'Deprem Allah'tan gelir' diyerek bilim insanlarını hedef alan Yeni Şafak yazarına yanıt

'Deprem Allah'tan gelir' diyerek bilim insanlarını hedef alan Yeni Şafak yazarına yanıt

'Deprem Allah'tan gelir' diyerek bilim insan... Prof. Dr. Naci Görür'ün 'Deprem Allah'tan geldi diyebileceğimiz bir şey değildir' sözlerine 'Höst efendi, inancımıza hakaret ettiğin için höst' diyerek yanıt veren Yeni Şafak yazarına, Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan cevap geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında '' Naci Görür, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, “Maalesef bizde kaynak sağlanamadığı için, teşvik edilmediği için araştırmaları yapamıyoruz. Deniz araştırmaları yapmak lazım körfezde sistematik bir şekilde. Devletin ve yerel yönetimin desteğiyle yapılmalı ancak şu an yeterli destek yok. ‘Deprem bilinmeyen bir şeydir, ne yapalım Allah’tan geldi’ diyebileceğimiz bir şey değil” demişti.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Görür'ün bu sözlerini hedef alarak köşesine taşımış, ''Bir şeyin uzmanı olunca her şey hakkında konuşabileceğini düşünerek kötülük üreten başka bir adam modelinden bahsedeyim size. Bu modelin adı yer bilimci Naci Görür. Adam kendi uzmanlık alanında kalmak yerine üzerimizde tepinmeye, sinir uçlarımızı harap etmeye çabalıyor. Diyor ki “deprem, ne yapalım Allah’tan geldi diyebileceğimiz bir şey değil. Höst efendi, höst” derler adama. İnançlarımızın üzerinde tepinmeye çalıştığın için “höst” derler. Durduk yere Müslümanlara, Müslümanların inançlarına hakaret ettiğin için “höst” derler'' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçarslan'a TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan yanıt geldi.

''BİLİM İNSANLARININ HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ''

"Acı sonuçlarıyla yaşadığımız İzmir Depremi ile ilgili olarak katıldığı bir TV programındaki bilimsel yaklaşım ve çözüm önerilerini içeren ifadelerini, amacından saptırarak, çarpıtarak yorumlayan Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan`ın köşe yazasında, konuyu “inançlarımıza saldırı” boyutuna indirgeyerek yanlış değerlendirilmesini ve değerli bilim insanımızı hedef göstermesini kabul edilemez bir yaklaşım olarak görüyor ve kınıyoruz" denilen açıklamada, hedef alınan Naci Görür'ün bilim insanı sorumluluğunu yerine getirildiği belirtildi. 

''DOĞA OLAYLARI İNSAN ELİYLE BİR AFETE DÖNÜŞÜR''

Afetlerin insan eliyle felakete dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, ''Bilinmektedir ki; deprem bir doğa olayıdır, doğa olaylarını önlemek mümkün değildir. Ancak doğa olaylarının yanlış uygulamalar sonucu insan eliyle birer afete dönüşmesini önlemek mümkündür ve bizim elimizdedir'' denildi.

Ayrıca, ''Ocak 2020 tarihinden bu yana Elazığ’da, Malatya’da, Van’da, Bingöl’de, Manisa’da, İzmir’de yaşanan depremler ile Adana, Mersin, Antalya, Bursa, Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon’da yaşanan sel baskınları ile Van’da yaşanan çığ düşmesi sonucu 240`a yakın vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 30 binin üstünde konutun hasar gördüğü, 15 milyar liranın üstünde maddi kayıpların yaşandığı ülkemizde, bunun nedenlerini ve sorumlularını ortaya çıkma konusunda tek bir kelime edemeyenlerin, yurtsever bilim insanlarını hedefe koymaları kabul edilemez'' ifadelerine de yer verildi.

 

"'Deprem Allah'tan gelir' diyerek bilim insanlarını hedef alan Yeni Şafak yazarına yanıt" haberi, 05 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Deprem Allah'tan gelir' diyerek bilim insanlarını hedef alan Yeni Şafak yazarına yanıt haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Deprem Allah'tan gelir' diyerek bilim insanlarını hedef alan Yeni Şafak yazarına yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  2. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  3. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  4. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  5. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  6. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  7. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  8. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  9. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
  10. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  11. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  12. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  13. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  14. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  15. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  16. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  17. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  18. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  19. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  20. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
Gündem Haberleri