Deniz Zeyrek: Aday 29 Ekim’de açıklanacak

Deniz Zeyrek: Aday 29 Ekim’de açıklanacak

Deniz Zeyrek: Aday 29 Ekim’de açıklanacak Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, 3 Temmuz’da İyi Parti ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 6’lu masa toplantısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarından oluşan bir raporla katılacağını yazdı.

CHP'nin masaya getireceği raporda örtülü “aday Kemal Kılıçdaroğlu olmalı” mesajı olabileceğini kaydeden Zeyrek, Politikyol.com Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat PolitikTV canlı yayınında belirttiği “Millet İttifakı ortak aday belirleyecek ve adayın ismini 29 Ekim günü kamuoyuna duyuracağı” iddiasını hatırlattı.

Öte yandan Zeyrek, Erdoğan'ın adaylığının tartışılmaması için erken seçim kararı alınabileceği ve kulislerde bu tarihin Türkiye'de Demokrat Parti'nin 'yeter söz milletin' sloganıyla iktidara geldiği seçimlerin yapıldığı gün olan 14 Mayıs tarihi olacağının konuşulduğunu yazdı.

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun o toplantıya, son dönemde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarından oluşan bir raporla katılması bekleniyor. Edindiğim bilgiye göre o raporda, Meral Akşener'in sıkça ifade ettiği '13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak' görüşünü destekleyen sonuçlar yer alıyor. Rapordaki bütün göstergeler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aday olacağı bir seçimi, her durumda kaybedeceğini gösteriyor. Altılı Masa'nın diğer partilerinde de benzer raporlar olduğu biliniyor. Beşinci 'Altılı Masa' toplantısında aday konusunda da ilginç bir karar çıkabilir.

CHP kulislerini yakından takip eden Politikyol.com Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat PolitikTV canlı yayınında ilginç bir kulis paylaştı. Fırat'a göre, Millet İttifakı ortak aday belirleyecek ve adayın ismini 29 Ekim günü kamuoyuna duyuracak.

CHP'nin masaya getireceği raporda örtülü ‘aday Kemal Kılıçdaroğlu olmalı’ mesajı da var gibi. Ancak, öyle anlaşılıyor ki diğer beş lider ortak adayın Kılıçdaroğlu olması konusunda henüz hemfikir olmamış. Altı parti de beşinci toplantıdan sonra 29 Ekim'e kadar kamuoyu yoklamalarını yoğunlaştıracaklar. Millet İttifakı'nda Kılıçdaroğlu dışında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı da gündemde. Akşener her ne kadar ‘Başbakan’ olmak istese de ittifakın aday adayları arasında görülüyor.

Bu arada, Cumhur İttifakı kulislerinde de seçimin yeni seçim yasasının geçerli olacağı şekilde erkene alınabileceği konuşuluyor. Böylece 'Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi' tartışmasına da son verilmesi isteniyor. Kulislere göre Cumhur İttifakı seçimi erkene alması halinde tarihi 14 Mayıs 2023 olarak belirleyecek. 14 Mayıs 1950, Türkiye'de Demokrat Parti'nin 'yeter söz milletin' sloganıyla iktidara geldiği seçimlerin yapıldığı gündü. AK Parti, 73 yıl sonra aynı gün, benzer seçim mesajları ve sloganlarıyla seçime girmek istiyormuş."

"Deniz Zeyrek: Aday 29 Ekim’de açıklanacak" haberi, 29 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Deniz Zeyrek: Aday 29 Ekim’de açıklanacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deniz Zeyrek: Aday 29 Ekim’de açıklanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  2. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  3. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  4. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  5. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  6. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  7. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  8. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  9. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  10. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  11. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  12. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  13. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  14. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  15. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  16. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  17. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  18. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  19. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  20. 13:04 İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından altına olan talep artıyor
Politika Haberleri