Davutoğlu'nun esnaf ziyareti: Benim ne damadım bakan oldu, ne akrabam zengin oldu, ne oğlum devlet işine karış

Davutoğlu'nun esnaf ziyareti: Benim ne damadım bakan oldu, ne akrabam zengin oldu, ne oğlum devlet işine karış

Davutoğlu'nun esnaf ziyareti: Benim ne damad... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde esnaf ziyareti yaptı.

Bir kahvehanede kendisini eleştiren vatandaşa Davutoğlu, "Benim dönemimde hiçbir müteahhittin herhangi bir yerinde benim imzam yok. Benim ne damadım bakan oldu ne akrabam zengin oldu ne oğlum devlet işine karıştı" dedi.

Osmaniye'ye gelen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kadirli ilçesinde Cuma namazı sonrası Çamlıkahve de esnaf ziyareti yaptı.  Kahvehane işleten bir esnaf Davutoğlu’na ekonomik sıkıntılar ve pahalılığı şikayet etti. Kahveci esnafı, "Gübreyi filan aldık, 3 bin liradan aldığımız gübre 14-15 bin lira şu anda. Taban gübresine 14 bin lira diyorlar. Üre 20 bin lirayı buluyor. Yüzde 400, bu bizim sorunumuz en büyük sorunumuz. Şimdi soda 3 liraya satıyordum, 3,5 liraya alıyorum şimdi. Şekeri, tüpü hiç saymıyorum yani, işçilik insanlar zor durumda. Yani ne yapacağımızı şaşırdık şu anda" dedi.

Bir başka vatandaş, "Sayın Davutoğlu ekmek 10 lira insanları tek ekmeğe muhtaç ettiler" diyerek elindeki ekmeği gösterip ikram etti.

Bir vatandaşın Davutoğlu’na “Başbakanlık yaptınız neden aday olmuyorsunuz?” sorusunu ise Davutoğlu, "Parti kurarken zaten aday olmuşuz. Yani iddiamız bu. Ama şimdi şu anda da adayız. Hepimiz parti olarak, hepimiz iktidara adayız ondan kaçınmıyorum. Adayım lakin partiler arası bir mutabakat olursa biz onu da görüşmeye hazırız" yanıtladı.

"Hiçbir müteahhitte imzam yok"

“Neden ayrıldınız?'” sorusu üzerine de Davutoğlu yanındaki esnafı işaret ederek, şöyle konuştu:

"İşte bu sebeple. O, siyasi ahlak yasasına hayır dedi. Suriyelileri getirenler onlar biz getirmedik. Esad halkını bombalayan biri. Tayyip bey eğer memleketi düzgün yönetseydi ben 6 yıl oldu ayrılalı, 6 yılda o Suriyeliler geri dönerdi. Başbakan olur olmaz bütün bakanlıkları çağırdım, brifing aldım baktım ki doğru dürüst bir çalışma yapılmamış hiçbir şeyine imza atmadım. Benim dönemimde hiçbir müteahhittin herhangi bir yerinde benim imzam yok. Benim ne damadım bakan oldu ne akrabam zengin oldu ne oğlum devlet işine karıştı. Bak işte Kadirlililer bilir. Sen onların peşinde git tamam devam et, milleti bu hale düşürenlere şu şekil milleti şu hale düşürenle devam et sen.”


Osmaniye'ye gelen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kadirli ilçesinde Cuma namazı sonrası Çamlıkahve de esnaf ziyareti yaptı. Kahvehane işleten bir esnaf Davutoğlu’na ekonomik sıkıntılar ve pahalılığı şikayet etti. Kahveci esnafı, "Gübreyi filan aldık, 3 bin liradan aldığımız gübre 14-15 bin lira şu anda. Taban gübresine 14 bin lira diyorlar. Üre 20 bin lirayı buluyor. Yüzde 400, bu bizim sorunumuz en büyük sorunumuz. Şimdi soda 3 liraya satıyordum, 3,5 liraya alıyorum şimdi. Şekeri, tüpü hiç saymıyorum yani, işçilik insanlar zor durumda. Yani ne yapacağımızı şaşırdık şu anda" dedi.

Bir başka vatandaş, "Sayın Davutoğlu ekmek 10 lira insanları tek ekmeğe muhtaç ettiler" diyerek elindeki ekmeği gösterip ikram etti.


 

"Davutoğlu'nun esnaf ziyareti: Benim ne damadım bakan oldu, ne akrabam zengin oldu, ne oğlum devlet." haberi, 17 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Davutoğlu'nun esnaf ziyareti: Benim ne damadım bakan oldu, ne akrabam zengin oldu, ne oğlum devlet.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'nun esnaf ziyareti: Benim ne damadım bakan oldu, ne akrabam zengin oldu, ne oğlum devlet.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  2. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  3. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  4. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  5. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  6. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  7. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  8. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  9. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  10. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  11. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  12. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  13. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  14. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  15. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  16. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  17. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  18. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  19. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  20. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
Gündem Haberleri