‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan duvara polis yorumu: 'Çocukların işidir'

‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan duvara polis yorumu: 'Çocukların işidir'

‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konula... İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan ve duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan Alevi aile PİRHA’ya...

İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan ve duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan Alevi aile PİRHA’ya konuştu. Sabah kalktığında yazıyı gördüğünü söyleyen baba Bayram Şenal, “Polisler bunun sarhoşların veya çocukların işi olduğunu söylediler. Çocuk işi olduğuna inanmıyoruz” diye konuştu.

İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Kars Sarıkamış’lı Alevi ailenin evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konuldu. Kimliği belirsiz kişilerce yapılan yazıyı fark eden aile karakola giderek şikayette bulundu.

Olaya ilişkin Pir Haber Ajansı PİRHA‘ya konuşan baba Bayram Şenal 25 yıldır bulundukları mahallede kimse ile husumetlerini olmadığı söylerken, oğlu Eren Şenal ise bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını kaydetti.

Olay yerine gelen polislerin yazıları sildiğini ve kendilerine, ‘Bu iş sarhoşların veya çocukların işidir’ dediklerini aktaran Şenal ailesi, olayın çocuk işi olduğuna inanmadıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

“POLİS ‘SARHOŞLARIN İŞİDİR’ DEDİ”

Sabah erken saatte kız kardeşinin ve kendi evinin duvarlarına, ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti atıldığını dikkat çeken babaBayram Şenal, olay yerine gelen polislerin kendilerine, ‘Sarhoşların işidir’ dediğini aktardı. 25 yıldır aynı mahallede yaşadıklarını ve böyle bir olayla karşılaşmadıklarını dile getiren baba Şenal, belediye başkan yardımcısının kendilerini darp etmesinden sonra olayın yaşandığına dikkat çekti. Yolları ve suları olmadığı için belediye gittiklerinde kendilerine saldıran belediye başkan yardımcısından şüphelendiklerini sözlerine ekleyen Şenal şöyle konuştu:

“Sabah kahvaltı yaptıktan sonra köpeğe mama vermek için dışarı çıktım ve yazıyı gördüm. Oğlumu aradım ve oda polisi aramamı söyledi. Polisler geldi resimleri çekti ve ‘sarhoşların işidir’ dedi. Oğlum Alevi derneğini aradı. Bir yeri ve kimseyi aradınız mı, kimseye haber vermeyin dediler. Bizi alıp karakola götürdüler ve ifade verdik. Şüphelendiğimiz kişileri sordular. 2 kişi ile tartışmıştım. Biri komşumdur, o da yapmaz eminim. Gaziemir belediye başkan yardımcısı, ‘elimde olsa evlerinizi yıktırırım’ diyordu. 10-15 kişi ben ve oğlumun üzerine saldırdılar, darp ettiler. Raporlarımız, karakol tutanağımız da var. Ondan başka şüphelendiğim kimse yok. Akşam bir şey duymadım. Köpek geçen arabalara havlıyor. 25 senedir buradayız ve böyle bir olayla karşılaşmadık. Aklımıza bile gelmezdi. Belediye ile tartışmadan sonra bu olay oldu. Bizim kimseye bir zararımız yok. Kimseyle kavgamız da yok. Burada Alevi olan iki aileyiz.”

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Olayın yaşandığı akşam akrabalarında kaldığını söyleyen Bayram Şenal’ın oğlu Eren Şenal ise 1,5 ay önce belediye başkan yardımcısı ile yaşadıkları husumet sonrası böylesi bir girişimin olduğuna vurgu yaparak, “Babam sabah saat 9.30 civarında beni aradı, durumu haberdar etti. Dayımlarda kalmıştım. Geldikten sonra baktım yazılar var. Hem bizim hem de halamın evine yazı yazarak çarpı işareti atmışlardı. Polisler geldi ve sorguya başladı. Olay yeri gelerek inceleme yaptı. Sivil polisler ellerinde sprey boya ile yazıyı boyadılar. Birkaç tanesi evin içine girdi, odama baktı. Karakolda ifademiz alındı. Can güvenliğimizin olmadığını ifademde de belirttim. Husumet yaşadığımız kişileri sordular. 1,5 ay önce belediye başkan yardımcısı ve adamları tarafından darp edildim. Bu adli vaka olduğu için mahkemeye taşındı” diye konuştu.

“ÇOCUK İŞİ OLDUĞUNA İNANMIYORUZ”

“Polisler ilk geldiklerinde, ‘Böyle işler çocukların işidir’ gibisinden şeyler söylediler” diyen Eren Şenal, olayın çocuk işi olduğuna inanmadıklarının altını çizdi. 25 yıldır hiç bir kimse ile sorun yaşamadıklarına değinen Şenal, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. Şenal, şunlara dikkat çekti:

“Bu işi çocukların yaptığına inanmıyorum. Daha öncesinde de bizim Alevi canlarımızın evlerine çarpı koyulup işaretleme yapıldığını biliyoruz. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağım, üstüne gideceğim. Polis memurlarından birisi telefonumu elimden aldı. İnternetten Alevi dernek başkanlarını haberdar edip, resimleri attım. Attığım mesajları çektiler. 25 yıldır inancımızdan dolayı sıkıntı yaşamadık. Komşularımıza gidip geliyoruz. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu iş çocukların yapabileceği bir olay değil bu. Biz Aleviler hep barıştan yanayız. Bu yaptıkları bizi yıldırma ve zulümden ibarettir. Olayın takipçisi olacağız, vazgeçmeyeceğiz.”

"‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan duvara polis yorumu: 'Çocukların işidir'" haberi, 27 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan duvara polis yorumu: 'Çocukların işidir' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan duvara polis yorumu: 'Çocukların işidir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Yaşam Haberleri