‘Davutoğlu, Erdoğan’ı sarsacak açıklamalarda bulunacak’

‘Davutoğlu, Erdoğan’ı sarsacak açıklamalarda bulunacak’

‘Davutoğlu, Erdoğan’ı sarsacak açıklamalarda... Ahmet Davutoğlu'nu köşesine taşıyan Günboyu gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, Davutoğlu'nun bir hafta içinde bir medya kuruluşuna çıkıp çarpıcı açıklamalarda bulunacağını söyledi.Yeni parti iddialarıyla gündemden düşmeyen...

Ahmet Davutoğlu'nu köşesine taşıyan Günboyu gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, Davutoğlu'nun bir hafta içinde bir medya kuruluşuna çıkıp çarpıcı açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Yeni parti iddialarıyla gündemden düşmeyen Ahmet Davutoğlu'nu köşesine taşıyan Günboyu gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, Davutoğlu'nun bir hafta içinde bir medya kuruluşuna çıkıp çarpıcı açıklamalarda bulunacağını söyledi. Göktuğ, Babacan ve Davutoğlu’nun çalışmalarını hala sürdürdüğünü belirtirken, kurulacak yeni parti için ismi geçen bazı milletvekillerine ise diğer isimlerden itiraz geldiğini yazdı. İddialarını Davutoğlu'na yakın bir AKP'li vekile dayandıran Göktuğ, Davutoğlu'nun açıklama yapmak için kanal arayışında olduğunu belirtti.

BİR HAFTA İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞEBİLİR

Göktuğ yazısında, "Davutoğlu, Erdoğan'ı çok sarsacağını düşündüğü açıklamalar yapacağı bir medya mecrası arıyormuş. Davutoğlu, bu "önemli açıklamaları" 1 hafta içinde yapmayı planlıyormuş.. Ama bir televizyon ama bir radyo kanalında... " iddiasında bulundu. Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde bir programa çıkıp başbakanlığı dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunacağını söyleyen Göktuğ, “Dışişleri bakanlığı yaptığı dönemi, Suriye’de Rus uçağının düşürülmesini, Başbakanlığı bırakmasını, Başbakanlığı neden sürdüremediğini, neden çekilmek zorunda kaldığını, şu anda nasıl bir çalışma içinde olduğunu, bu çalışmada neler yapmak istediğini, neler düşündüğünü her şeyi anlatacak” dedi. Aynı kaynak, bu programın bir hafta içinde gerçekleşeceğini de öne sürdü.

DAVUTOĞLU BABACAN VE ŞİMŞEK GÖRÜŞÜYOR

Göktuğ yazısının devamında AKP'li bir vekile dayandırdığı iddiaları kaleme aldı. Göktuğ yeni parti arayışında trafiğin hızla devam ettiğini, hatta ittifakların gündeme gelebileceğini belirtti.Göktuğ'un yazısından ilgili bölüm şöyle; Ahmet Davutoğlu cephesi daha sessiz ve temkinli. Şu anda partileşme çalışmalarında Davutoğlu'na yardımcı olan bir AKP'li milletvekili, hem yaklaşan kabine revizyonu hem de kurulacak 2 parti konusunda şu yorumda bulundu;"Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu görüşüyor. Mehmet Şimşek ile de her ikisi görüşüyor. Her ikisiyle görüşen milletvekili arkadaşlarımız da var. Bunlar siyasette olan şeyler. Görüşülür. Nasıl bir sonuç çıkar süreç gösterir. Ancak son günlerde bazı rakamlar veriliyor bu rakamlar öyle kolay olacak rakamlar değil. Milletvekilleri doğal olarak partisini bırakıp hemen yeni partiye gelmez. Biz bir şeyler söylüyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz, konuşmalar düzenliyoruz ancak okunuyor, dinleniyor, tartışılıyor ama sonuç yok. Revizyon deniyor ama gerçekçi değil. Sonuçları, söylenenleri, konuşulanları hep birlikte görüyoruz.

HER İKİ KANATTA BİRLEŞEBİLİR

Kabine değişikliği tartışmaları var. Olabilir ancak sorun kabinenin değişmesi değil ki. Sorun sistemin kendisi. Bu sistem olmadı Türkiye’ye. Hani milletvekilleri yani TBMM daha güçlü olacaktı? Hani yargı bağımsız olacaktı? Meral Akşener, Kılıçdaroğlu yargı ima edilerek bir nevi tehdit edilmediler mi? Dokunulmazlığın yok, dokunulmazlığınızı kaldırırız demediler mi? Oysa AKP’nin en önemli argümanı neydi?.. Yargı bağımsızlığı, var mı?.. Şimdi yargı bağımsızlığı yok. Babacan da elbette parti çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarını sürdürecek bir noktaya getirecek. Parti olur diye düşünülüyor ama bekleyip göreceğiz. Ondan sonra her iki kanat birleşir. Ancak bu birleşme tek bir parti çatısı altında ya da yeni bir oluşum içinde değil, ittifak şeklinde olur. Artık ittifaklar var. Buna göre şekillenir. Bunu da süreç içinde görürüz zaten. Seçim ittifakı da olabilir."

"‘Davutoğlu, Erdoğan’ı sarsacak açıklamalarda bulunacak’" haberi, 17 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Davutoğlu, Erdoğan’ı sarsacak açıklamalarda bulunacak’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Davutoğlu, Erdoğan’ı sarsacak açıklamalarda bulunacak’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Politika Haberleri