Davutoğlu'nun teklifine CHP, HDP ve MHP'den yanıt

Davutoğlu'nun teklifine CHP, HDP ve MHP'den yanıt

Davutoğlu'nun teklifine CHP, HDP ve MHP'den ... Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Hodri meydan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım" sözlerine CHP ve MHP'den ilk yanıtlar geldi.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'dokunulmazlıklar' ile ilgili teklifine CHP ve MHP'den...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Hodri meydan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım" sözlerine CHP ve MHP'den ilk yanıtlar geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'dokunulmazlıklar' ile ilgili teklifine CHP ve MHP'den ilk yorumlar geldi. CHP adına ilk yorumu CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yaptı. Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" diye konuştu.

MHP: HÜKÜMET BU İŞİ SULANDIRIYOR

MHP cephesinden ilk yanıt da MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan geldi. Büyükataman, "Hükümet bu işi sulandırıyor" ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da yaptığı açıklamada “Kürsü hariç tümünün kaldırılmasından yanayız'' dedi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasını AA muhabirine değerlendiren Bilgen, bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.

Bilgen, Türkiye'nin risk içeren gündemlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, gündemlerin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi. Bilgen, "Cumhurbaşkanını toplumun iradesinin temsil edildiği Meclis'in üzerinde baskı oluşturmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

BÜLENT TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili açıklamasına ilişkin, "Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimiz sağır sultan bile duydu. Demek ki sayın Başbakan duymamış. Hodri meydan kabadayılığı içerisine girmiş. Biz dokunulmazlıklara net olarak başından beri ne söylüyorsak aynı şeyi söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili yaptığı açıklamadan sonra Genel Merkez'de basın toplantısı yaptı. Tezcan şu ifadeleri kullandı: "Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimiz sağır sultan bile duydu. Demek ki sayın Başbakan duymamış. Hodri meydan kabadayılığı içerisine girmiş. Sayın Davutoğlu'na sesleniyoruz. CHP'nin hiçbir milletvekilidokunulmazlık zırhı veya elbisesi altında siyaset yapmadı. Biz dokunulmazlıklara net olarak başından beri ne söylüyorsak aynı şeyi söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın.

AK PARTİ DOKUNULMAZLIKLARI BİR ŞANTAJ MESELESİ YAPARAK PARLAMENTOGÜNDEMİNE GETİRDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi, çeşitli dönemlerde dokunulmazlık konusunu bir şantaj meselesi yaparak parlamento gündemine getirdiği her zaman CHP'nin tutumu net olarak bu doğrultuda olmuştur. Arşivlerde de var. Bu bizim önerimizdir. Demek ki sayın Başbakan da bu doğrultuya doğru yaklaşıyor."

AKP'Lİ BÜLENT TURAN: BİR KERELİĞİNE

Başbakan Davutoğlu'nun dosyası olan tüm vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin açıklaması sonrası AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da bir açıklamada bulundu.

NTV'nin haberine göre, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlıkların kaldırılacağına ilişkin açıklamalara "Dokunulmazlıklar bir kereliğine kaldırılacak" yanıtını verdi.

"Davutoğlu'nun teklifine CHP, HDP ve MHP'den yanıt" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'nun teklifine CHP, HDP ve MHP'den yanıt haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'nun teklifine CHP, HDP ve MHP'den yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Politika Haberleri