz'ın istekleri ve açıklamaları oluşturuyor. Sektördeki gelişmeleri aktaran Twitter fenomeni "Ranini" konuyla ilgili Raci Şaşmaz'dan gelen mesajları takipçileriyle paylaştı. Raci Şaşmaz'ın uyarısını 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin senaristi Bahadır Özender de paylaşmıştı.

'İŞTEN ATMA' TEHDİDİ

Raci Şaşmaz'dan gelen mesajı "Neyse ki Sayın Raci Şaşmaz'ın bu talimatnamesi sadece oyuncu arkadaşları bağlıyor. Aksi halde, kalbimi tarifsiz şekilde kıran bu iç yazışma tadındaki tebliğ hakkında hayli tatsız cevaplar verebilirdim" yorumuyla paylaşan Ranini, "Ancak sorularım var. Sayın Şaşmaz tebliğ mecrası olarak sosyal medyayı seçtiğine göre gönül rahatlığı ile aynı mecradan sormak isterim. Tebliğinizden anladığıma göre tavsiye ettiğiniz 'net tavır' ve açıklamaların sadece sosyal medyada gösterilmesi sizi mutlu etmeye yetiyor" dedi.

"Sayın Şaşmaz, 52 yaşındayım ve takdir edersiniz ki DARBE nedir, ne tür sonuçları olur ziyadesiyle yaşadım. Hafızam ne yazık ki taze. Ancak 15 Temmuz gecesinden beri tek bir kez bile 'Darbeye Hayır' yazmadım" diyen Ranini, Şaşmaz'a "Şimdi nazarınızda bir darbe sevici olarak mı kabul göreceğim? İşbu durumda Sayın Şaşmaz, tüm gücünüzü kullanarak beni de işimden gücümden edecek misiniz?" diye sordu.

'PROPAGANDA VİDEOSU İSTİYORLAR'

Şaşmaz'ın açıklamalarını sorduğumuz bir dizi oyuncusu Şaşmaz'ın isteklerinin "darbe karşıtı tweet atmakla sınırlı kalmadığını" söyledi. Şaşmaz'ın oyunculardan "Darbeye hayır" temalı video çekip göndermelerini istediğini söyleyen oyuncu, "İnsanlar yapımın korkusuyla da olsa gönderecekler bu videoları. Bu videolar kesilip biçilerek propaganda videosu yapılacak. Buna uymayanlar da işsiz kalacaklar tabii" dedi.

Öte yandan Pana Film, Kurtlar Vadisi'nin "Polat Alemdar" karakteri Necati Şaşmaz'ın imzasıyla darbe girişimine dair bir açıklama da yapmıştı:

"'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular işten atılacak" haberi, 19 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular işten atılacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular işten atılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  2. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  3. 18:31 Sulusaray Depremi: Tokat'ta Meydana Gelen 5.6 Büyüklüğündeki Sarsıntı Çevre İlleri de Etkiledi
  4. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  5. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  6. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  7. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  8. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  9. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  10. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  11. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  12. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  13. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  14. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  15. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  16. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  17. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  18. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  19. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  20. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
Gündem Haberleri