Davutoğlu'ndan Albayrak'a: "Bre cahiller, bre ekonomi bilmezler!"

Davutoğlu'ndan Albayrak'a: "Bre cahiller, br... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın 'Likidite önlemleriyle enflasyonu düşüreceğiz ve rekabetçi kur politikası izleyeceğiz' açıklamasına sert çıktı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın 'Likidite önlemleriyle enflasyonu düşüreceğiz ve rekabetçi kur politikası izleyeceğiz' açıklamasına sert çıktı. Davutoğlu, "Merkez Bankası'nın rezervinden 95 milyar dolar nereye gitti? Madem rekabatçi kur ile Türk Lirası düşük değerde tutulacaktı niye bu dolarları harcadınız. Aferin size! Siz aynen böyle devam edin işte. Böylesi bir liyakatsizlik ve cahilliği dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Likidite önlemleriyle enflasyonu düşüreceğiz ve rekabetçi kur politikası izleyeceğiz" sözlerine eleştirerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. "Sabah akşam faizle mücadele ediyoruz diyorlar. Önlerine gelen herkesi faizci ilan ediyorlar. Ama son 20 yılın en yüksek faizlerini bu kaolisyon iktidarında gördük. Sabah akşam güçlü ekonomi palavları havada uçuşuyor. Ama son 20 yılın en yüksek dolarını bu koalisyon iktidarında gördük" diyen Ahmet Davutoğlu'nun ekonomi ile ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Şimdi bunlara yeni bir isim bulmuşlar. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'Likidite önlemleriyle enflasyonu düşüreceğiz ve rekabetçi kur politikası izleyeceğiz' Şimdi böyle yabancı kelimelerde işin içine girdiği için anlaşılması zor olan. Sanki bilimsel gibi görünen bu cümleleri ben size tercüme edeyim. Ne demek bu Türçesi ben size söyleyeyim. Likidite önlemleri dediği 'faizleri arttıracağız' diyorlar. Mevduat ve kredi faizleri artacak yani. Arttı mı? Evet, son birkaç haftadır faizler uçtu gitti. Nerede o meydan meydan dolaşıp, bizleri dahi faizci olarak itham eden Sayın Cumhurbaşkanı nerede şimdi? Faiz oranları yüzde 6,5-7'lerdeyken bu ithamlarda bulunuyorlardı. Şu anda faizler yüzde 15-20'lere bazı piyasalarda daha da yukarılara doğru gitti. Peki faizleri arttırıp ne yapacaklarmış? Yeni teknik bir ifade. Kendilerini ifadesiyle enflasyon düşecekmiş. Yahu hani faizler düşerse enflasyon düşerdi. Siz bu cahilce iddiayı sabah akşam millete bağıra bağıra anlatmadınız mı?

TÜRK LİRASI PUL OLUP AYAĞA DÜŞTÜ

Bir de rekabetçi kur var. Nedir rekabatçi kur biliyor musunuz? Bunun da Türkçesini size söyleyeyim: Pul olmuş ayağa düşmüş Türk Lirasına... Değer kaybetmesinin Türk Lirasının yeni ismi 'rekabatçi kur' .

"BRE CAHİLLER, BRE EKONOMİ BİLMEZLER, BRE HADDİNİ BİLMEZLER...."

Madem rekabatçi kurdu niye daha önce Türk Lirasını korumak için son 1 yıl içerisinde 95 milyar doları heba ettiniz. Bre cahiller, bre ekonomi bilmezler, bre haddini bilmezler.

95 MİLYAR DOLAR NEREYE GİTTİ?

Merkez Bankası'nın rezervinden 95 milyar dolar nereye gitti? Madem rekabatçi kur ile Türk Lirası düşük değerde tutulacaktı niye bu dolarları harcadınız. Aferin size! Siz aynen böyle devam edin işte. Böylesi bir liyakatsizlik ve cahilliği dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız."

"Davutoğlu'ndan Albayrak'a: "Bre cahiller, bre ekonomi bilmezler!"" haberi, 12 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'ndan Albayrak'a: "Bre cahiller, bre ekonomi bilmezler!" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'ndan Albayrak'a: "Bre cahiller, bre ekonomi bilmezler!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  2. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  3. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  4. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  5. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  6. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  7. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  8. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  9. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  10. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  11. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  12. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  13. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  14. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  15. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  16. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  17. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  18. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  19. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  20. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
Politika Haberleri