Denizli Laodikya’da Hellenistik Dönem'in En Eski Heykelleri Keşfedildi

Denizli Laodikya’da Hellenistik Dönem'in En Eski Heykelleri Keşfedildi

Denizli Laodikya’da Hellenistik Dönem'in En ... Laodikya Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, Hellenistik Dönem'e ait en erken kopyalardan olan renkli Skylla Grubu heykelleri bulundu. Prof. Dr. Celal Şimşek, bu eserlerin arkeoloji dünyasında büyük heyecan yarattığını belirtti. Eserler, barok sanat stilini yansıtıyor.

Laodikya Antik Kenti'nde süren kazılarda, Hellenistik Dönem'e ait en erken kopyalardan olan renkli Skylla Grubu heykelleri keşfedildi. Prof. Dr. Celal Şimşek, bu önemli bulguların arkeoloji dünyasında büyük heyecan yarattığını ve eserlerin barok sanat stilini mükemmel şekilde yansıttığını belirtti.

Laodikya Antik Kenti'nde yapılan kazılarda önemli bir keşif yapıldı. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Bulunan eser, arkeoloji dünyasında büyük heyecan yarattı ve şu ana kadar tespit edilen en erken Hellenistik Dönem kopyasıdır" dedi.

Laodikya'nın Batı Tiyatrosu alanında sürdürülen kazılarda, Yunan ve Roma mitolojisinde geçen tıp tanrısı Asklepios'un heykeli ile kızı Hygieia'nın başı bulunmuştu. Bu yıl yapılan kazılarda ayrıca renkli Skylla Grubu heykelleri de ortaya çıkarıldı. Eserlerin gün yüzüne çıkarılması arkeologları heyecanlandırdı. Skylla Grubu heykelleri, titiz bir çalışma ile yerlerinden çıkarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk arkeolojisinin en kapsamlı projelerinden biri olan 'Geleceğe Miras Laodikeia Projesi' devam ediyor. Sahne binasının restorasyon çalışmaları sırasında eşsiz ve renkli Skylla Grubu heykelleri ortaya çıktı. Bu heykeller, Hellenistik Dönem'in barok stilini yansıtan nadide eserlerdir. Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ve Laodikeia kazı ekibine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şimşek, kazı çalışmalarının Hellenistik Dönem'de M.Ö. 2. yüzyılda yapıldığını belirterek, "Laodikeia Batı Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarında Skylla Grubu'nun parçaları bulundu. Bu heykeller, pagan inancının sona erdiği ve Hıristiyanlığın başladığı döneme tarihleniyor" dedi. Şimşek, Skylla Grubu heykellerinin, Hellenistik Dönem Barok stilinde Rodoslu heykeltıraşlar Athanadoros, Hagesandros ve Polydoros tarafından yapıldığını vurguladı. Ayrıca, bu heykellerin orijinal boyalarıyla günümüze kadar ulaştığını ve sanat kalitesi açısından özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Skylla'nın elindeki gemi küreği, figürlerin yüz ifadeleri ve detaylı işçiliği dikkat çekici bir şekilde korunmuş durumda.

"Denizli Laodikya’da Hellenistik Dönem'in En Eski Heykelleri Keşfedildi" haberi, 03 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Denizli Laodikya’da Hellenistik Dönem'in En Eski Heykelleri Keşfedildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Denizli Laodikya’da Hellenistik Dönem'in En Eski Heykelleri Keşfedildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 09 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:37 Uluslararası piyasalar Türk bankasının o hamlesine büyük ilgi gösterdi
  2. 14:33 Ev sahipleri bunu da yaptı: Ne ev, ne oda 18 bin TL'ye kiralık ranza
  3. 14:28 Gazze’ye gitme sözü vermişti! Tarih hala belli değil
  4. 14:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek açıklaması
  5. 14:20 Bakan Tekin'den okullarda ücretsiz yemek uygulaması açıklaması
  6. 14:17 'Askeri yapay zeka' için küresel kuralların belirleneceği zirve başladı
  7. 14:15 Özgür Özel CHP'nin 101. yılında Anıtkabir'de bu sözleri kayıt etti!
  8. 14:05 Akpartili Erdoğan Atatürk'ün yatı Savarona'yı ziyaret etti
  9. 14:04 Türkiye’nin en ünlü limanı resmen satıldı!: İşte limanın yeni sahibi
  10. 14:01 İTO Başkanı Avdagiç'ten Togg açıklaması geldi!: İlk kez ZEPS Fuarı'nda tanıtılacak
  11. 13:59 PlayStation 5 fiyatına zam geldi!: Rakamlar resmen uçtu!
  12. 13:59 Blinken'dan katledilen Türk aktivist açıklaması
  13. 13:56 Narin Güran’ın Şüpheli Ölümü Protesto Edildi: Kadınlar Adalet İçin Sokağa Çıktı
  14. 13:52 Narin’in köyünün eski muhtarının sözleri gündem oldu " Polisler burda kalırsa cinayet çıkacak"
  15. 13:50 ABD Box Office Verileri: Beetlejuice, Yılın En İyi Üçüncü Açılışını Yakaladı!
  16. 13:47 TOGG'un bu sorunu AKP'ye yakın gazeteciyi isyan ettirdi!
  17. 13:42 Fatih Altaylı "AKP'li Galip Ensarioğlu'nun Narin mesajı üstü kapalı bir tehdittir, küçümsemeyin"
  18. 13:38 Cicaldau, Galatasaray'dan Petrolul Ploieşti'ye kiralanıyor iddiası
  19. 13:36 Selena Gomez'den Popüler Dizisi Hakkında Şok Edici İtiraf!
  20. 13:34 Sapphire AVM kapanıyor!
Yaşam Haberleri