Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Hesap sormak yerine madalya mı takacağız?

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Hesap sormak yerine madalya mı takacağız?

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Hesap so... ''Birilerine şirin görünmek için konuyu tavsatanların yerine biz bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz. Mesuliyetimiz büyüktür. Sesimizi de sözümüzü de yükseltmek zorundayız"

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Devr-i sabık yaratacağız" çıkışını İzmir'den yineleyerek, "Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı takacağız? Birilerine şirin görünmek için konuyu tavsatanların yerine biz bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz. Mesuliyetimiz büyüktür. Sesimizi de sözümüzü de yükseltmek zorundayız" dedi.

Demokrat Parti İzmir 15. Olağan İl Kongresi, Karşıyaka Örnekköy'deki Deniz Baykal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yanı sıra Yörük dernekleri ve Burhan Özfatura ile Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü de katıldı.

Gültekin Uysal, kongrede yaptığı konuşmada hükümete sert eleştiriler yöneltti. Türkiye'nin sistematik bir çöküşe sürüklendiğini, yoksullaştığını ve yarınlara dair güvenini kaybetmeye başladığını vurgulayan Uysal, "Koskoca Türkiye’yi ele geçirdik diye düşünenler, ülkenin kuruluşunu iktidara geldikleri 3 Kasım 2002’den itibaren görüyorlar. Sınırsız yetki ve sıfır denetim anlayışıyla ülke ne yazık ki bu noktaya getirilmiştir. Dini, milli ve hamasi tutumlarla içinde olduğumuz durumu perdelemeye çalışıyorlar. Ama nafiledir. İzmir’den sesleniyoruz; bilsinler ki hamasetle bu gerçekleri örtemezsiniz. Sadece kendiniz değil tüm ülkeye kaybettirdiniz. Tarih bu dönemi bir fetret dönemi olarak yazacaktır" dedi.

Uysal, hükümetin Birleşik Arap Emirlikleri’yle temasını da eleştirirken "Ekonomik olarak içine düşülen durumları kurtarmak için Arabistan’dan, veliaht prenslerden bir şeyler dileniyorlar. Onu yapmak yerine iktisat ve kalkınma için kurulan kurumları yok etmeseydiniz olmaz mıydı? Tarımdan bile insanlar kaçınır; süt ineklerinin bile kesime gönderildiği hale getirdiniz. 19 yıl sonunda her şeyi bu millet görüyor artık" diye konuştu.

"Madalya mı takacağız"

Daha önce birkaç yerde kullandığı "Devr-i sabık yaratacağız, ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracağız" çıkışını da anımsatan Uysal, "Evet, buradan bir kez daha söylüyorum. Devr-i sabık yaratacağız. Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı takacağız? Birilerine şirin görünmek için konuyu tavsatanların yerine biz bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz. Mesuliyetimiz büyüktür. Sesimizi de sözümüzü de yükseltmek zorundayız. Bu böyle gelmiş böyle gitmeyecek" dedi.

 

"Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Hesap sormak yerine madalya mı takacağız?" haberi, 29 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Hesap sormak yerine madalya mı takacağız? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Hesap sormak yerine madalya mı takacağız? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Gündem Haberleri