Tunç Soyer: 3 yıl sonra Körfez’de denize gireceğim, Körfez tekrar yüzülebilecek duruma gelecek

Tunç Soyer: 3 yıl sonra Körfez’de denize gireceğim, Körfez tekrar yüzülebilecek duruma gelecek

Tunç Soyer: 3 yıl sonra Körfez’de denize gir... Tele1 TV ekranlarında Uğur Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı , Demokrasi Arenası bu hafta Ege'nin incisi İzmir'de. Programın konukları ise ...

Tele1 TV ekranlarında Uğur Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı , Demokrasi Arenası bu hafta Ege'nin incisi İzmir'de. Programın konukları ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuk oldu.

Uğur Dündar’ın merakla beklenen Demokrasi Arenası programına bu hafta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu.

Sözcü Gazetesi’ne yönelik cezalarla ilgili açıklamada bulunan Uğur Dündar, ”Bugün mahkum olan Emin Çölaşan, Necati Doğru, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Gökmen Ulu, SÖZCÜ Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’a ve bu isimlere ek olarak SÖZCÜ’de çalışan hiç kimseye bu leke yapışmaz. Toplum vicdanı, SÖZCÜ Gazetesi’nin tüm yazarlarının FETÖ’ye en çok direnen bir camia olduğunu biliyor. Türkiye kimin gerçekten FETÖ’cü kimin Atatürkçü olduğunu gayet iyi biliyor.” ifadelerini kullandı.

Programda öne çıkan açıklamalar şöyle:

Uğur Dündar: Sözcü kararını nasıl yorumluyorsunuz?

Tunç Soyer: Haber alma hakkımızdan oldukça, özgürlüğümüzden oluyoruz. Dilerim ki bu millet bu utancı yaşamaktan bir an önce kurtulur.

‘SÖZCÜ KARARI EN ÇOK MECLİSİ BOMBALAYANLARIN HOŞUNA GİTMİŞTİR’

Özgür Özer: Tatsız bir konu… Cumhuriyet davası gibi algı operasyonudur. Birilerinin ekmeğine yağ çalmaktır. Bu cezalar kolay kolay infaz olabilekecek cezalar değil. Kimse bir adım geri gitmedi, eğilmedi. Biz yanlış yaptık diyemedikleri için verdikleri cezalardır. Sözcü Gazetesi en güç durumlarda yılmamış bir gazete olarak ayakta durdu. Bu karar en çok FETÖ’cülerin hoşuna gitti. Bu karar meclisi bombalayanların, gerçek FETÖ’cülerin hoşuna gitmiştir. Bu karar kimleri sevindirdi Saray hesabını iyi yapsın.

(15 Temmuz darbe girişimi gecesi) Darbe girişimleri doğası gereği iktidara yönelik yapılır. Ve gözle ana muhalefette olur. Biz ana muhalefet partisi olarak ‘Meclise demokrasiye sahip çıkmalıyız..’ dedik.

15 Temmuz bal gibi darbe girişimi. Öncesinde öngörülebilir olması, o gün önlenmemiş olması, sonrasında araç olarak kullanılmış olması bu girişimi darbe olmaktan çıkarmıyor. Ama 20 Temmuz sivil OHAL darbesi ile de yüzleşilmeli.

Uğur Dündar: Sayın Soyer… Vatandaşlarımız 31 Matta sessiz bir devrime imza attılar. Bu sessiz devrim şeffaf belediyeciliy anlayışının kökleşeceği mesajını verdi. Ekrem İmamoğlu ”Ya kanal ya İstanbul” sözleri ile akıllara mıh gibi işlendi. Ayrıca Marsur Yavaş Ankara’nın rantını Ankaralılar yiyecektir…” diyerek takdir topladı. Şimdi siz… İzmir’de bir rant oluşuyor mu? Varsa nasıl mücadele ediyorsunuz?

‘O RUHSATI İPTAL EDECEĞİZ’

Tunç Soyer: Demokrasi ekmeğin eşit paylaşılması demektir. İnsanlık popülist bir krizle başbaşa ve bu kriz demokrasi ile yenilecek.

Milletimiz başka bir siyaset istediğini gösterdi. Başka bir Türkiye mümkün. O Türkiye yerelden büyüyecek. Adanadan, Eskişehir’den… O rant halka dönecek. Biz bunun için varız.

İzmir’in şansı Ankara ve İstanbul’a göre 25 yıllık planlarının çok iyi örülmüş olması. Bizde gökdelenlerin dikileceği yer Bayraklı’nın arka tarafına planlanmış. Kadife Kalenin görselini bozacak yükseklikte bir bina yapılıyor. O ruhsatı iptal edeceğiz.

‘GÖKÇEK ŞEHİR PLANLAMASINI 10 BİN KEZ DEĞİŞTİRMİŞ’

Uğur Dündar: Sayın Özer, Kanal İstanbul konusunda ‘Son sözü İstanbullular söyler’ dediniz. Bunu biraz açar mısınız?

