DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Cevap: 'Bu Ülkenin Sahipleri Bizleriz'

DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Cevap: 'Bu Ülkenin Sahipleri Bizleriz'

DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Cevap: 'Bu Ülk... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye yönelik sert ifadelerine DEM Parti'den yanıt geldi. Bahçeli’nin açıklamaları sonrası DEM Parti, yaptığı yazılı açıklamada, "Bizler de bu ülkenin sahipleriyiz" vurgusu yaparak Bahçeli ve destekçilerine tepki gösterdi.

MHP LIDERI BAHÇELI’DEN DEM PARTI’YE SALDIRI: DEM PARTI'DEN SERT YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadeleye yönelik yayımladığı mesajda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık’a Meclis’te yapılan saldırı üzerinden DEM Parti’yi hedef almıştı. Bahçeli, açıklamasında, "57 DEM Parti milletvekillerinin maaşları ile partiye yapılan Hazine yardımlarının kesilerek şehit ailelerine aktarılması" ve "Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da mahkemenin kapatılması" gibi önerilerde bulunmuştu.

478214-2-t.jpg

DEM PARTI'DEN SERT TEPKI: 'DARBECI BAHÇELI'YE YANIT'

DEM Parti, Bahçeli’nin açıklamalarına resmi X (Twitter) hesabından sert bir yanıt verdi. Yapılan açıklamada, Bahçeli’nin yaklaşımı eleştirildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"AKP’nin küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı, yaptığı son açıklama ile Kürt düşmanlığını, DEM Parti karşıtlığını, demokrasi ve hukuk karşıtlığını körüklemekte, anayasal düzenin son kırıntılarına da meydan okumaktadır. Önüne konulan her metni düşünmeden okuyan bu zat, galiz söylemlerle siyasette çukurlaşmanın örneğini sergilemektedir. Bu zat ve dile getirdiği anlayış, Türkiye’deki en temel demokrasi, hukuk ve insan hakları problemi haline gelmiştir. Anayasa Mahkemesi'ni kapatmayı, anayasal düzeni askıya aldırmayı önerecek kadar darbeci bir zihniyetin temsilcisi olan bu zat ve partisi, mafyanın, karanlık ve organize işlerin, gayri etik ve gayri hukuki tüm uygulamaların ve cinayet şebekelerinin merkezi gibi çalışmaktadır."

'ÇAKMA MEYDAN OKUMALARA PABUÇ BIRAKMAYIZ'

DEM Parti açıklamasında, Bahçeli’nin ve MHP’nin politikalarına karşı tavırlarını net bir şekilde ortaya koyarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu zata hatırlatırız ki partimiz bu ülkede milyonlarca oy almış, senelerce sürdürülen ucube seçim barajını yıkmış, çıkarılan her türlü engeli aşmış, tutuklama, saldırı ve her türlü hukuksuzluğa rağmen halkın desteği ile parlamentoya girmiştir. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Kendisi bu ülkenin sahibi, biz de kiracısı değiliz. Bizler de bu ülkenin sahipleriyiz. Bahçeli ve ona akıl veren derin dalkavukları akıllarını başlarına almalıdır. Bu tehlikeli oyunla hedef aldığınız toplumsal barıştır. Derdiniz ülke sevdası değil, iktidar, koltuk, rant ve çıkardır. Bu köhnemiş zihniyetiniz Türkiye’yi yangın yerine çevirmekten başka bir işe yaramaz. Partimizin kazandığı hakların tamamı, kendisine oy veren milyonların vergisidir, alınteridir. Biz bu ülkede demokrasi ve barış isteyen milyonların sesiyiz. Öyle sokak kabadayılığıyla hiç kimse partimizi susturamaz. Bizler 90’lı yılların cinayet şebekelerine eyvallah etmedik, bugünkü çakma meydan okumalara da pabuç bırakmayız!"

Bu sert yanıt, MHP ve DEM Parti arasındaki gerilimin daha da tırmanmasına neden oldu ve siyasi arenada önemli tartışmalara yol açacak gibi görünüyor.

 

"DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Cevap: 'Bu Ülkenin Sahipleri Bizleriz'" haberi, 21 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Cevap: 'Bu Ülkenin Sahipleri Bizleriz' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Cevap: 'Bu Ülkenin Sahipleri Bizleriz' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:31 CHP'li Tanal emniyetin aracını kovaladı: Devlet seni doyurmuyor mu utanmaz
  2. 20:14 İlk ticari uzay yürüyüşü tamamlandı: 'Dünya buradan mükemmel görünüyor'
  3. 20:07 Bakan kabul etti, İletişim Başkanlığı 'kelime oyunlarıyla' reddetti
  4. 20:01 Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı
  5. 19:35 Narin'in nerede öldürüldüğü ortaya çıktı!
  6. 19:29 Altın uzmanı açıklama yaptı: Sabırlı olun, elinde olan çok kazanacak!
  7. 19:29 Kiracılara artık bu soru yöneltiliyor: Özel yaşam da kalmadı! Tuzağa düşmeyin!
  8. 19:09 Alışveriş harcaması bu tutarı geçerse kartla ödeme mecburi! Şenol Babuşcu'dan çarpıcı iddia
  9. 19:09 Emeklilik sistemi değişiyor mu? Cevdet Yılmaz açıkladı
  10. 19:00 Türkiye'de ilk defa 4 ilde açılıyor! Binlerce öğrenciye güzel haber: Kayıtlar ücretsiz!
  11. 19:00 Aile meclisi her akşam ‘Narin cinayeti’ için toplanıyormuş! Canlı yayında açıklandı
  12. 18:54 Adli Tıp Kurumu, Narin Güran’ın cesediyle ilgili ön raporunu açıkladı
  13. 18:42 Mahfi Eğilmez o tarihi duyurdu: "Faiz indirimi gelebilir"
  14. 18:42 Miss Turkey 2024 güzeli İdil Bilgen'in babası bakın kimmiş! Ülke çapında tanınan bir isim
  15. 18:42 Narin'in adli tıp raporu açıklandı: Cesedinde üçüncü kişiye ait bulgulara rastlanılmadı!
  16. 18:42 İzmir 13 Eylül 2024 Cuma hava durumu: Sıcaklıklar düşüyor, bulutlar ortaya çıkıyor!
  17. 18:29 SGK'dan Sağlık Hizmetlerinde Ücretsiz Yararlanma Şartları Açıklandı
  18. 18:28 İslam Memiş'ten Şaşırtan Tahmin: "Büyük Bir Çöküş Geliyor"
  19. 18:28 Exxen ve ExxenSpor Üyeliklerine Dev Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı
  20. 18:27 Uluslararası Motor Devi Türk Şirketini 88 Milyon TL'ye Satın Aldı: İmzalar Atıldı!
Politika Haberleri