Davutoğlu: Dümende Perinçek var, Erdoğan Çin’e ‘one minute’ diyemiyor

Davutoğlu: Dümende Perinçek var, Erdoğan Çin’e ‘one minute’ diyemiyor

Davutoğlu: Dümende Perinçek var, Erdoğan Çin... Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Çin Büyükelçisi'nin Meral Akşener ve Mansur Yavaş'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' çıkışını hatırlatan Davutoğlu, "Erdoğan bugün niye 'One minute' diyemiyor? Cevap çok açık, çünkü dümende Çin muhibbi, 28 Şubat ideoloğu Perinçek'in olduğu bir Türkiye var" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş’ta partisinin İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde Çin Büyülelçiliği'nin sosyal medya hesabından Akşener ve Yavaş'ı etiketleyerek yaptığı paylaşım vardı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Sesiniz niye çıkmıyor?" diye soran Davutoğlu, "Çünkü, aşıda Çin’e muhtaç. Tabii Çin’e bütün aşı yatırımını Sinovac üzerinden yapınca, bugün Çin Büyükelçisi Ankara’da Türkiye’ye ayar verme cüretini gösterebiliyor. Ve siz Türkiye’ye bir tek yere muhtaç ederek aslında egemenliğimize halel getirdiniz" ifadelerini kullandı.

"İSTİKLALİMİZE HAKARETTİR"

"Dün Ankara’da Çin Büyükelçisi bir tweet atarak Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde, İstiklal Savaşı’nın karargahında Doğu Türkistan konusunda haklı kaygılarını dile getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkanı’na açıktan tehditler savurarak, açık söyleyeyim Ankara’da Türkiye’yi yönetenlere bir ayara vermeye çalıştı" diyen Davutoğlu, şu mesajları verdi: "Bu bütün diplomatik teamüllere aykırıdır. Bu bizim izzet yüklü tarihimize tam bir hakarettir. Bu istiklalimize hakarettir, müdahaledir. Ankara’daki büyükelçiler, misafir olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin misafiri olarak her zaman saygı görürler. Ama birisi eğer Türkiye’de şu veya bu gerekçe ile parmak sallamaya kalkar, ayar vermeye kalkarsa ona verilecek cevap da en iyi Kahramanmaraş’tan söylenir. Haddinizi bilin. Burası Kahramanmaraş, burası Ankara."

"EGEMENLİĞİMİZE HALEL GETİRDİNİZ?"

"Ama esas Türkiye’yi bu durumu düşüren iktidara seslenmemiz gerekir. Hani onurla arkasında durduğumuz şekilde Sayın Erdoğan Davos’ta ‘One minute’ demişti ya ve o zaman birlikte bir ekip olarak çalıştığımız o gece de onurla o sözün arkasında durmuş ve İsrail Cumhurbaşkanı’na kendi şahsi telefonumdan özür diletmiştik ya ve bütün bir İslam Dünyası bütün mazlumlar ayağa kalkıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın arkasında durmuştu ya. Şimdi sorma vaktidir, O gün ‘One minute’ diyen Erdoğan bugün Çin’e niye ‘One minute’ diyemiyor Allah aşkına? Niye, Çin’in Büyükelçisi haddini aşarak, Türkiye’de siyasilere, belediye başkanlarına açık bir şekilde tehdit savururken, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler sessiz kalıyorlar? Cevap çok açıktır. O gün ‘One minute’ dendiğinde Sayın Erdoğan’ın yanında Kahramanmaraş’ın değerlerine, Anadolu’nun değerlerine hayatını feda etmeye hazır bir ekip vardı. Ama şimdi Sayın Erdoğan’ın sesi çıkmıyor. Çünkü açık bir şekilde, dümende Çin muhibbi, 28 Şubat ideoloğu Perinçek’in olduğunu söyledikleri bir Türkiye var. Aradaki fark bu. Niye Erdoğan sessiz kaldı. Çünkü, aşıda Çin’e muhtaç. Tabii Çin’e bütün aşı yatırımını Sinovac üzerinden yapınca, bugün Çin Büyükelçisi Ankara’da Türkiye’ye ayar verme cüretini gösterebiliyor. Ve siz Türkiye’ye bir tek yere muhtaç ederek aslında egemenliğimize halel getirdiniz."

"MİLLET HESABINI SORAR"

"Çin’in şu hani kaçıp giden Hazine Maliye Bakanı var ya onun döneminde, Türkiye’ye bir milyar dolarlık swap yatırımı var. O da karşılıklı yatırımdır. Merkez Bankası’nı kaynaksız bıraktılar, rezervsiz bıraktılar ve Çin’e el açmak zorunda kaldılar. Şimdi bir milyar dolar Çin’in swap yatırımı var diye, eğer Doğu Türkistan’a sessiz kalıyorsanız, eğer Doğu Türkistan üzerinden bize hakaret eden Çin Büyükelçisi’ne sessiz kalıyorsanız, bu millet hesabını sorar." 

"Davutoğlu: Dümende Perinçek var, Erdoğan Çin’e ‘one minute’ diyemiyor" haberi, 07 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu: Dümende Perinçek var, Erdoğan Çin’e ‘one minute’ diyemiyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu: Dümende Perinçek var, Erdoğan Çin’e ‘one minute’ diyemiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  2. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  3. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  4. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  5. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  6. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  7. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  8. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  9. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  10. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  11. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  12. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  13. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
  14. 00:17 Aziz Yıldırım, Başkan Adaylığı İddialarına Yanıt Verdi
  15. 00:16 Modanın en büyük gecesi Met Gala nedir?
  16. 00:13 UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
  17. 00:12 Altın ticaretinde yeni kısıtlamalar geliyor: Ekonomik dalgınlık mı, stratejik hamle mi?
  18. 00:12 Söz ağızdan çıkar atasözünün anlamı nedir? Ne anlatılmak istenir?
  19. 00:11 Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
  20. 00:09 Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü!
Politika Haberleri