Özgür Özer: Melih Gökçek şehir planlamasını 10.000 kez değiştirmiş. Cumhuriyet Halk Partisi Tunç Soyer gibi bisiklet üstünde belediyecilik yapar, AKP’liler helikopter üstünde.

Dün TBMM’ye bir araştırma komisyonu önergesi verdik. Bu taraftaki (Kanal İstanbul güzergahında) bu araziler kimler arasında el değiştirilmiş incelensin.

7 Ocakta ilk gündem maddemiz ‘Katar İstanbul kimler arasında el değiştirdi?’ olacak. AKP’nin özgüveni varsa biz peşkeş çekmedik diyorlarsa ellerini kaldırırlar. Gizlerlerse gerçek yüzlerini tüm Türkiye görür.

Tunç Soyer: Özgür Özer çok doğru söyledi. Kanal İstanbul değil, Katar İstanbul…

‘METROLARI TAMAMEN BELEDİYE BÜTÇESİ İLE YAPIYORUZ’

Uğur Dündar: İzmir tarihinin en büyük yatırım projesini hayata geçireceksiniz…

Tunç Soyer: İzmir’i demir ağlarla örüyoruz dedik. Bu toplu taşımada kaliteyi arttırmakla olur. Buca Metrosu’yla başlayacağız. 2020 yılı içinde ihaleye çıkıyoruz. Dört yıl sonunda Çamkule’ye metro ile gideceğiz. Üçyol’dan başlayacak Çamkule’ye gidecek… 1 milyar 70 milyonluk bir bedelle yapılacak ve tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle yapılacak. İstanbul’da metrolar hep devlet bütçesi ile yapılmıştır. İzmir’de hep kendi bütçemizle yapıyoruz.

‘NARLIDERE METROSU 2020’DE TAMAMLANMIŞ OLACAK’

Kredi notumuz çok yüksek… 2020 de başlıyoruz. Çiğli Tranvayı’na da hemen başlayacağız, arkasından Gaziemir-Karabağlar Metrosu var. Narlıdere devam ediyor. Narlıdere Metrosu 2020 yılı içerisinde tamamlanmış olacak.

Uğur Dündar: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep iyi işleri eleştirmekle suçladı… Bu rant sağlayanlardan Cumhuriyet Halk Partisi hesap soracak mı?

Özgür Özer: Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Biz onu vatandaşa sorduk’. 2011’de halk bir şey anlamadı. İstanbul’un son seçilmişi Ekrem İmamoğlu’dur, ilk özce bunu kabul edecek.

‘DEPREMİ TETİKLEYECEK’

8 bin yıllık bir şehri bir ada iki yarım adaya, Trakya’yı ikiye böleceksiniz. Uzmanlar uyarıyor. İstanbul’un su hacmiyle ilgili senaryolar var. Depremi tetikleyeceği gibi yardımların ulaşmasını engelleyecek…

Diyor ki, Cumhuriyet Halk Partisi her şeye karşı. Biz yönteme karşıyız.

‘TÜRK TELEKOM’U DA tANK-PALET’İ DE GERİ ALACAĞIZ’

Katarlılara verdiklerinin de, Türk Telekom’u verdikleri yabancı sermayelerin de hepsinin tek tek hesabını soracağız

Nasıl ki diğer Arena’larda ‘İstanbul ve Ankara’yı alacağız’ dedik ve sözümüzü tuttuk, Türk Telekom’u geri alacağız, Tank-Palet’i geri alacağız. Gelecek seçimleri de kazanacağız.

‘YERLİ OTOMOBİL MAKAM ARABASI YAPILSIN’

Uğur Dündar: Sayın İmamoğlu yerli otomobili destekleyen bir açıklama yapmış. CHP iyi olan her şeyi eleştiriyor deniliyordu…

Özgür Özer: Bugün yerli otomobil tanıtımı yapıldı. Bizim de bir önerimiz var. Eğer bu Meclis milletin meclisi ise yerli otomobilin makam arabası yapılmasını istiyoruz. Bu araçları test sürüşü milletvekilleri tarafından yapılmalı. Biz varız, herkesi de bekliyoruz.

‘ÜÇ YIL SONRA KÖRFEZ’DE DENİZE GİRECEĞİM’

Uğur Dündar: Körfezdeki koku konusunda eleştiriler var. Bu konuda bir projeniz var mı?

Tunç Soyer: Körfez kendini temizleme özelliğine sahip. Biz kirletmezsek kendini temizleyecek. En büyük kirlilik yaratan meseleleri tespit ettik. Yağmur suyu kanalları ile pis su kanallarını ayırdığımızda bu meseleyi çözeceğiz. Dikkat ederseniz daha çok yağmurdan sonra koku oluyor. Yeni yağmur suyu kanalını 100 km civarında, önümüzdeki yıl yapmaya başlayacağız. 3 yıl sonra Körfez’de denize gireceğim. Körfez tekrar yüzülebilecek duruma gelecek.

