'Davutoğlu'nun bulunduğu ofise AKP'liler yakınlarını gönderiyor'

'Davutoğlu'nun bulunduğu ofise AKP'liler yakınlarını gönderiyor'

'Davutoğlu'nun bulunduğu ofise AKP'liler yak... Davutoğlu'nun bulunduğu ofise ‘şimdilik görüntü vermeyelim’ çekincesi ile gidemeyen AKP'liler ya bir yakınını yada çok güvendiği bir arkadaşını gönderiyor

Yeni parti oluşumuna dair 'fotoğrafın netleştiğini' belirten Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, "Ahmet  Davutoğlu'nun bulunduğu ofise ‘şimdilik görüntü vermeyelim’ çekincesi ile gidemeyen AKP'liler ya bir yakınını yada çok güvendiği bir arkadaşını gönderiyor” iddiasında bulundu.

Yerel seçimlerin ardından daha sık dile getirilen ‘Eski AKP'liler ile küskünler yeni parti kuracak’ iddialarına değinen Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, "Ankara'ya günübirlik çalışma ziyaretine gelen (!) Ahmet  Davutoğlu'nun bulunduğu ofise ‘şimdilik görüntü vermeyelim’ çekincesi ile gidemeyen AKP'liler ya bir yakınını yada çok güvendiği bir arkadaşını gönderiyor” iddiasında bulundu.

Yeni parti iddialarının AKP’de de ‘derin derin’ tartışıldığını belirten Takan,  "Anlayacağınız, iktidar partisinde çarşı pazar oldukça karışık. Zaten bu da gizlenemiyor" dedi. Ancak Takan, ‘fotoğrafın netleştiğini’ savundu.

'FOTOĞRAF NETLEŞTİ'

Takan'ın 'Gül, Davutoğlu'nu işaret etti...' başlığıyla yayımlanan yazısında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Farkındayım... Medyaya düşen haberler kafanızı karıştırıyor. Bu da doğru; yakın zamana kadar bir belirsizlik vardı. Fotoğraf biraz daha netlik kazandı diyebilirim;

AKP'li, muhaliflerin içinden bir parti mi yoksa iki parti mi çıkacak?.. Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi hareket ediyorlar?.. Abdullah Gül ne tarafta?.. Bu iki isimden hangisini destekleyecek?.. Gül, tamamen dışarıda mı?.. Desteklediği partinin gelir başına oturur mu yoksa dışarıda kalır parti tutarsa Cumhurbaşkanı adayı olarak mı ortaya çıkar?.. Yoksa, bu parti kurma çalışmaları, R. Erdoğan ile yeni bir pazarlık yapmak için mi servis ediliyor?.. Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ile pazarlık eder istediklerini alırsa parti kurmaktan vazgeçer mi?.."

'ERDOĞAN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ KISKAÇTAN KURTULAMAZ'

"Kamuoyunu bir hayli meşgul eden bu sorular, AKP içinde de derin derin tartışılıyor. AKP'nin politbürosu her ne kadar İstanbul seçimlerinin iptali üzerine yoğunlaşsa da özellikle milletvekilleri grubunun asıl gündem maddesi ‘Gülcüler’.. Nedeni ise çok bildik.. Saray ve AKP Genel Merkezi'nin tüm tepeden sürmelerine rağmen, ‘seçim öncesinde başlayan yanlışlıklar’ tartışılıyor da tartışılıyor... Aday belirleme sürecindeki hatalardan, belediye meclis üyeliklerinin yazımının tek elden yapılmasına hatta iktidar yönetiminde hanedan görüntüsüne kadar. Duyduğunuzda inanamayacağınız isimler, Damat  Berat Albayrak'ı özel sohbet ortamlarında kıyasıya eleştiriyor. ‘Erdoğan'ın kuşatılmışlığı’ ile ilgili fotoğraflar çizilirken, içinde bulundukları durumu ‘artık Erdoğan içine düştüğü kıskaçtan kurtulamaz’ diye yorumlayanlar bile var. ‘Ekonomi yönetiminde yapılan yanlışlıklar’, ‘dış politikadaki yetersizlik’, ‘Rusya ile ABD arasında sıkışan Türkiye’, ‘AKP'nin kuruluş ayarlarından kopması’ AKP sosyete mekânlarının rutin gündem maddesi haline geldi. Ankara'ya günübirlik çalışma ziyaretine gelen (!) Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğu ofise ‘şimdilik görüntü vermeyelim’ çekincesi ile gidemeyen AKP'liler ya bir yakınını yada çok güvendiği bir arkadaşını gönderiyor. Anlayacağınız, iktidar partisinde çarşı pazar oldukça karışık. Zaten bu da gizlenemiyor."

'GÜLCÜLER DE YSK'NIN KARARINI BEKLİYOR'

"Lafı uzatmayalım...

‘Gülcüler’ cephesinde durum, düne göre daha berraklaştı. Partileşme çalışmaları içinde bulunan oldukça faal bir kaynaktan aldığım bilgileri şöyle özetleyebilirim;

Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül arasında bir süredir devam eden soğukluk önemli ölçüde giderildi. Ali Babacan, yeni parti hareketinin lideri yani genel başkanı olmak istemiyor. İstanbul'da yapılan özel bir toplantıda Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül'e, ‘Siz Cumhurbaşkanlığı yaptınız. Eğer partinin başına geçmek isterseniz bize de sizin altınızda çalışmak yakışır’ dedi. Abdullah Gül'de partinin başında genel başkan olarak çalışmak istemediğini açık bir dille söyledi. Ali Babacan da genel başkan olmak istemediğini ama yeni parti içinde görev alacağını bildirdi. Kaynağım, en geç 1 ay sonra resmileştirilmesi planlanan partide tek sıkıntının kadrolaşma olduğunu belirtti. Abdullah Gül'ün kendisine tam bağlılığı ile bilinen eski Bakan Beşir Atalay üzerinden partinin kadrolaşma ve teşkilatlarında tam hâkimiyet kurmak istediğinin altını çizerek, ‘Bu da Ahmet  Davutoğlu'nda sıkıntı yaratıyor. Ahmet hoca, AKP'de yaşadığı tecrübeyi tekrar yaşamak istemiyor’ dedi. Yani, bugün gelinen noktada "Gülcüler" tek parti ile siyaset sahnesine girmek niyetinde. Abdullah Gül, kendisini ziyarete gelen AKP tabanındaki önemli kanaat önderlerinin ‘ne olacak’ sorusuna ‘Ahmet Davutoğlu'nu izleyin’ diye cevap veriyormuş... Yarın ne olur?.. Bu cephede farklı bir gelişme cereyan edebilir mi?.. Bilemem!.. ‘Gülcüler’ de YSK'nın İstanbul seçimleri hakkında vereceği kararı bekliyor...”

"'Davutoğlu'nun bulunduğu ofise AKP'liler yakınlarını gönderiyor'" haberi, 04 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Davutoğlu'nun bulunduğu ofise AKP'liler yakınlarını gönderiyor' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Davutoğlu'nun bulunduğu ofise AKP'liler yakınlarını gönderiyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  2. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  3. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  4. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  5. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  6. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  7. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  8. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  9. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  10. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  11. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  12. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  13. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  14. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  15. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  16. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  17. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  18. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  19. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  20. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
Politika Haberleri