İlk kez konuştu... Demirören’in İtalyan ortağından manidar Milli Piyango açıklaması!

İlk kez konuştu... Demirören’in İtalyan ortağından manidar Milli Piyango açıklaması!

İlk kez konuştu... Demirören’in İtalyan orta... Milli Piyango özelleştirmesini Demirören Ailesi ile ortak kazanan İtalyan Sisal SPA satıştan sonra ilk kez konuştu. "Türkiye gibi bir ülkede bu ihaleye ...

Milli Piyango özelleştirmesini Demirören Ailesi ile ortak kazanan İtalyan Sisal SPA satıştan sonra ilk kez konuştu. "Türkiye gibi bir ülkede bu ihaleye ortaksız girmek imkansızdı" diyen Maggi  Varlık Fonu Başkanı’nın bahsettiği hasılatı üç katına çıkarma hedefine ise gülerek “Bu iyi bir fikirmiş gerçekten." yanıtını verdi

İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği’nin düzenlediği Mükemmellik Ödülleri'nde sozcu.com.tr'ye konuşan Sisal Group Kurumsal İletişim Direktörü Giovanni Maggi, Türkiye'ye 50 milyon euro (290 milyon TL) yatırım yapacaklarını söyledi.

Sisal SPA Kurumsal İletişim Direktörü Giovanni Maggi Türkiye hedeflerini anlatırken Varlık Fonu Başkanı’nın bahsettiği hasılatı üç katına çıkarma hedefiyle ilgili olarak, “Bu iyi bir fikir gerçekten. (Gülüyor) Türkiye devleti için burada iyi bir iş çıkarabiliriz. Hasılatı hemen üç katına çıkaracağız diyemem ama fikirlerimiz var” diye konuştu.

Maggi ayrıca, “Türkiye gibi bir ülkede bu ihaleye ortaksız girmek imkansızdı” dedi.

Ortağı Demirören ile birlikte Milli Piyango ihalesini kazanan İtalyan Sisal grubu ihale sonrası ilk kez sozcu.com.tr'ye konuştu.

İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği’nin düzenlediği Mükemmellik Ödülleri'nde sozcu.com.tr'ye konuşan Sisal Group Kurumsal İletişim Direktörü Giovanni Maggi, Türkiye'ye 50 milyon euro (290 milyon TL) yatırım yapacaklarını söyledi.

‘TÜRKİYE’DE BU İŞİ TEK BAŞIMIZA YAPMAMIZ İMKANSIZDI’

Maggi 1946 yılında İtalya'da kurulan Sisal'ın iki sene önce İtalya dışında da büyüme kararı aldığını Fas ve İspanya'dan sonra hedeflerini Milli Piyango İdaresi olarak belirlediklerini belirtti.

Giovanni Maggi, “Milli Piyango'nun satılacağını biliyorduk ama Türkiye gibi bir ülkede bu işi tek başımıza yapmanın imkansız olduğunu da biliyorduk. Buranın dili farklı, kültürü farklı, çok şeyi bize göre farklıydı” diyor.

Bir süre muhtemel ortaklar aradıklarını anlatan Maggi, “Birkaç muhtemel ortakla görüştük, Demirören'le tanışma şansımız oldu, birlikte ihaleye girip kazandık” ifadesini kullandı.

‘ŞANS OYUNLARININ DÜNYANIN HER YERİNDE GEÇERLİ KURALLARI VAR’

‘Türkiye'de şans oyunları pazarının başka ülkelere göre ne gibi farklılıkları var?' sorumuzu Maggi şöyle yanıtladı:

Türkiye pazarını çok da bilmiyorum açıkçası fakat şans oyunları işinin dünyanın her yerinde geçerli kuralları var. Çok büyük satış pazarlama ekiplerimiz var. Türk müşterileri daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Bir yöntemimiz var. Biz İtalya'da başarılıyız. Fas'ta başarılı olduk. Benim fikrime göre Türkiye loto pazarı genişleyebilir. Pazarı 10 kat büyüklüğe ulaştıramayabiliriz. Ama Türk loto pazarını geliştirebiliriz. İtalya'daki yeteneklerimizi buraya gösterebiliriz.

Varlık Fonu Başkanı Zafer Sönmez, Milli Piyango'yu alan gruptan, Milli Piyango'nun hasılatının 2021 yılında üç katına çıkarma sözünü aldıklarını açıklamıştı.

‘HASILATI HEMEN ÜÇ KATINA ÇIKARAMAYIZ AMA İYİ FİKİRLERİMİZ VAR’

Maggi'ye bunu hatırlattığımızda, “Bu iyi bir fikir gerçekten. (Gülüyor) Türkiye için burada iyi bir iş çıkarabiliriz. Hasılatı hemen üç katına çıkaracağız diyemem ama fikirlerimiz var. Başarılı olabilmek için altyapıyı modernize edeceğiz ve yeni oyunlar ekleyeceğiz.” diye konuştu.

Maggi Türkiye'ye yapacakları yatırımları şöyle anlatıyor:

Şirkete en az 100 kişi alacağız. Yüzde 99'u Türkiye'den olacak. 5 bin olan satış noktalarını en az 10 bine çıkaracağız. Altyapıyı modernize edeceğiz, yaklaşık 50 milyon euro yatırım yapacağız.

"İlk kez konuştu... Demirören’in İtalyan ortağından manidar Milli Piyango açıklaması!" haberi, 12 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İlk kez konuştu... Demirören’in İtalyan ortağından manidar Milli Piyango açıklaması! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlk kez konuştu... Demirören’in İtalyan ortağından manidar Milli Piyango açıklaması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Haberleri