‘Demirtaş derhal tahliye edilmeli’ diyen Çiçek hakkında AKP'den açıklama: Öyle demiyor!

‘Demirtaş derhal tahliye edilmeli’ diyen Çiçek hakkında AKP'den açıklama: Öyle demiyor!

AKP YİK üyesi Cemil Çiçek'in katıldığı bir televizyon programında Demirtaş ve Enis Berberoğlu hakkında yaptığı, "AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı. Derhal tahliye edilmeli" sözlerine, AKP'li Bülent Turan'dan yanıt geldi.

 

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek' in, AİHM'in Selahattin Demirtaş ve Enis Berberoğlu için verdiği "Derhal tahliye edilmeli" açıklaması hakkında "AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı" sözlerine ilişkin olarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. AİHM Demirtaş ile ilgili kararında 'terörist değildir' demiyor. 'Demirtaş beraat etsin' demiyor. AİHM'nin usule ilişkin bazı itirazları var. Buna ilişkin kararları Türkiye'nin kendi yargısı verecektir" dedi.

"AİHM DEMİRTAŞ KARARINDA 'TERÖRİST DEĞİLDİR' DEMİYOR"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Turan, Cemil Çiçek'in, Demirtaş ve Berberoğlu hakkında verilen AİHM ve AYM sözleriyle ilgili de şöyle konuştu: "Demirtaş'ın 6-8 Ekim olaylarında yaptığı çağrıyla bu milletin yüzlerce evladının canına mal olduğunu biliyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. AİHM Demirtaş ile ilgili kararında 'terörist değildir' demiyor. 'Demirtaş beraat etsin' demiyor. AİHM'nin usule ilişkin bazı itirazları var. Buna ilişkin kararları Türkiye'nin kendi yargısı verecektir. Tabii ki gereğini yapacağız ama Demirtaş hakkında AİHM'in iddia konusu ile şu anki tutukluk konusu bambaşka. AİHM'in itiraz ettiği karar ile Demirtaş'ın tutuklu olduğu konular birbirinden farklı."

"‘Demirtaş derhal tahliye edilmeli’ diyen Çiçek hakkında AKP'den açıklama: Öyle demiyor!" haberi, 01 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ‘Demirtaş derhal tahliye edilmeli’ diyen Çiçek hakkında AKP'den açıklama: Öyle demiyor! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Demirtaş derhal tahliye edilmeli’ diyen Çiçek hakkında AKP'den açıklama: Öyle demiyor! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 07 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Avrupa Borsaları haftayı düşüşle kapattı
  2. 21:18 Trabzonspor’dan dev hamle! 7 milyon euroluk orta saha için düğmeye basıldı!
  3. 21:17 Galatasaray'dan sürpriz sol bek hamlesi: O isim geliyor!
  4. 21:13 PFDK Sivasspor'u hükmen mağlup ilan etti
  5. 21:10 Cemal Enginyurt’tan Hükümete sert tepki: “Çözüm üretin!”
  6. 21:01 SGK’dan Emeklilere Kritik Uyarı: 3 Gün Süre Verildi!
  7. 20:57 Erdoğan ve Macron telefonda görüştü: Avrupa'nın Suriye yaptırımları gündemde
  8. 20:56 Hamas, serbest bırakacağı 3 İsrailli esirin isimlerini duyurdu
  9. 19:38 Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunu belli oldu! 13 Şubat’a kadar kütüphanenize ekleyin
  10. 19:32 Kandilli Uyardı! Türkiye'de Tsunami Riski Taşıyan Şehir Açıklandı
  11. 19:28 Borsa 10 Bin Sınırına Yaklaşıyor
  12. 19:25 Amazon, Şubat ayında 20 oyunu ücretsiz sunuyor!
  13. 19:25 Silivri ziyareti ardından CHP'den açıklama geldi: "Hukuksuzluklara karşı direnişimizi sürdüreceğiz"
  14. 19:25 Fenerbahçe - Anderlecht Maçı Bilet Fiyatları Açıklandı
  15. 19:10 THY'den rakam açıklaması
  16. 19:10 Ege Denizi'nde Bir Şiddetli Deprem Daha Meydana Geldi!
  17. 19:10 2025'te En Önemli Destek Duyurusu: O Şartları Taşıyanların Faturasını PTT Ödeyecek!
  18. 18:13 Narin Güran cinayetinde Enes Güran hakkında önemli karar
  19. 18:03 Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'geçmiş olsun' telefonu: Gayet iyi olduğunu kendinden dinleme fırsatı buldum
  20. 18:03 Babacan enflasyon açıklamasına videolu tepki gösterdi: "Seçime giderken aldattılar!"