Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin kaderiyle oynamayın!

Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin kaderiyle oynamayın!

Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim ve siyasi partiler kanununda değişiklik çağrısını erken seçimle ilişkilendirdi. Davutoğlu sandığa gitmekten çekinmediklerini belirterek, "Gerçekten niyetiniz erken seçimse 'Hodri Meydan', buyurun seçime gidelim" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim ve siyasi partiler kanununda değişiklik çağrısını erken seçimle ilişkilendirdi. Davutoğlu sandığa gitmekten çekinmediklerini belirterek, "Gerçekten niyetiniz erken seçimse 'Hodri Meydan', buyurun seçime gidelim" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sıkıştığınız her konuda, sorun yaşadığınız her başlıkta çözümü ya kuralları değiştirmede ya hile yapmada ya da adaletten uzaklaşmada buluyorsunuz. Gerçekten niyetiniz erken seçimse “Hodri Meydan” Yok eğer, darbe olmadı, erken seçim ile milletin gerçek gündemini değiştirelim gibi günübirlik kaygıların peşindeyseniz, bu tür ucuz manipülasyonlarla milletimizin enerjisini tüketmekten vazgeçin. Siyasi tarihimizin acı verici tecrübelerini göz ardı ederek, milletimizin kaderiyle, huzuruyla oynuyorsunuz. Üç gün daha fazla iktidarda kalabilmek için, toplumsal barışı riske atıyorsunuz."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan haftalık bilgilendirme toplantısında gündemi değerlendirdi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Davutoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs 1919’da bir milleti ayağa kaldırmak üzere Samsun’a ayak basmasının 101. yıl dönümünde ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin onuru için fedayı can eden bütün şehitlerimiz rahmetle anıyorum. Onların emanetleri olan istiklalimizi gelecek nesillere daha da güçlendirilmiş bir şekilde aktarmak hepimizin boynunun borcudur.” dedi.

Davutoğlu, “Sıkıştığınız her konuda çözümü ya kuralları değiştirmede, ya hile yapmada ya da adaletten uzaklaştırmada buluyorsunuz. Millet yapmaya çalıştığınız hileyi görüyor” ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZE GİTMEKTEN ENDİŞE DUYMUYORUZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı iktidarın yürüttükleri siyasi çalışmalardan endişe duyduğu için erken seçim tartışmalarını gündeme getirdiğini söyledi:

“Biz Gelecek Partisi olarak, zamanı ne olursa olsun, seçimlerden, milletimize gitmekten endişe duymuyoruz. Gerçekten niyetiniz erken seçimse “Hodri Meydan”, buyurun seçime gidelim. Yok eğer, darbe olmadı, erken seçim ile milletin gerçek gündemini değiştirelim gibi günübirlik kaygıların peşindeyseniz, bu tür ucuz manipülasyonlarla milletimizin enerjisini tüketmekten vazgeçin. Niçin böyle bir kötülük peşindesiniz? Ne istiyorsunuz bu ülkeden, bu milletten? Herhangi seçimde bütün iktidar gücünüze ve hukuksuzluklara rağmen seçimi kazanamamaktan korkuyorsunuz. Bu korkunuzu bütün milletimiz görüyor. Telaşınızı, korkunuzu gizleyemiyorsunuz. Bu ülkeye millet sizi kayyım atamadı. Sizler seçildiniz. Millet kimi seçerse onunla yoluna devam edecektir.

Şimdiden milletin seçimler konusunda şüphe duymasını sağlamanın ne sizlere ne ülkemize ne demokrasimize bir faydası olmayacaktır. Aksine İstanbul seçimlerinin gösterdiği gibi hile hurda işleri size sadece mağlubiyet olarak geri dönecektir. Milletimizin güzel bir sözü vardır. Annem sık sık söylerdi: “Görünen dağın ırağı olmaz.” Yani artık bir son görünüyorsa onun ertelenmesi mümkün değildir. Bu iktidarın gidişi de görünüyor artık. İstediğinizi yapın, bize seçim kanunu üzerinden tuzaklar kurun, baskın seçim düşünün bu işin sonu değişmeyecek. Millete numara çekilmiyor. Millet yapmaya çalıştığınız hile hurdayı görüyor. Bütün medyayı kontrol etmenize rağmen, millet numaralarınızı ve hilelerinizi görüyor. Numaralarınız ve hileleriniz göründükçe de sözünüzün bir kıymeti harbiyesi olmuyor. Üstelik aynı hileler zamanında size yapıldı. Sayın Erdoğan’ı yasakladılar, hapse attılar. Ne oldu? Kendisi milletin oyuyla cumhurbaşkanlığına kadar geldi. Şimdi Sayın Erdoğan aynı oyunlarla rakiplerini saf dışı bırakmaya çalışıyor. Nasıl ki öncekiler başarılı olamadı ise Erdoğan ve Bahçeli de başarılı olamayacak. Son sözü millet söyleyecek.”

