Demirtaş: "Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni başlatacağız"

Demirtaş:

Demirtaş: "Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi... İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, özellikle sokaklarda başıboş dolaşan ve sahipsiz olan köpeklerin büyük bir sorun haline geldiğini belirterek, "Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni başlatacağız," dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sokaklarda serbestçe dolaşan terkedilmiş köpeklerin artan bir sorun haline geldiğini vurgulayarak, "Halkımız bizi yeniden göreve layık görürse, 20 dönümlük bir arazi üzerinde 'Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni başlatacağız," şeklinde konuştu.

resim-2024-03-05-173903570.png

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun'da faaliyet gösteren hayvansever gruplarının temsilcileriyle bir araya gelerek Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'nin detaylarını paylaştı. Demirtaş, "Biz varız derseniz, bu projede sizlerle birlikte çalışalım. Hayvanlarımızın yaşadığı sorunu en aza indirecek formülü bulalım," dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hayvanseverlerle buluşarak, "Sokaktaki sevimli dostlarımız için yaşam mücadelesi her geçen gün giderek zorlaşıyor. Bir tarafta sokak hayvanlarını seven destekleyen bir tarafta onlarla aynı ortamda yaşamak istemeyen vatandaşlarımız var. Aşağı yukarı her gittiğim her mahallede vatandaşlarımız bu konuyu gündeme getiriyor. Sokak hayvanları konusunda ben de çok rahatsızım. Özellikle sokaklarda başıboş dolaşan sahipsiz köpekler en büyük problemimiz haline geldi. Bu problemin en büyük nedeni çevre il ve ilçelerden gelen kaçak salımlar. İlçemiz ise bunlara en büyük örnek. Büyükşehir Belediyemizin Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nin ilçe sınırların da olması nedeniyle barınağa bırakılması gereken birçok havyan kırsal kesimlere bırakılarak ölüme terk ediliyor," diye konuştu.

resim-2024-03-05-173839745.png

"HER TÜRLÜ MÜCADELEYE HAZIRIZ"

Başkan Demirtaş, her türlü mücadeleye hazır olduklarını vurgulayarak, "Halkımız bir kez daha bize bu göreve layık görürse 20 dönüm arazi üzerinde Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni hayata geçireceğiz. 31 Mart'tan sonra çıkan yeni kanunla birlikte Büyükşehir Belediyeleri sokak hayvanlarını toplayarak uyutacak. Biz kısırlaştırma yapacağız. Bunun için de barınakta veteriner hekim ile birlikte donanımlı personellerimiz görev yapacak. Ortak bir çözüm üretme noktasında her türlü mücadeleyi vermeye hazırız," şeklinde konuştu.

Hayvanseverler adına söz alan Nilgün Güleroğlu ise "Hayatımda ilk defa bir belediye başkanın makamına girip dertlerimiz anlatabiliyoruz. Belediye tesislerinde görev yapanlara da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tesislerden artan yemekler çöpe değil sokak hayvanlarının beslenmelerine yönelik bize ulaştırıyorlar," sözlerini söyledi. 

resim-2024-03-05-173821542.png

"Demirtaş: "Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni başlatacağız"" haberi, 05 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Demirtaş: "Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni başlatacağız" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: "Sokak Hayvanlarını Koruma Merkezi Projesi'ni başlatacağız" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Türkiye Haberleri