Demirtaş ailesine hakaret eden kişi kendini böyle savundu: 'Sarhoştum'

Demirtaş ailesine hakaret eden kişi kendini böyle savundu: 'Sarhoştum'

Demirtaş ailesine hakaret eden kişi kendini ... Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medyadan cinsel içerikli sözlerle saldırıda bulunan Vedat Muti, ilk duruşması bugün görüldü.

 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medya hesabından cinsel içerikli sözlerle saldırıda bulunan Vedat Muti'nin yargılandığı davanın ilk duruşması Beykoz 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan sanık ve avukatı ile Başak Demirtaş’ın avukatı hazır bulundu.

“PİŞMANIM O GÜN SARHOŞTUM”

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Muti’nin savunması alındı. Muti savunmasında, “O gün iki bira içmiştim. Twitter’da #SelahattinDemirtaşaÖzgürlük şeklinde hashtag açılmıştı. Bu etiketin altında şehitlere ve ailelerine küfürler gördüm. İnternette bulduğum bir yazıyı kopyalayıp yapıştırdım. 10 dakika kadar sonra yazıyı kaldırdım. İçeriğini okuduktan sonra hakaret olduğunu anladım. Suç işlemeye tahrik etmek gibi bir kastım yok. Karakola gitmedim hayatımda, pişmanım. Hayatımda hiçbir suça karışmadım. Bu nasıl oldu anlamadım. Selahattin Demirtaş’ın eşine hakaret olduğunu bilseydim asla yapmazdım” şeklinde konuştu.

"PAYLAŞIMI MANEVİ DUYGULARLA YAPMIŞTIR"

Sanığın avukatı Mehmet Kerem Özgen de "Müvekkilim bir anda manevi duygularla söz konusu paylaşımı yapmıştır. Kanaatimizce iddianamede belirtilen suçların unsurları oluşmamıştır. Müvekkilin beraatini ve duruşmalardan vareste tutulmasını talep ederiz" diye konuştu.

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN AVUKATLARI CEZA TALEP ETTİ

Daha sonra söz hakkı alan Demirtaş’ın avukatı Özgür Yüksel, “Sanığın Başak Demirtaş’ın onuruna, iffetine ve şerefine yönelik ahlak dışı söylemlerde bulunduğunu” belirterek, cezalandırılmasını talep etti. Savunmaların ardından ara kararını açıklayan hakim, sanığın duruşmalara katılma zorunluluğunu kaldırdı. Başak Demirtaş ve Selahattin Demirtaş’ın şikayetçi olarak ifadesinin alınmasına karar veren hakim bir sonraki duruşmayı 27 Nisan’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

“Vedat Muti” isimli kullanıcı, Başak Demirtaş’a Twitter’da, 13 Haziran 2020’de paylaştığı bir mesajla cinsiyetçi saldırıda bulundu. Birçok kullanıcı Başak Demirtaş’a destek mesajı attı. Tepkiler yükselince Adalat Bakanı Abdulhamit Gül, “çirkin paylaşımı” kınadığını belirterek “ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetlediğini” dile getirdi. Bakan, “Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır” dedi. Ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüpheli 16 Haziran’da tutuklandı, bir gün sonra da yurt dışına çıkışı yasaklanıp ev hapsine alınarak serbest bırakıldı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli “Suç işlemeye alenen tahrik” ve “Alenen hakaret” suçlamasıyla yedi yıl dört aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Şüphelinin ifadesini verdiği iddianamede Beykoz 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Yazıcı’nın ev hapsi de kaldırmıştı.

"Demirtaş ailesine hakaret eden kişi kendini böyle savundu: 'Sarhoştum'" haberi, 12 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş ailesine hakaret eden kişi kendini böyle savundu: 'Sarhoştum' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş ailesine hakaret eden kişi kendini böyle savundu: 'Sarhoştum' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  2. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  3. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  4. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  5. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  6. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  7. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  8. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  9. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  10. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  11. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  12. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  13. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  14. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  15. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  16. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  17. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  18. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  19. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  20. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
Politika Haberleri