'Demirtaş'ın tahliyesine saatler kala Erdoğan'dan talimat geldi'

'Demirtaş'ın tahliyesine saatler kala Erdoğan'dan talimat geldi'

'Demirtaş'ın tahliyesine saatler kala Erdoğa... HDP’li milletvekili Meral Danış Beştaş "Selahattin Demirtaş üç defa tahliye edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ davasında tahliyelerine saatler kala Erdoğan’ın

HDP’li milletvekili Meral Danış Beştaş "Selahattin Demirtaş üç defa tahliye edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ davasında tahliyelerine saatler kala Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir tutuklama kararı verildi" iddiasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanlığı bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulunurken, siyasetçilere yönelik yargı baskısından bahsetti.

Danış Beştaş “Selahattin Demirtaş üç defa tahliye edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ davasında tahliyelerine saatler kala Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir tutuklama karar verildi” iddiasında bulundu.

“Meclis’e kayyum atandı”

Partinin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hakkındaki tahliye kararlarına rağmen hapishaneden çıkarılmamasıyla ilgili de konuşan Meral Danış Beştaş, Demirtaş’ın tahliyesine saatler kala yeniden tutuklandığını söyledi:

“Mahkeme başkanı avukatların gözüne bakamadan salonu terk etti. Özgürlüğüne saatler kalmıştı. Mükerrer yargılama yapılamaz. Demirtaş ve Yüksekdağ davasında tahliyelerine saatler kala Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir tutuklama karar verildi. Meclis’e de kayyım atandı. Şu anda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekillerine kayyım olarak atanmıştır. Özel yetki verildi fezleke hazırlamak konusunda. Dolayısıyla Meclis’teki millet iradesine de kayyım atanmıştır...

“Şu anda Demirtaş da Yüksekdağ da tüm arkadaşlarımız da rehin durumunda. Çünkü yargıya bu kararlar verdiriliyor. Örneğin AYM, Sırrı Süreyya Önder’le ilgili olumlu bir karar verdi. Ama aynı gün başvuru yapan Demirtaş ile ilgili AYM henüz bir karar vermedi.” 

“Bir suçtan 3 defa tutuklandı, 3 defa tahliye edildiyor”

Meral Danış Beştaş, yargının durumuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir kişi hakkında birden fazla tutuklama birden fazla tahliye kararları verilmeye başlandı. Biri bir suçtan 3 defa tutuklanıyor, 3 defa tahliye ediliyor. Bunun en somut örneği İdris Baluken. İki defa tutuklandı iki defa tahliye dildi. Ne tesadüf ki bu kararları alan mahkeme başkanları ya rapor almış oluyor ya da görevinden alınmış oluyor.

“Leyla Güven milletvekili seçildiğinde tahliye edildi ama daha cezaevinden bile çıkmadan 1 saat içinde tutuklama kararı verildi. ÇHD’li avukatlarla ilgili aynı mahkeme heyeti 5 gün süren bir yargılama yaptı, tahliyelerine karar verdi. Daha sonra aynı mahkeme heyeti kararını değiştirdi, tutuklama kararı verdi.

“Tahliye veren hakimler ya hastalanıyor ya görevleri değişiyor”

“Ahmet Altan’ın tahliyesi meselesinde de 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ne tesadüftür ki 1 gün önce değişmiş. Tahliye veren hakimler ya hastalanıyor ya görevleri değişiyor. Bir sonraki gün tam tersi karara imza atılıyor.

“Osman Kavala dosyası yine gerçekten dehşetli kesitler sunuyor yargılama mekanizmasına ilişkin… 16 ay sonra iddianame hazırlanıyor ve şu ana kadar hala hakkında bir tahliye kararı verilmemiş.

“IŞİD üyeleri ikametgah sahibidir diye tahliye edilebiliyor”

“Tabii yargı her zaman tutuklamıyor, bazen de gerçekten çok ilginç tahliye kararlarına imza atıyor. Mesela IŞİD üyeleri sabit ikametgah sahibidir diye tahliye edilebiliyor. Ya da İçişleri Bakanlığının başına ödül koyduğu IŞİD üyeleri arafta tahliye edilebiliyor.

“Tesadüfe bakın ki bütün Hizbullah sanıkları tahliye edildi. Ama aynı hukuki durumda, aynı şartlarda diğer tutuklular, hükümlüler tahliye edilmiyor.

“Yargı tek yargı değil. Yargı çifte uygulamalarla, ayrımcı uygulamalarla aslında tarafını da belli etmiş oluyor. Yargı suç üretiyor.”

"'Demirtaş'ın tahliyesine saatler kala Erdoğan'dan talimat geldi'" haberi, 26 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Demirtaş'ın tahliyesine saatler kala Erdoğan'dan talimat geldi' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Demirtaş'ın tahliyesine saatler kala Erdoğan'dan talimat geldi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Hesabında parası olanlar dikkat: Vergi kararı sonrası kayıp başladı!
  2. 22:08 Erdoğan'ın konvoyuna karşı tepki gösteren genç gözaltına alındı!
  3. 22:07 Türk Hakem Emin Moğulkoç, Berlin'deki Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Görev Alacak
  4. 22:06 OpenAI’nin yeni ChatGPT-4o tanıtıldı: Artık ruh halinizi anlıyor!
  5. 22:03 En sorumsuz üç burç belli oldu!
  6. 22:02 Carlo Ancelotti: Sezonda Şaşırtıcı Performans Sergileyen Futbolcuları Değerlendirdi
  7. 22:00 Bu sayılardan birinde doğduysanız karmanızı temizlemeniz gerekebilir!
  8. 21:50 İbrahim Maalouf'un T.O.M.A Projesi İstanbul'da!
  9. 21:41 Mısır, İsrail'e Karşı Güney Afrika'nın Soykırım Davasında Destek Veriyor
  10. 21:29 Aziz Yıldırım konuştu: "Biz kazanırsak Mourinho’yu Fenerbahçe’nin başına getireceğim"
  11. 21:26 Çok kirli bir fritöz nasıl temizlenir?
  12. 21:25 Karbonatla tedavi mümkün mü gerçekten işe yarıyor mu?
  13. 21:22 Kim Jong-Un'un Silah Fabrikalarındaki Denetimi
  14. 21:22 14 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  15. 21:21 İngiltere'de Çığır Açan Tedavi: Doğuştan İşitme Engelli Bebek Duymaya Başladı!
  16. 21:19 Bilim insanlarından araştırma: Yoğun kar ve yağmur depremlere neden olabilir mi?
  17. 21:11 Sınır Ötesi Riyal Uygulaması: İran ve Rusya Ticarette Ulusal Para Birimlerini Tercih Ediyor
  18. 21:05 TransUnion Araştırması: Gençlerin Ekonomik Durumu Zorlaşıyor
  19. 20:57 Kayseri'de Avrupa Günü Kutlaması: Müzik ve Kültür Buluşması
  20. 20:55 Carlo Ancelotti’den Arda Güler hakkında açıklama geldi!
Politika Haberleri