Deprem bölgesinde cemaat ablukası!

Deprem bölgesinde cemaat ablukası!

Deprem bölgesinde cemaat ablukası! Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası İzmir Şube Başkanı Dr. Tarık Doğan, İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin sonrasında yaşanan olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Odatv'nin aktardığı habere göre; Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık İş) İzmir Şube Başkanı Dr. Tarık Doğan, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Doğan, İzmir’deki depremin ardından yardıma giden demokratik kitle örgütlerinin koronavirüs gerekçesiyle engellendiğini ancak "cemaatlere ait vakıf ve derneklerin AFAD’a bağlıymış gibi alanda bulunduğunu" belirterek, “AFAD’ın bir unsuruymuş gibi lanse edilmeye çalışılan, birbirine paralel amaçları olan cemaat ve tarikat yapılanmasına sahip bazı vakıf ve dernekler, çadır bölgelerinde hakimiyet kurdu ve gönüllü kurumların boşalttıkları yerlere yerleştirildi” ifadelerini kullandı.

İzmir’de 30 Ekim günü 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından 115 kişi hayatını kaybetti. Yıkılan ve ağır hasarlı bina 124, orta hasarlı bina 119 ve az hasarlı bina sayısı 172 olarak açıklandı. Depremzedeleri kurtarma çalışmaları sırasında koronavirüs pandemisine ilişkin önlemler unutuldu. Genel Sağlık İş İzmir Şube Başkanı Dr. Tarık Doğan ilde koronavirüs vakalarının artacağına dikkat çekerek, depremin ardından kamu kurumlarının çadır bölgelerinde görev almaktan çekindiği iddia etti.

Doğan, bu iddiasını şöyle açıkladı:

“Depremden 1 hafta sonra bile kamu kurumları hala tam anlamıyla organize olamadı. Depremin ardından en kısa sürede bölgeye intikal eden, arama kurtarma çalışmalarına katılan, ilk kazanı kaynatan demokratik kitle örgütleri, pandemi gerekçesi ile uzaklaştırıldı, iktidar tarafından görmezden gelinmiş hatta dışlandı. Ancak iktidar tarafından her platformda ön plana çıkarılan ve AFAD yanına eklemlenen, kamusal kimlikle alanlarda faaliyet gösteren, AFAD’ın bir unsuruymuş gibi lanse edilmeye çalışılan, birbirine paralel amaçları olan cemaat ve tarikat yapılanmasına sahip bazı vakıf ve dernekler, çadır bölgelerinde hakimiyet kurdu ve gönüllü kurumların boşalttıkları yerlere yerleştirildi.”

‘KORONAVİRÜSE KARŞI BİLİNMEYEN BİR TEDBİR YÖNTEMLERİ Mİ VAR?’

Doğan, "cemaatlere ait vakıf ve derneklerin bugüne kadar tespit edilmeyen virüse karşı bir tedbir yöntemi" olup olmadığının açıklanmasını isteyerek, “Bir kurumu bölgeden çıkarırken bir başkasını oraya ikame eden irade, bu seçimi hangi epidemiyolojik ilke veya bilimsel bir gerekçeye dayanarak yapmıştır” dedi.

"CİDDİ ARTIŞ KAÇINILMAZ"

Doğan ayrıca karantinadayken evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların depremden 4 gün sonra ulaşılmaya çalışıldığını kaydederek, “Koronavirüs pozitif vakaların depremin yarattığı panikle çok fazla insan ile temas etmiş olması ihtimali yüksektir. Önümüzde ki günlerde vaka sayısında ciddi bir artışın kaçınılmaz olduğu gerçeğine karşı gerekli tedbirler alınmalıdır” diye uyarıda bulundu.

Doğan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

  • Bazı çadır kentlerde kayıtlı olan kişilerle, fiili olarak kalanların sayıları çok farklıdır. Bir çok depremzedenin kalıcı konuta yerleşmek üzere çadır kentlerden ayrıldığı, bununla birlikte bazı çadır bölgelerine, evi hasarlı olmadığı halde durumu suistimal eden, art niyetli kişiler ve Suriyeli sığınmacılar yerleştirildi. Hiçbir mağduriyet yaşamadığı halde ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere gönderilen yardım malzemelerini toplayan ve işyerinde ücret karşılığı bu malzemeleri kar amaçlı satan fırsatçıların çadır bölgelerinde cirit attı.
  • Sağlık çalışanları için koronavirüs tedbiri alınmadı. Acil servisler ciddi hasta yükü ile karşı karşıya iken, İzmir genelinde koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ve servis yatışı için birçok hasta acil servislerde yatak beklemekteyken hatta acil servis çalışanları karantinaya alınmaya başlanmışken, ayrıca her hekimin ihtisası ile ilgili konuda ve kendi branşında görevlendirilebileceği gerçeğine rağmen, kimi hastanelerden acil tıp uzmanı kimi hastanelerden acil tıp asistanı her gün 24 saat olacak şekilde, çadır kentlerde UMKE tarafından kurulan sağlık çadırlarında görevlendirildi.
  • Sağlık çalışanlarının ilkelere ve teamüllere uygun olarak, önceden görev tanımları yetki ve sorumlulukları yazılı olarak açıkça belirtilmeden görevlendirildiği, görevlendirmenin yapıldığı yerlere intikal ettikten sonra, sözel olarak, ‘göç yolda düzülür’ mantığıyla bu eksikliğin giderilmeye çalışıldı.

"Deprem bölgesinde cemaat ablukası!" haberi, 11 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Deprem bölgesinde cemaat ablukası! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deprem bölgesinde cemaat ablukası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  2. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  3. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  4. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  5. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  6. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  7. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  8. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  9. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  10. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  11. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  12. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  13. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  14. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  15. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  16. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  17. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  18. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  19. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  20. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
Gündem Haberleri