Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin teklifine yanıt: Hadi başka kapıya

Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin teklifine yanıt: Hadi başka kapıya

Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin teklifine yanıt: ... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Altılı Masa'ya yönelik "Erdoğan’ın yanında el ele verelim" teklifine yanıt verdi.

Davutoğlu, partisinin Tuzla İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

 “Adım adım yürüdük. Zor engelleri aştık. Medya ambargolarını, anket manipülasyonlarını yerle bir ettik” diyen Davutoğlu Bahçeli’nin kendisini hedef almasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Hep beraber saldırıya başladılar. Sanki biz saldırıdan korkacakmışız gibi. Hodri Meydan! Eline verdikleri kağıdı doğru dürüst okuyamıyordu lakin yine bize saldırdı ve ‘Serok Ahmet’ unvanını tekrar zikretti. ‘Yörük Ahmet’ olmaktan da ‘Serok Ahmet’ olmaktan da gurur duyuyorum. Türkiye’yi tek bir yumruk haline getirecek olan budur.  Siz bu toplumu bölüyorsunuz, biz birleştireceğiz.

"Bize saldıracağınıza önce Sinan Ateş’e saldıranların hesabını sorun ya da çıkın hesap verin"

Sinan Ateş cinayetinde ülkücülerin lideri olan Bahçeli’den hiçbir ses çıkmadı. Türkiye’de kamu düzeninden sorumlu olan, her konuda konuşan Soylu’dan bir ses çıkmadı. Cumhurbaşkanından bir ses çıkmadı. Şimdi hepsi toplanmış bize saldırıyor. Sokak eşkıyalarını başkentin ortasında bir insanın katledilmesini unutturamazsınız. Bize saldıracağınıza önce Sinan Ateş’e saldıranların hesabını sorun ya da çıkın hesap verin. Bakın geçmişte ve bugün, Bahçeli’nin girdiği her koalisyon; koalisyonu bu tarafa koyun, Bahçeli’yi de çarpı sıfır diye yanına koyun, sıfıra döndü.

Rahmetli Ecevit’in ‘Kıbrıs Fatihi’ olarak çok iyi bir siyasi kariyeri vardı. Bir hata yaptı; Sayın Bahçeli’yi koalisyon ortağı olarak yanına aldı. Ülke tarihin en büyük krizine girdi. Hiç beklemediği anda da seçime götürdü. Ortak olduğu partilerin oyunu sıfıra çarptı. Bundan sonra Bahçeli’nin adı ‘Sıfır Bahçeli’

Bahçeli'nin teklifine yanıt

Bahçeli’nin bugün partisini Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada Altılı Masa’ya yaptığı “Erdoğan’ın yanında birleşelim” çağrısına ise Davutoğlu şu yanıtı verdi:

 “Demek ki, Bahçeli’nin desteği yetmiyor, Perinçek’in desteği yetmiyor. Beşli çetenin desteği yetmiyor. Birtakım karanlık yapıların desteği yetmiyor. Ankara’da gencecik insanları öldürenlerin desteği yetmiyor. Bizden destek istiyor. Hadi başka kapıya!”

Erdoğan’ın Altılı Masa’nın geçiş sürecine ilişkin yaptığı ‘vesayet’ değerlendirmesine değerlendiren Bahçeli şunları kaydetti:

 “Biz altı siyasi lider omuz omuza verdik, Erdoğan ile Bahçeli’nin oyununu bozduk. Milleti birleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Erdoğan bundan rahatsız. O istiyor ki; bir tarafta Erdoğan – Bahçeli – Perinçek koalisyonu olsun karşısında da onları kutuplaştıran bir yapı olsun. Altılı Masa ile biz bu oyunu bozduk” derken, Erdoğan’ın Bahçeli’nin vesayeti altında olduğuna vurgu yaparak “İtfaiye memuruna talimat veriyorsun da bir yangını söndürmek için Sinan Ateş cinayeti için ‘şu katili bulun’ diye niye talimat vermiyorsun Sayın Erdoğan? Çünkü başında Bahçeli vesayeti var. Korkuyor Bahçeli’den. Sana urgan atmış olan Bahçeli’yi ipin ucunu niye teslim ettin Ey Erdoğan?”

"Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin teklifine yanıt: Hadi başka kapıya" haberi, 16 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin teklifine yanıt: Hadi başka kapıya haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin teklifine yanıt: Hadi başka kapıya 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  2. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  3. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  4. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  5. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  6. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  7. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  8. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  9. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  10. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  11. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  12. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  13. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  14. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  15. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  16. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  17. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  18. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  19. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  20. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
Politika Haberleri