‘KÜÇÜK ÜRETİCİYİ TÜKETİCİ İLE BULUŞTURACAĞIZ’

Uğur Dündar: …(Tunç Soyer’e) Gıda terörü konusunda girişimleriniz var mı?

Tunç Soyer: Emperyalizmin yüzünü burada görüyoruz. Yerli tohum ekemiyoruz. Hibrit tohum ekiyoruz. 2016 yılında çıkan yasayla 16 bin köy mahalle oldu. Bu ‘Tarım yapma sen…’ demek. Biz başka tarım mümkün diyoruz. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile Ege Et’i açtık. İzmir’in her alanında kooperatif mantığıyla küçük üreticiyi tüketici ile buluşturacağız. Bunu sadece İzmir’de değil 81 vilayette yapacağız. 11 Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile konuşuyoruz. İnce ince çalıştık. İstanbul’un halk pazarlarında kooperatif ürünleri satılacak, dışa bağımlılığın önüne geçilecek. İstanbul’da da, Ankara’da da, İzmir’de de…

24 ayrı ihaleyle 20 bin dolarlık patates alımına çıktı. Tunusluya vergi indirimi yapıyorlar ama mazota indirim yapmıyor. Yatın yakıtını indirimli veriyorsun, çiftçiye vermiyorsun…

LİBYA’YA ASKER GÖNDERME MESELESİ

Özgür Özer: (Uğur Dündar’ın Libya sorusu üzerine) Komşunun toprak bütünlüğüne saygı duymadığımız için Suriye ile bu durumdayız. Şimdi aynı durum Libya ile söz konusu. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal’in orada ne işi vardı. Gazi Mustafa Kemal oraya gittiğinde orası vatan toprağıydı.

Libya Hükûmeti için ‘Meşru hükûmetle muhatabız’ diyor, Doğru… Çünkü BM onu muhatap alıyor. O zaman BM’leri kabul ettiği Esad ile neden muhatap değilsin? Dış politika çağ dışı yönetimleri desteklemekle değil kriteriniz ne ise arkasında durmakla olur. Kriteriniz BM ise ona göre hareket edeceksiniz. Anaların kınalı kuzularını bayrak sarılı tabutlarla karşılamasına razı değiliz. Libya’ya asker göndermeye karşıyız.

‘İZMİR, AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ OLACAK’

Tunç Soyer: 2020’ye damgasını vuracak olan gençler olacak. 2020’de en çok gençlere önem vereceğiz. İzmir’in en temel problemi dünya kenti olması Akdeniz’de dünyanın en önemli kentiyken son 60-70 yılda kabuğuna çekilmiş. Biz tekrar bunu yaratacağız. İzmir Avrupa Gençlik başkenti, Avrupa kültür başkenti olacak.

Dünya edebiyat başkenti olmak için talip olduk UNESCO’ya… Bizim Dünyaya nelere sahip olduğumuzu anlatmamız lazım. İzmir kabuğunun içinde yaşayamaz. Ege İzmirdir. İzmir Manisadır aynı zamanda. Burada kadınlar ve gençler başrolü oynayacak.

Uğur Dündar: Körfez’in kokusu ve kooperatifçilik ile gıda terörüne karşı projelerinizi anlattınız. Bir de katı atık projeniz var…

‘ATIKLARDAN ÜRETTİĞİMİZ ELEKTRİĞİ SATARAK 10 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDİYORUZ’

Tunç Soyer: Atıklardan elektrik üretmeye başladık. Harmandalı bölgesinde 40 km’lik bir alanda başladık. Bu elektrikten 10 milyon dolarlık bir gelir elde ediyoruz. Çöpten kurtuluyoruz, çöp alanını doğaya kavuşturup ağaç ekiyoruz, elektriği satarak 10 milyon dolarlık bir gelir elde ediyoruz.

Mahalle mahalle dolaşıp her cumartesi çoluk çocuk mıntıka temizliği yapıyoruz. İnanılmaz temiz ilçeler oluşturmaya başladık.

Çöpleri ayrıştırarak topluyoruz. Onların bu şekilde toplanmasından gelir elde ediyoruz. Bu gelir İzmir’in arka sıradakilere park olarak, bahçe olarak geri dönecek. Başka bir Türkiye’nin öncülüğünü İzmir yapacak.

"Tunç Soyer: 3 yıl sonra Körfez’de denize gireceğim, Körfez tekrar yüzülebilecek duruma gelecek" haberi, 27 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Tunç Soyer: 3 yıl sonra Körfez’de denize gireceğim, Körfez tekrar yüzülebilecek duruma gelecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tunç Soyer: 3 yıl sonra Körfez’de denize gireceğim, Körfez tekrar yüzülebilecek duruma gelecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  2. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  3. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  4. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  5. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  6. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  7. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  8. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  9. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  10. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  11. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  12. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  13. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  14. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  15. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  16. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  17. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  18. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  19. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  20. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
Haberleri