Demet Şener’in eski eşi Cenk Küpeli Demokrat Parti’ye katıldı

Demet Şener’in eski eşi Cenk Küpeli Demokrat Parti’ye katıldı

Demet Şener’in eski eşi Cenk Küpeli Demokrat... "Demokrat Parti resmî olarak 403.000 üyeye sahip ve Türkiye’nin 5. en fazla üyeye sahip Partisi''

2011 yılında CHP’den milletvekili adayı olan ve “Türkiye’nin en genç milletvekili adayı” olarak gündeme gelen Küpeli, “2011 yılından da öteye dayanıyor aslında siyasete olan ilgim. Dedem Fikret Küpeli, Genel Kurmay 2. Başkanlığı görevinde bulundu ve sürekli dedemlerde olduğum için protokolü, devletin önemini öğrendim. Üniversite yıllarımda Büyük Gençlik Derneği Genel Başkanlığı görevinde bulundum ve gençlerin sözcüsü olarak siyasetçilerin arasındaydım. 2011 yılında da seçilme yaşının 25'e düşürülmesiyle CHP’den Ankara 2. bölge milletvekili adayı oldum. O dönem sıralamadan dolayı milletvekili seçilemedim lakin saha çalışmasını, toplumun sorunlarını ve siyasetin önemini çok iyi anladım.” dedi.

Gerçek Gündem’den Elif Ünsal’ın haberine göre, Küpeli, "Türk siyasetinde çok fazla eksik var. En önemlisi de iletişimsizlik. Hepimiz ülkemiz için, toplum sorunlarına çözüm bulmak için siyaset yapıyorsak iletişim kanallarımızın açık olması lazım. Hükümetiyle muhalefetiyle aynı masada oturabilmeliyiz. Siyaseti kendi zenginliğimiz için değil toplum zenginliği için yapmalıyız. Kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden herkesin etnik köken, dil, din ve mezhep farklılıklarını ayrımcılık nedeni değil önemli bir değer olarak kabul etmeliyiz. Eğitim sistemimizi yenilemeli, tarım ve hayvancılığa büyük önem vererek yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke olmalıyız. Kısaca çok sorunumuz var ve bir an önce çözülmesi gerekiyor bunların. Ben de çözümün bir parçası olmak için siyasetin içindeyim. Bunu yaparken de unutturulmaya, izleri silinmeye çalışılan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu takip etmekten vazgeçmeyeceğim.” diye konuştu. 

Küpeli şu ifadeleri kullandı: 

"Demokrat Parti resmî olarak 403.000 üyeye sahip ve Türkiye’nin 5. en fazla üyeye sahip Partisi. Türkiye’nin en önemli siyasetçilerinin çıktığı bir parti Demokrat Parti. Geldiğimiz noktada hem iç çekişmeler hem dışarıdan engellemeler sonucunda parti pasif hale getirilmiş. İlk yapmamız gereken parti kadrolarında gençlere ve kadınlara yer açmaktır. Partinin ana kadrosunun kararı genel başkanın inisiyatifinde olduğu için yorum yapmam doğru olmaz lakin tecrübe ile genç enerjiyi birleştirebilirsek kamuoyu hem kadromuzda bulunan donanımlı isimleri yakından tanıyacaktır, hem de demokrat partinin yeniden doğuşuna şahit olacaktır. Cemal Enginyurt siyasetin şov kısmını çok iyi yapıyor lakin benim ilgi alanım siyasetin bilim yanı ve sorunlara çözüm üretme çabası. Ben ve arkadaşlarım bu konuda partimize katkı sağlayarak hem partimizi hem kendimizi kamuoyuna en doğru şekilde anlatacağız.” 

"Demet Şener’in eski eşi Cenk Küpeli Demokrat Parti’ye katıldı" haberi, 28 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demet Şener’in eski eşi Cenk Küpeli Demokrat Parti’ye katıldı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demet Şener’in eski eşi Cenk Küpeli Demokrat Parti’ye katıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  2. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  3. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  4. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  5. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  6. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  7. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  8. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  9. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  10. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  11. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  12. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  13. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  14. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  15. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  16. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  17. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  18. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  19. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  20. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
Politika Haberleri