Demirtaş New York Times''a yazdı: Siyasi bir rehine olmaya devam ediyorum

Demirtaş New York Times''a yazdı: Siyasi bir rehine olmaya devam ediyorum

Demirtaş New York Times''a yazdı: Siyasi bir... Demirtaş, New York Times''a kaleme aldığı yazısında "Liberal, demokratik bir gelecek için tek umut, bir araya gelip otoriter yönetimi yenmemizde yatıyor" dedi.

HDP’nin 1.5 yıldan uzun süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times’ta kaleme aldığı yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında bütün rakiplerinin kendisinin serbest bırakılmasını talep ettiğini belirterek, İdeolojik farklılıkları bir kenara bırakıp beni savundular, çünkü hükümetin beni herhangi bir suç işlediğim için değil, kendi politik çıkarı için tuttuğunu biliyorlar. Eğer özgür olsaydım, Erdoğan’ın seçimleri kazanma şansının azalacağını anlıyorlar. Kazanan kim olursa olsun, adaylardan birinin cezaevinde bulunmasının seçimlerin itibarına gölge düşüreceğinin farkındalar” yorumunda bulundu.

Hakkındaki suçlamaların tamamının politik konuşmaları ve açıklamaları temelinde yapıldığını kaydeden Demirtaş, “Keşke Türk yargısı hükümetin baskısı karşısında diz çökmüş olmasaydı ve sadece yasaya bağlı kalsaydı. Tutuklandıktan sonra 1 yıl boyunca duruşmaya çıkmama izin verilmedi. Hakkımdaki kovuşturma adil değildi. Tutuklanmam politik bir karardı ve siyasi bir rehine olmaya devam ediyorum” dedi.

'OTORİTER LİDERLER TARİF EDİLEMEZ KORKULAR YAŞIYOR'

Türkiye ile kurumlarını ‘otoriterlikten ve korkudan’ sadece insanların özgürlükleri için vereceği demokratik mücadelenin kurtarabileceğini kaydeden Demirtaş, partisi HDP’nin de seçim sürecin büyük bir inançla çalışma yapmaya devam ettiğini söyledi. “Size ve cezaevi duvarlarının dışındaki dünyaya avukatlarımın ilettiği mesajlar aracılığıyla ulaşıyorum. İnsanlara, seçim çalışması yürütmeme yardımcı olan danışmanlarım sayesinde sosyal medyadan sesleniyorum.

Tutuklanması sonrasında Twitter hesabının bir süre hareketsiz kaldığını ve Eylül 2017’de yeniden aktif olmasının ardından gardiyanların hücresine gelerek arama yaptığını hatırlatan Demirtaş, Yaşananın absürtlüğü bir yana bu, muhaliflerin cezaevine atılmalarına rağmen direnmeleri karşısında otoriter liderlerin nasıl da tarif edilmez korkular yaşadığını gösterdi. Erdoğan’ın korkusu nasıl da şiddetli olmalı” diye yazdı.

'HDP'NİN YÜZDE 1O'UNU ALMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

24 Haziran’daki seçimlerin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini söyleyen ve HDP’nin yüzde 10’luk barajı geçememesi halinde Meclis’teki yaklaşık 80 koltuğun Erdoğan’ın partisine geçeceğini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

Erdoğan ve AKP, uzatılmış olağanüstü hali ve diğer el altından yöntemlerle HDP’nin oyların yüzde 10’unu almasını engellemeye çalışıyor. Güneydoğu Anadolu’daki Kürt bölgesinde bulunan binlerce seçim sandığının yeri değiştirildi. Artan sayıda güvenlik gücü de bölgedeki sandıklara yönlendirildi. Geçen hafta, Erdoğan’ın parti üyelerine seslenmesini gösteren bir video sızdı. Bu videoda Erdoğan, HDP’nin baraj altında kalmasının önemine dikkat çekiyor ve destekçilerine HDP’lileri işaretleme ve ‘özel şekilde çalışma’ talimatı veriyordu.

'ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ ETKİLİYOR'

"Türkiye şimdi, güneydoğudaki Kürtlere yönelik kolektif cezalandırmanın ülkenin tamamındaki özgürlük ve demokrasi kültürünü etkilediğini anlıyor. Kürtlerle sınırlı olanlar, şimdi başka yerlerdeki Erdoğan muhalifleri için de olağan hale geldi. Liberal, demokratik bir gelecek için tek umut, bir araya gelip otoriter yönetimi yenmemizde yatıyor.”

Çeviri: Gonca Tokyol

"Demirtaş New York Times''a yazdı: Siyasi bir rehine olmaya devam ediyorum" haberi, 20 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş New York Times''a yazdı: Siyasi bir rehine olmaya devam ediyorum haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş New York Times''a yazdı: Siyasi bir rehine olmaya devam ediyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 BİSAM açıkladı: Tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırı 26 bin lira
  2. 11:37 İran liderinden açıklama: En sert yanıtı veririz
  3. 11:31 Dünya devi Türk şirketini gözüne kestirdi, tüm hisseleri satın aldı! O şirket artık onların
  4. 11:28 Metin Cihan: Maalesef, "İsrail ile ticareti kısıtlama" açıklaması gerçeği yansıtmıyor
  5. 11:23 2 milyar TL'lik borcu var: AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belelediyesi'nin binasına asıldı
  6. 11:19 Western filmlerinin yıldızı Clint Eastwood'dan yeni film geliyor
  7. 10:55 Fatih Altaylı: Uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık satanların dediğine bak
  8. 10:50 Devlet Bahçeli: Millet nasıl karar verirse saygımız tamdır
  9. 10:45 Seçim sonrası ilk Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi başlıklar var?
  10. 10:39 Batırel'den tepki çeken sözler: Ankara, İstanbul ve İzmir tek bir çivi bile çakmayın
  11. 10:32 AK Parti'de değişim süreci başlıyor
  12. 10:26 Çıkan görüntüler canını sıktı: Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor
  13. 10:21 Mansur Yavaş Ankara’da 25 ilçenin 20’sinde Turgut Altınok’a fark attı
  14. 10:17 Mehmet Tezkan: Istakoz çöküşün simgesi
  15. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  16. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  17. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  18. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  19. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  20. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
Politika Haberleri