"BU YÖNTEMLERİ KUZEY KORE'DEN Mİ ÖĞRENDİNİZ"

Ahmet Davutoğlu, sosyal medyada milli-gayri milli hesaplar tartışmasını başlatılmasını “Bu yöntemleri Kuzey Kore’den mi öğrendiniz” sözleriyle eleştirdi:

“Şimdi bu darbe ve erken seçim kutuplaştırmasına bir de sosyal medyada “milli gayri milli hesaplar” tartışmasını soktunuz. Neymiş, bir milyon mesaj atılacakmış, tüm Türkiye ve dünya gücünüzü görecekmiş. Kuzey Kore’den mi öğrendiniz bu yöntemleri yoksa yakın bölgelerimizdeki bazı otoriter devletlerinden mi? Yoksa FETÖcülerin tweetleri katlama taktiklerini mi taklit ediyorsunuz? Ne yazık ki bu kampanyada akıl almaz ahlaksızlık görüntüleri ortaya çıktı. Bu güya muhafazakar, güya milli hesaplarla utanmaz bir şekilde bu ülkenin kadınlarına kızlarına dair listeler yapmaya başladılar. Bre utanmazlar, bre ahlaksızlar. Her şey bitti de insanları eşleri ile, çocukları ile tehdit etmek mi kaldı? Her şey bitti de darbe olursa diye ganimet mi paylaşıyorsunuz? Her şey bitti de insanların namusuna mı göz diktiniz? Mübarek ramazan gününde savaş şartlarında bile “kadınlara, çocuklara ve din adamlarına dokunmayın; ibadet yerlerine, hayvanlara, bitkilere, ağaçlara ve doğaya zarar vermeyin” diyen bir Rahmet peygamberinin ahlakından hiç mi nasip almadınız? İktidar ise tüm bu ahlaksızlıklara karşı ancak kısık sesli itirazlarda bulunabiliyor. Aynı cümleleri muhalefetten biri yapsa hemen göz altına alırsınız ve böylesi bir ahlaksızlık her türlü cezayı hak eder. Ama 3 dakika önce sizin mesajlarınızı paylaşanlar, size kahramanlık destanları yazanlar aynı ahlaksızlığı yapınca tavana bakıp ıslık çalıyorsunuz.”

"MİLLETİN KADERİYLE OYNUYORSUNUZ"

Davutoğlu iktidarın, milleti kutuplaştırarak beceriksizliklerini örtmeye çalıştığını söyledi:

“Milleti kutuplaştırarak beceriksizliklerinizi örtmeyi, karşıtlık üzerinden safları sıklaştırmayı öngörüyorsunuz. Siyasi tarihimizin acı verici tecrübelerini göz ardı ederek, milletimizin kaderiyle, huzuruyla oynuyorsunuz. Üç gün daha fazla iktidarda kalabilmek için, toplumsal barışı riske atıyorsunuz. Meydanı meczuplara açarak, aklı başında insanları sindirmeyi planlıyorsunuz. Eğer –gerçekten- bir darbe tehdidi varsa, sosyal medya aktivizmi üzerinden darbe tartışması ile siyasi gündem oluşturmaktan medet ummayı bırakıp darbe tehdidini bertaraf etmek amacıyla aşağıdaki sahici adımları atın: “Cumhurbaşkanı milletin karşısına çıkıp bu tehdidin kimden geldiğini, hangi kurum veya aktörlerin buna dahil olduğunu açıklamalıdır. Sayın Erdoğan iki ayı aşkın süredir uğramadığı Ankara’ya gelip kurumları çalıştırmalı, tehdidi ortadan kaldırıp faillerini yargı karşısına çıkarmalıdır. Bir an önce TBMM’yi açıp bu tehdide karşı milli iradeyi harekete geçirin. Muhalefeti sürece katın; hep birlikte Yeni kapı ruhunu yeniden inşa edelim.”

"BİZ BU SİYASİ OYUNLARI ÇOK GÖRDÜK"

Davutoğlu, Futbol Federasyonunun ligleri başlatma kararını “ucuz siyasi hesap” diyerek eleştirdi:

“TFF istikrarsız davranıyor çünkü, bu hassas alanı kullanmak isteyen iktidar Liglerin oynanmasını istiyor ve risk almadan topu TFF’ye atarak riski onların üstlenmesi hesabını yapıyor. Ligler kazasız belasız tamamlanırsa şampiyon olan kulübümüzle şampiyonluk kupasını kaldırarak başarıyı sahiplenecekler, bir kriz çıkarsa faturasını TFF’ye ödetecekler. Son günlerde kulüplerde yapılan testlerde pozitif vakalar çıkınca şimdi korkmaya başladılar ve yeniden erteleme gündeme geldi. Biz bu ucuz siyasi ayak oyunlarını çok gördük ve yaşadık.”

"Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin kaderiyle oynamayın!" haberi, 18 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin kaderiyle oynamayın! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin kaderiyle oynamayın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
    2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
    3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
    4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
    5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
    6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
    7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
    8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
    9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
    10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
    11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
    12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
    13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
    14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
    15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
    16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
    17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
    18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
    19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
    20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
    Politika Haberleri