Davutoğlu canlı yayında açıkladı: Bilal Erdoğan bana imzalı mektup yolladı

Davutoğlu canlı yayında açıkladı: Bilal Erdo... Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını Karar TV canlı yayınında yanıtladı.

Elif Çakır ve Taha Akyol'un sunduğu Gündem Özel'in konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Ergun Özbudun ve Prof. Dr. Serap Yazıcı konuk oldu. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Davutoğlu Bilal Erdoğan imzalı bir mektup aldığını da ilk kez Karar TV'de açıkladı.

BAHÇELİ TÜRKİYE'Yİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRECEK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'na Elif Çakır ilk olarak iki hafta önce Karar TV'de konuşurken yaptığı konuşmadaki sözlerini hatırlattı. O konuşmada Davutoğlu "MHP lideri Bahçeli ile ilgili olarak 'bir gün ben yokum diyebilir' demişti. Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısındaki çıkışı üzerine soruyu yanıtlayan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli sorumluluktan kaçmak için yine Türkiye'yi erken seçime götürecek' dedi.

'BAHÇELİ, CUMHUR İTTİFAKI'NIN SEÇİM İTTİFAKI OLDUĞUNU GÖSTERDİ'

Davutoğlu, konuşmasında "Hayat pahalılığı arttıkça, Sayın Bahçeli sorumluluktan kaçmak için gerekçe oluşturacak. Ve Türkiye'yi, yeni bir seçime götürecek. Şu an ilk aşamayı yaşıyoruz. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın seçim ittifakı olduğunu gösterdi" dedi.

'TRT TASARRUF PLANI AÇIKLIYOR MU?

Davutoğlu konuşmasına "Faturalardaki TRT payının kaldırılması seçim ortamına girişinin işaretleri. TRT bununla birlikte tasarruf planı açıklıyor mu? Medya ahlakını yerle bir eden insanlar şu an TRT'de" diyerek devam etti.

'SİSTEM MİMARİSİ OLUŞTURUYORUZ'

Davutoğlu, 'güç elimizde değil ama sistem mimarisi oluşturuyoruz' derken 'Hakim teminatını hayata geçireceğiz' dedi.

'HUKUKUN ÇINARI BURADA'

Davutoğlu, Prof. Dr. Ergun Özbudun ile ilgili olarak 'Türk hukukunun çınarı burada' ifadesini kullandı. Davutoğlu konuşmasında 'Hukuk alanı güç biriktirme alanı değildir yargının hukukun görevi güçleri denetlemektir' dedi. Davutoğlu, 'Biz siyasiler adaleti her şeyin üstünde tutmazsak sonunda en büyük bedeli genelde siyasiler ödüyor' diye ekledi.

'DÜZGÜN BİR SİSTEM İNŞA ETTİK'

Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi kötü örülmüş bir duvara benziyor bir taş çekilse tüm sistem çöker' diye konuştu. Davutoğlu, parti olarak net bir tavır takındıklarını, varolan sistemi iyileştirmek değil, sistemin doğası bozuk yeniden mimarisi düzgün bir sistem inşa ettiklerini' söyledi.

'GELECEK PARTİSİ BU HELALLEŞMEYİ ORTAYA KOYUYOR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'dindar kesimle helalleşme' söylemi üzerine kendisini bu sözleri nedeni ile tebrik ettiğini vurgulayan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak önceki görüşmelerinden birinde başörtüsü konusunda takındığı tavır nedeniyle de tebrik ettiğini söyledi.

'Otoriter milliyetçi muhafazakar yapının sancılarını çekiyoruz ' diyen Davutoğlu 'Gelecek Partisi'nin yapısı bu helalleşmeyi ortaya koyuyor' şeklinde konuştu.

'BEN KENDİ ARKADAŞLARIMA DÖNÜP 'YANLIŞ YAPIYORSUNUZ' DEDİM'

'Biz Ak Parti'nin devamı değiliz biz Gelecek Partisi'yiz' vurgusu yapan Davutoğlu, esas olan kendi çevrenize gerektiğinde meydan okuyabilmektir' dedi. Ben kendi arkadaşlarıma dönüp 'yanlış yapıyorsun dedim meydan okudum bunun bedelini aileden de dahil dışlanarak ödedik' dedi.

'BİLAL ERDOĞAN'DAN MEKTUP GELDİ'

Davutoğlu, konuşmasında 'Esas mücadele kendi tarafınıza dönüp 'yanlış yapmanıza izin vermeyeceğim' demek çok önemli' dedi. Davutoğlu konuşmasında Karar TV canlı yayınında ilk kez, geçen hafta İlim Yayma Vakfı'ndan Bilal Erdoğan imzalı bir mektup geldiğini de söyledi.

Davutoğlu, 'Gelecek Partisi'nde çok sayıda yeni ismi siyasete kazandıracak' şeklinde konuştu. Partisi ile ilgili olarak Davutoğlu, ' Zihinler buluştu, ortak çalışma yapılıyor' dedi.

Davutoğlu, 'Nasıl beraber yazdıysa bedelini beraber ödeyeceğiz ben şundan eminim bizde de böyle bir otoriter eğilim olduğunda biz kendimiz diyeceğiz 'bu yanlış'. Bizim tek çabamız var gelecek nesillere onurlu yaşayacakları bir Türkiye bırakmak. Geçmiş geleceğin teminatı, biz bedel ödedik, gelecekte iş yaptıklarında sınavdan geçmiş olacaklar, arkadaşlarımız güç sınavından geçtik biz. Bütün kadro verdiği sözü yerine getirecek' dedi.

'ŞİDDETLE KINIYORUM'

Davutoğlu, 'Lütfü Türkkan olayı ile ilgili olarak insani olarak her hakaret, çok ağır hakaret var, hele ki şehit yakınıysa. Benim en çok zorluk çektiğim görevlerden biriydi, şehit yakınlarını teselli etmek, böyle bir küfür edep sahibi kimseye yakışmaz, şiddetle kınıyorum.

Siyaseti yeniden inşa edeceksek iktidar kanadının sadece böyle bir şeye dönük suçlama yaparken kendi nezaketsizliklerini kapaması doğru değil. Bu millete doğrudan küfür edenlere ayrıcalıklı ihaleler verildi mi, Kuran- ı Kerim'e hakaret eden biri büyükelçi yapıldı mı? ,Meral Akşener'e iftira atıldığında yapanlardan hesap soruldu mu? Erdoğan şehit babasına ağır hakaret ettiğinde neler hissetti acaba? Erdoğan eğer bu konuda samimiyse geçmişte ve şuanda kullandığı dile bakması lazım, en yakın arkadaşlarına en ağır hakaretle saldıranlara hangi yetkileri verdiğini de sorgulaması lazım' dedi.

Davutoğlu, konuşmasının sonunda Konya depremi ve Malatya'daki çöken binadaki vatandaşlar ile ilgili de geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

"Davutoğlu canlı yayında açıkladı: Bilal Erdoğan bana imzalı mektup yolladı" haberi, 10 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu canlı yayında açıkladı: Bilal Erdoğan bana imzalı mektup yolladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu canlı yayında açıkladı: Bilal Erdoğan bana imzalı mektup yolladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri