Davutoğlu’ndan flaş asgari ücret çıkışı!

Davutoğlu’ndan flaş asgari ücret çıkışı!

Davutoğlu’ndan flaş asgari ücret çıkışı! Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Asgari ücret tartışmalarını resmi yüzde 24’lük TÜİK enflasyon verisi üzerinden tartışmak fakirin azalan ekmeğinden yapılacak hırsızlıktır" ifadelerini kullandı.

 

Eşi Sare Davutoğlu’nun koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı, sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastalıktan kurtulduğunu söyledi. Davutoğlu, partisinin asgari ücret konusunda görüşlerini, "Bundan sonra vatandaşın cebine doğrudan girmesi gereken asgari ücret net 3,300 TL" olarak açıkladı. Ekonomi verilerine ilişkin bilgiler paylaşan Ahmet Davutoğlu, “Bu şartlarda asgari ücrete en düşük ücret gözüyle bakmak doğru değil” dedi. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"SARE HANIMIN GENEL DURUMU İYİ"

"Bu arada maalesef dün akşam bu konuşmayı hazırlarken eşim Sare Hanımın yaptırmış olduğu testin de pozitif çıktığı bilgisini aldık. Genel durumu iyi. Onun için de sizlerden dualarınızı istirham ediyorum. Ayrıca hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, yüce Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum."

"TÜİK ENFLASYONU ÜZERİNDEN TARTIŞMAK..."

AK Parti-MHP koalisyonu ülkemizi üç yılda yoksulluğu milletimizin yaşam biçimi haline getirmiştir. Gelecek Partisi olarak özenli bir çalışma ile vatandaşlarımızın derdine derman olmasa da en azından bu zam yağmuru altında biraz daha korunaklı hale gelebilmeleri için asgari ücret çalışması yaptık. Bu şartlarda asgari ücrete artık sadece “en düşük ücret” olarak bakmak doğru değildir. Asgari ücretlinin reel geliri düşerken, oluşan korkunç işsizlik nedeniyle, asgari ücretlinin üzerindeki ekonomik yük ve sosyal sorumluk artmıştır. Toplumun geniş kesimlerini daha yakından ilgilendiren gıda enflasyonunun son 1 yıllık artışı yüzde 21’yi geçip, üretici enflasyonu yüzde 23’e ulaşıp yeni fiyat artışları yaratmaya gebe iken, asgari ücret tartışmalarını resmi yüzde 24’lük TÜİK enflasyon verisi üzerinden tartışmak fakirin azalan ekmeğinden yapılacak hırsızlıktır.

''ERDOĞAN BU VAHİM TABLONUN HESABNI NASIL VERECEK?'

Kıymetli arkadaşlar esnafı “bankaların” kapısına bırakıp gidenler affedilir mi? Faiz lobisi argümanları ile hamasi nutuklar attıktan sonra esnafı faiz canavarına mahkum eden Sayın Erdoğan bu vahim tablonun hesabını nasıl verecek? Nisan-Mayıs aylarında verilen kredilerin geri ödemesi için banka kapılarında yüzde 20-25 faizle ne yapacağını şaşırmış esnafa dişe dokunur herhangi bir destek açıklamadılar. Kamu alacakları için ilan edilen yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyenlere, esnafın mevcut vergi ve primlerini bile ödeyemediğine bakmadan, Ocak ve Şubat ayında hemen ilk taksitleri yatırma şartı getirdiler.

ESNAF İÇİN 8 MADDELİK ÖNERİ

Bu çerçevede Gelecek Partisi olarak daha salgının başında, esnafımız için hazırladığımız önerilerimizi güncelleyerek tekrar hatırlatıyoruz; 1- Esnafın kira, elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerinin yarısı salgın süresi sonuna kadar devlet tarafından üstlenilmeli, yarısı için de 1 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. 2- Geliri olmayan işletmelerin tüm vergi ve sigorta yükümlülükleri salgını sürecinin bitimine kadar durdurulmalıdır. 3- Tüm işletmeler için kira stopajları salgın dönemi boyunca kaldırılmalıdır. 4- 17/04/2020 tarihinden sonra işe girmiş̧ ve/veya ücretsiz izne gönderilmiş̧ çalışanların da 7244 sayılı kanun kapsamına alınarak Nakdi Ücret Desteğinden faydalanması sağlanmalıdır. 5- Salgın süreci kapsamında SGK prim ödemesi tahakkuk ettirilmemiş̧ çalışanlar için emekliliğine ilişkin sigorta priminin devlet desteğine alınması ile emeklilikte gün kaybının önüne geçilmelidir. 6- Aynı şekilde işverenler için de salgın sürecindeki BAĞ-KUR primleri hibe destek kapsamına alınmalıdır. 7- Vatandaşlarımızın 7256 sayılı yasa kapsamına giren borçlarının ödeme başlangıç̧ tarihleri 1 yıl ertelenmeli ve 60 eşit taksite bölünerek ödeme kolaylığı sağlanmalıdır. 8- Maliye e-haciz işlemini 1 yıl boyunca uygulamamalıdır. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamındaki alacaklara ilişkin icra takipleri de durdurulmalıdır.

"BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?"

Milletimiz adına bu zor günlerde doğrudan Sayın Cumhurbaşkanına bir kez daha sesleniyorum. Asgari ücreti, vergilerini de tekrar düzenledikten sonra net olarak 3.300 TL’ye muhakkak çıkarınız. Sağa sola, yandaş müteahhide, israf yatırımlarına, çarçur ettiğiniz kaynaklarımıza dağıttığınız rakamlara göre 3 bin 300 TL devede kulaktır. 2021 senesinde ümidimiz; milyonlarca asgari ücretlerinin 3,300 TL net ücret ile girmesi ve vergi yükünden kurtulması, kaderine terk edilmiş Esnafımızın ise en azından şu salgın süreci sonlanana kadar nefes alabilmesidir."    

"Davutoğlu’ndan flaş asgari ücret çıkışı!" haberi, 07 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu’ndan flaş asgari ücret çıkışı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu’ndan flaş asgari ücret çıkışı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  2. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  3. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  4. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  5. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  6. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  7. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  8. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  9. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  10. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  11. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  12. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  13. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  14. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  15. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  16. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  17. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  18. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  19. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  20. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
Politika Haberleri