Davutoğlu’ndan tartışma yaratacak Ankara iddiası

Davutoğlu’ndan tartışma yaratacak Ankara iddiası

Davutoğlu’ndan tartışma yaratacak Ankara idd... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ankara'da artışın hızlandığı, Ankara'nın da kızardığı ama AKP ve MHP kongreleri dolayısıyla bunun ertelendiği bilgisi var" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 11. İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada AKP’nin salgına rağmen gerçekleştirilen kongrelerine değindi. 

CEZA ÖDEYEN VATANDAŞLARA: AKP KONGRELERİ RESMİYLE DAVA AÇIN

Davutoğlu, iktidarın her yerde ‘Maske, mesafe, temizlik’ ilkesini dile getirdiğini ancak sosyal mesafe kuralının AKP ve MHP kongrelerinde geçerli olmadığını söyledi. AKP’nin dün gerçekleştirdiği binlerce insanın katıldığı büyük kongresine dikkat çeken Davutoğlu, “Siz il başkanlarına ilk ev ödevinizi zikretmek istiyorum. Eğer gerçekten bu kadar kalabalıklar sosyal mesafe kuralını ihlal etmiyorsa, bir kahvehanede vatandaşlara çok az sayıda bile oturuyorken ceza kesilmişse, madem ki bunlar bir tehlike teşkil etmiyor, milletimize sosyal mesafeden kesilen tüm cezalar geri ödenmelidir. Ceza ödemiş bütün vatandaşlara sesleniyorum. AK Parti kongresi resimleriyle birlikte itiraz etsinler, dava açsınlar. İl başkanları olarak sizlerden ricam her bir ilde şu ana kadar cezaların geri ödenmesi için kampanya başlatalım. Esnafımızla birlikte harekete geçelim” diye konuştu. 

“BİR KİŞİ EVDE TUTULUYOR, BİNLERCE KİŞİ KONGREYE GELİYOR”

Ankara’da Uygur Türklerinin eylemine polisin müdahale ettiğini ve filyasyon gerekçesiyle evlerinde tutulduklarını belirten Davutoğlu, “Bir kişinin evden çıkması Ankara’da salgına sebebiyet verebiliyor. Binlerce kişinin Ankara’ya değişik yerlerden gelip lebalep salonlarda bulunması engellemiyor. Dün o kongreyi yapan vicdan bugün nasıl Uygur Türklerinin protestosuna engel olmak için oraya polis yığar? İşte yeni Türkiye dedikleri bu. Yeni Türkiye dedikleri zulme sessiz kalan, baskıya boğun eğen bir Türkiye ise biz onları bu mantıklarının içine gömer, gerçek yeni Türkiye’yi inşa ederiz” dedi.

ÇARPICI İDDİA

Davutoğlu, pandemi haritasıyla ilgili kendisine gelen çarpıcı bir bilgiyi şu ifadelerle paylaştı: “Bana gelen birçok bilgide ve sağlık sistemi içinde bulunanlarda Ankara’da artışın hızlandığı, Ankara’nın da kızardığı ama AKP ve MHP kongreleri dolayısıyla bunun ertelendiği bilgisi var. Göreceğiz bakalım. Gelecek hafta inşallah olmaz ama Ankara kırmızıya dönerse, artık o zaman bunların riyakarlıkları, bunların oportünizmi, bunların fırsatçılığı, bunların yalanları bir kez daha ortaya çıkacak.”

GELECEK PARTİSİ KONGRESİNE ‘SALGIN’ MÜDAHALESİ

Gelecek Partisi’nin Milas kongresinde 300 kişilik salonda polisin 150 kişi girebileceği uyarısı yaptığını ve içeriye sayıyla insan aldığını söyleyen Davutoğlu, “Peki ama binlerce AKP üyesi kongre salonuna girerken kim kontrol etti? Kim sordu? Lebalep kavramı artık Türk siyasetine geçti. AKP için lebalep kongre yapan parti unvanı kalıcı olacak” dedi.

“BİONTECH AŞISINI SEÇKİNLER OLMUŞSA HESABINI SORARIZ”

Türkiye’ye getirilen Biontech aşısıyla ilgili Davutoğlu, “Kimler Biontech aşısı olmuş? Eğer Çin aşısını sıradan vatandaşlara yapıp, seçkinler Biontech aşısı olmuşsa bunun da hesabını bir gün çıkartır ve sorarız. Bütün bu şartlarda biz mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

"Davutoğlu’ndan tartışma yaratacak Ankara iddiası" haberi, 25 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu’ndan tartışma yaratacak Ankara iddiası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu’ndan tartışma yaratacak Ankara iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  2. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  3. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  4. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  5. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  6. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  7. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  8. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  9. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  10. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  11. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  12. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  13. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  14. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  15. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  16. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  17. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  18. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  19. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  20. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
Politika Haberleri